Lekkere recepten

Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

Oude-Waarheid schreef:
JolandaOudshoorn schreef:Kip pilav met rijst

1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper

1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.

Eet Smakelijk!
Dank je jij ook houd het toch maar bij de cake :wink:
hmm, het viel bij ons erg in de smaak, met name bij de kinderen. Maar ja, daar kunnen we jou ook niet meer bij scharen :wink:
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

En nu wachten we hier op het recept van het zalmgehakt..... :wink:
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Tiberius
Administrator
Berichten: 34857
Lid geworden op: 12 jan 2006, 09:49
Locatie: Breda

Bericht door Tiberius »

Als je op mij wacht, wordt het verhongeren voor je. Vrees ik. :D
Gabrielle
Berichten: 1055
Lid geworden op: 04 nov 2004, 23:12

Bericht door Gabrielle »

hier een hele simpele, maar wel lekker en gezond.


nodig:

* stronk broccoli
*pakje gerookte zalmfilet
*paar plakjes bladerdeeg voor hartige taart
*punt brie

hoeveelheden kun je aanpassen aan het aantal eters natuurlijk

kook de broccoli even kort voor, goed laten uitlekken .
bekleedt een springvorm met bladerdeeg
broccoli, zalm en brie in plakjes erin,
in de oven, 200 graden, 35 minuten ( staat wel op de verpakking van de bladerdeeg )
en smullen maar.
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 17096
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Bericht door Hendrikus »

Gabrielle schreef:hier een hele simpele, maar wel lekker en gezond.

nodig:

* stronk broccoli
*pakje gerookte zalmfilet
*paar plakjes bladerdeeg voor hartige taart
*punt brie

hoeveelheden kun je aanpassen aan het aantal eters natuurlijk

kook de broccoli even kort voor, goed laten uitlekken .
bekleedt een springvorm met bladerdeeg
broccoli, zalm en brie in plakjes erin,
in de oven, 200 graden, 35 minuten ( staat wel op de verpakking van de bladerdeeg )
en smullen maar.
't zal vast heel lekker zijn!
Transvetzuren (TVZ) behoren tot de onverzadigde vetten. In tegenstelling tot andere onverzadigde vetten zijn ze echter zeer ongunstig voor uw cholesterolgehalte. Ze ontstaan bij het 'harden' van vloeibare vetten. Ze brengen uw cholesterolhuishouding dus flink uit balans. Het advies is om transvetten zoveel mogelijk te vermijden. Ze zitten onder andere in (gevulde) koek, gebak en bladerdeeg, snacks, zoals voorgebakken patat frites en in veel geconserveerde voedingsproducten. Helaas staan gehaltes TVZ niet altijd op de verpakking. Soms staat er op de verpakking 'gedeeltelijk gehard vet'. U mag er dan van uitgaan dat het om TVZ gaat.
maar of 't nou echt zo gezond is? :roll:
Gebruikersavatar
Margriet
Berichten: 1517
Lid geworden op: 17 dec 2003, 04:15
Locatie: Michigan
Contacteer:

Bericht door Margriet »

JolandaOudshoorn schreef:En nu wachten we hier op het recept van het zalmgehakt..... :wink:
Hier komt ie:

1 blik Zalm ca 450 gr,
1 ei
cajun viskruiden
gedroogde peterselie
zout
peper
1/3 cup bloem
1/3 cup mais meel
halve ui, zeer fijn gehakt

Ik heb van de kruiden maar geen hoeveelheden opgeschreven,de een wil het pittig de ander niet. Ik gebruik een 1/2 theelepel van ieder ,alleeen een hele van de peterselie en geen zout.

Klop het ei los en doe er de kruiden in. Laat het vocht van de zalm lopen en doe de zalm erdoor. meng het goed en doe er dan de ui door. weer goed mengen en dan het meel er in 3 porties door
ik vorm er met een ijsscoop ballen van , die ik daarna plat druk.
Bak in de koekepan, een minuut of 5 aan beide kanten.

Mijn Koolsla is niet echt naar een recept. Als ik kool heb snijd ik een beetje heel fijn en dat gaat een nachtje in de inmaakazijn. de volgende dag gaat er een blikje mandarijntjes of wat rozijnen door en ik gebruik geen slasaus, maar je kunt elke nemen die je lekker vind!!
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11062
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Bericht door Zita »

JolandaOudshoorn schreef:
Oude-Waarheid schreef:
JolandaOudshoorn schreef:Kip pilav met rijst

1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper

1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.

Eet Smakelijk!
Dank je jij ook houd het toch maar bij de cake :wink:
hmm, het viel bij ons erg in de smaak, met name bij de kinderen. Maar ja, daar kunnen we jou ook niet meer bij scharen :wink:
Deze is bij mij thuis ook beroemd, zij het dat wij de tomatenblokjes vervangen door een zakje tomatensoep van knorr (dat schijnt essentieel te zijn), dat aangemaakt wordt met het perziksap. Sambal en drie eetlepels ketjap zijn ook verplicht :-)
Gebruikersavatar
Marnix
Berichten: 13464
Lid geworden op: 21 jul 2005, 13:18
Locatie: Hilversum

Bericht door Marnix »

Dit vind ik een erg lekkere overschotel die ik iedereen van harte kan aanbevelen:

Benodigdheden:
700 g gehakte spinazie
100 g belegen kaas, geraspt (of zelf raspen natuurlijk :))
peper, zout
2 ui, gesnipperd
1 of 2 teentje(s) knoflook, gesnipperd (ik pers het overigens gewoon)
2 el olijfolie
300 g shoarmareepjes
1 blikje tomatenpuree à 140 g (of 2 kleintjes)
1 pakje aardappelpuree voor ovenschotels à 2 zakjes


Bereiding:
Laat de spinazie ontdooien en schep er de helft van de kaas en de peper en zout naar smaak door.
Fruit de ui met de knoflook 5 min. in de hete olie. Voeg de vleesreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin. Voeg de tomatenpuree toe en warm 2 min. mee.
Bereid de puree van 2 zakjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Verdeel de spinazie over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel het vlees erover en dek het af met de puree. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schaal 20 min. in een voorverwarmde oven (200°C).


De verhoudingen zijn voor 2 a 3 personen.

Eet smakelijk.
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Plaats reactie