Lekkere recepten
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Lekkere recepten
Het is nog een beetje vroeg voor een speciale "kerst"cake, maar ik vond dit recept tijdens het opruimen en hij kan al in de herfst gemaakt en gegeten worden!
Noten en vruchten cake (pain de Noelle)
250gr gedroogde vijgen
250gr gekonfituurde kersen
200gr gedroogde abrikozen
150ge gedroogde ontpitte pruimen
100gr gekneusde amandelen
100gr gesuikerde citroenschil
250gr krenten
250gr rozijnen
150gr hazelnoten
350gr roomboter
175gr rietsuiker
175gr bruine suiker
5 grote eieren
Sap en rasp van een sinasappel en citroen
Glas cognac
1 theel foelie
1 theel kaneel
1 theel bakpoeder
350gr bloem
Bakblik van 23cm bekleden en bakpapier invetten. Oven voorverwarmen op 175 C.
Boter en suiker mengen met staafmixer totdat er een crème ontstaat. Eieren er een voor een doormengen.
Fruit snijden en met de hand erdoor mengen. De noten, cognac, fruitsap, bakpoeder en kruiden toevoegen en goed mengen. Als laatste de bloem er doorheen vouwen.
Deeg in de bakvorm doen, in de oven, een uur lang. Daarna de oven terugzetten op 150 C en de cake bedekken met ingevet bakpapier. Ca (ruim) 2 uur laten bakken.
De cake kan 3 weken bewaard worden, wacht een paar dagen met aansnijden,de smaak ontwikkeld zich alleen maar!!!
Noten en vruchten cake (pain de Noelle)
250gr gedroogde vijgen
250gr gekonfituurde kersen
200gr gedroogde abrikozen
150ge gedroogde ontpitte pruimen
100gr gekneusde amandelen
100gr gesuikerde citroenschil
250gr krenten
250gr rozijnen
150gr hazelnoten
350gr roomboter
175gr rietsuiker
175gr bruine suiker
5 grote eieren
Sap en rasp van een sinasappel en citroen
Glas cognac
1 theel foelie
1 theel kaneel
1 theel bakpoeder
350gr bloem
Bakblik van 23cm bekleden en bakpapier invetten. Oven voorverwarmen op 175 C.
Boter en suiker mengen met staafmixer totdat er een crème ontstaat. Eieren er een voor een doormengen.
Fruit snijden en met de hand erdoor mengen. De noten, cognac, fruitsap, bakpoeder en kruiden toevoegen en goed mengen. Als laatste de bloem er doorheen vouwen.
Deeg in de bakvorm doen, in de oven, een uur lang. Daarna de oven terugzetten op 150 C en de cake bedekken met ingevet bakpapier. Ca (ruim) 2 uur laten bakken.
De cake kan 3 weken bewaard worden, wacht een paar dagen met aansnijden,de smaak ontwikkeld zich alleen maar!!!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
- Oude-Waarheid
- Berichten: 1822
- Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
- Locatie: Amsterdam
Re: Lekkere recepten
Als de cake klaar is kom ik wel even :mrgreen:JolandaOudshoorn schreef:Het is nog een beetje vroeg voor een speciale "kerst"cake, maar ik vond dit recept tijdens het opruimen en hij kan al in de herfst gemaakt en gegeten worden!
Noten en vruchten cake (pain de Noelle)
250gr gedroogde vijgen
250gr gekonfituurde kersen
200gr gedroogde abrikozen
150ge gedroogde ontpitte pruimen
100gr gekneusde amandelen
100gr gesuikerde citroenschil
250gr krenten
250gr rozijnen
150gr hazelnoten
350gr roomboter
175gr rietsuiker
175gr bruine suiker
5 grote eieren
Sap en rasp van een sinasappel en citroen
Glas cognac
1 theel foelie
1 theel kaneel
1 theel bakpoeder
350gr bloem
Bakblik van 23cm bekleden en bakpapier invetten. Oven voorverwarmen op 175 C.
Boter en suiker mengen met staafmixer totdat er een crème ontstaat. Eieren er een voor een doormengen.
Fruit snijden en met de hand erdoor mengen. De noten, cognac, fruitsap, bakpoeder en kruiden toevoegen en goed mengen. Als laatste de bloem er doorheen vouwen.
Deeg in de bakvorm doen, in de oven, een uur lang. Daarna de oven terugzetten op 150 C en de cake bedekken met ingevet bakpapier. Ca (ruim) 2 uur laten bakken.
De cake kan 3 weken bewaard worden, wacht een paar dagen met aansnijden,de smaak ontwikkeld zich alleen maar!!!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Lekkere recepten
Je bent welkom, hoor! Ik geef tzt wel een seintjeOude-Waarheid schreef: Als de cake klaar is kom ik wel even :mrgreen:
Ik weet, mijn Verlosser leeft
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
23 cm hóóg ja.......en ongeveer 50 cm lang..................dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
met andere woorden: het ligt ietwat zwaar op de maag..............wim schreef:Erg compact dus.JolandaOudshoorn schreef:Je kan ook eeniets grotere gebruiken. Maar hij rijst niet zo heel veeldré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Jolanda. had je er voor de zekerheid niet wat Rennies bij in kunnen doen, voor het biologische evenwicht zeg maar??
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
-
OnlineBert Mulder
- Berichten: 9099
- Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
- Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
- Contacteer:
Hoe groot is dat glas cognac?
beetje jammer gebruik van goeie cognac, meen ik
Kun je er niet wat goedkope rotzooi voor gebruiken?
beetje jammer gebruik van goeie cognac, meen ik
Kun je er niet wat goedkope rotzooi voor gebruiken?
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Kip pilav met rijst
1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper
1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.
Eet Smakelijk!
1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper
1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.
Eet Smakelijk!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
- Oude-Waarheid
- Berichten: 1822
- Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
- Locatie: Amsterdam
Dank je jij ook houd het toch maar bij de cakeJolandaOudshoorn schreef:Kip pilav met rijst
1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper
1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.
Eet Smakelijk!