Lekkere recepten

Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Lekkere recepten

Bericht door JolandaOudshoorn »

Het is nog een beetje vroeg voor een speciale "kerst"cake, maar ik vond dit recept tijdens het opruimen en hij kan al in de herfst gemaakt en gegeten worden!

Noten en vruchten cake (pain de Noelle)

250gr gedroogde vijgen
250gr gekonfituurde kersen
200gr gedroogde abrikozen
150ge gedroogde ontpitte pruimen
100gr gekneusde amandelen
100gr gesuikerde citroenschil
250gr krenten
250gr rozijnen
150gr hazelnoten
350gr roomboter
175gr rietsuiker
175gr bruine suiker
5 grote eieren
Sap en rasp van een sinasappel en citroen
Glas cognac
1 theel foelie
1 theel kaneel
1 theel bakpoeder
350gr bloem

Bakblik van 23cm bekleden en bakpapier invetten. Oven voorverwarmen op 175 C.
Boter en suiker mengen met staafmixer totdat er een crème ontstaat. Eieren er een voor een doormengen.
Fruit snijden en met de hand erdoor mengen. De noten, cognac, fruitsap, bakpoeder en kruiden toevoegen en goed mengen. Als laatste de bloem er doorheen vouwen.
Deeg in de bakvorm doen, in de oven, een uur lang. Daarna de oven terugzetten op 150 C en de cake bedekken met ingevet bakpapier. Ca (ruim) 2 uur laten bakken.
De cake kan 3 weken bewaard worden, wacht een paar dagen met aansnijden,de smaak ontwikkeld zich alleen maar!!!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Oude-Waarheid
Berichten: 1822
Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
Locatie: Amsterdam

Re: Lekkere recepten

Bericht door Oude-Waarheid »

JolandaOudshoorn schreef:Het is nog een beetje vroeg voor een speciale "kerst"cake, maar ik vond dit recept tijdens het opruimen en hij kan al in de herfst gemaakt en gegeten worden!

Noten en vruchten cake (pain de Noelle)

250gr gedroogde vijgen
250gr gekonfituurde kersen
200gr gedroogde abrikozen
150ge gedroogde ontpitte pruimen
100gr gekneusde amandelen
100gr gesuikerde citroenschil
250gr krenten
250gr rozijnen
150gr hazelnoten
350gr roomboter
175gr rietsuiker
175gr bruine suiker
5 grote eieren
Sap en rasp van een sinasappel en citroen
Glas cognac
1 theel foelie
1 theel kaneel
1 theel bakpoeder
350gr bloem

Bakblik van 23cm bekleden en bakpapier invetten. Oven voorverwarmen op 175 C.
Boter en suiker mengen met staafmixer totdat er een crème ontstaat. Eieren er een voor een doormengen.
Fruit snijden en met de hand erdoor mengen. De noten, cognac, fruitsap, bakpoeder en kruiden toevoegen en goed mengen. Als laatste de bloem er doorheen vouwen.
Deeg in de bakvorm doen, in de oven, een uur lang. Daarna de oven terugzetten op 150 C en de cake bedekken met ingevet bakpapier. Ca (ruim) 2 uur laten bakken.
De cake kan 3 weken bewaard worden, wacht een paar dagen met aansnijden,de smaak ontwikkeld zich alleen maar!!!
Als de cake klaar is kom ik wel even :mrgreen:
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Lekkere recepten

Bericht door JolandaOudshoorn »

Oude-Waarheid schreef: Als de cake klaar is kom ik wel even :mrgreen:
Je bent welkom, hoor! Ik geef tzt wel een seintje :wink:
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
jvdg
Berichten: 12063
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:07

Bericht door jvdg »

't Wordt zo te zien een "zware" taart.
Kilootje of 4? :roll:
Gebruikersavatar
vlinder
Berichten: 5474
Lid geworden op: 22 nov 2004, 18:19

Bericht door vlinder »

Hmm ik lust echt geen krenten en rozijnen! Jammer hoor! Maar ik zal eens zoeken naar lekkere recepten. Maar eigenlijk kan memento dat misschien beter doen :D
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Gebruikersavatar
dré
Berichten: 388
Lid geworden op: 06 apr 2004, 13:31

Bericht door dré »

pas dat in een bakblik van 23 CM??
dré
--------

Credo in unum Deo
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Je kan ook eeniets grotere gebruiken. Maar hij rijst niet zo heel veel
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Bericht door Rens »

dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
23 cm hóóg ja.......en ongeveer 50 cm lang..................
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

Gaan jullie hem straks eerst uit proberen, dan kom je er vanzelf achter!!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
wim
Berichten: 3776
Lid geworden op: 30 okt 2002, 11:40

Bericht door wim »

JolandaOudshoorn schreef:
dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Je kan ook eeniets grotere gebruiken. Maar hij rijst niet zo heel veel
Erg compact dus.
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Bericht door Rens »

wim schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Je kan ook eeniets grotere gebruiken. Maar hij rijst niet zo heel veel
Erg compact dus.
met andere woorden: het ligt ietwat zwaar op de maag..............

Jolanda. had je er voor de zekerheid niet wat Rennies bij in kunnen doen, voor het biologische evenwicht zeg maar??
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Online
Gebruikersavatar
Bert Mulder
Berichten: 9099
Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
Contacteer:

Bericht door Bert Mulder »

Hoe groot is dat glas cognac?

beetje jammer gebruik van goeie cognac, meen ik

Kun je er niet wat goedkope rotzooi voor gebruiken?
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

Bert Mulder schreef:Hoe groot is dat glas cognac?

beetje jammer gebruik van goeie cognac, meen ik

Kun je er niet wat goedkope rotzooi voor gebruiken?
Ik neem meestal een klein borrelglaasje vol, wat mij betreft genoeg! En ja, ik koop idd een goedkope variant :oops:
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

Kip pilav met rijst

1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper

1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.

Eet Smakelijk!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Oude-Waarheid
Berichten: 1822
Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
Locatie: Amsterdam

Bericht door Oude-Waarheid »

JolandaOudshoorn schreef:Kip pilav met rijst

1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper

1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.

Eet Smakelijk!
Dank je jij ook houd het toch maar bij de cake :wink:
Plaats reactie