Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lassie »

Lassie schreef:Boerenkool met worst en spekjes.
:super
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door JolandaOudshoorn »

Restantje hutspot opgewarmd en daarbij wat Ammerse Lange Jannen (Kipgehaktrol ingewikkeld in spek)
Vult prima, volgende week hebben weer tijd om fatsoenlijk te koken.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11010
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

MarthaMartha schreef:
weggekieperd, niet te eten ............. :cry (de tweede)
de eerste had ik aan mijn schoonzus meegegeven en die mailde voor het recept, hij was héérlijk......

ik heb iets fout gedaan bij die tweede denk ik :mosc :soupir :mosc :soupir :mosc
Deze is wel lekker:
maak een cakebeslag van 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, rasp van 1 citroen, 3 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel. Klem bakpapier tussen de rand en de bodem van een springvorm, vet de springvorm in en doe het beslag erin. Schil peren en verdeel de kwarten over het beslag. Meng 200 gr creme fraiche, 100 gram suiker, 2 eieren en een zakje vanillesuiker. Giet dit over de peren. Bestrooi met amandelschaafsel. Bakken op 175 graden.

Ik heb 'm net gebakken met appel. Zusjeliefs verstandskiezen zijn getrokken, dus of ik alstublieft vloeibare appeltaart wilde maken. Vloeibaar is 'ie na het bakken niet meer, maar zachter dan een reguliere appeltaart.

Voorts maakte ik Marskoek. Helaas had ik het recept van half-horen-zeggen, dus ik wist niet zoveel van de verhoudingen, en nadat ik de koek gemaakt had en de recepten op internet vergeleken had met mijn zelfbedachte recept (ja, ik weet het, ik had het beter andersom kunnen doen), kreeg ik het idee dat ik beter meer boter had kunnen gebruiken.
Maar goed, een Marskoek maak je door zes Marsen te smelten met 100 gram boter. Meng dit met 150 gram Rice Crispies, Kellog's Smacks of verkruimelde Wasa Knäckebröd goudbruin. Doe het in een ovenschaal of bakvorm of iets dergelijks. Smelt 100 gram chocola met 25 gram boter en smeer dit over de koek. Bestrooien met amandelschaafsel, of halve amandelen of walnoten erop plakken. Laten opstijven en opeten. En bij het opeten niet al te hard denken aan de calorieën.
Smelten in een pannetje gaat bij de Marsen niet zo goed. In de magnetron is sneller en makkelijker en je hoeft je pan na gebruik niet uit te bikken.

En natuurlijk eten we ook nog gewoon fatsoenlijk. Rooie kool met aardappelpuree, en naar keuze een bal gehakt of stoofvlees. En voor de liefhebbers appelmoes. Het lijkt me een verstandskies-loos-geschikt-menu.
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door MarthaMartha »

Zita schreef:
MarthaMartha schreef:
weggekieperd, niet te eten ............. :cry (de tweede)
de eerste had ik aan mijn schoonzus meegegeven en die mailde voor het recept, hij was héérlijk......

ik heb iets fout gedaan bij die tweede denk ik :mosc :soupir :mosc :soupir :mosc
Deze is wel lekker:
maak een cakebeslag van 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, rasp van 1 citroen, 3 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel. Klem bakpapier tussen de rand en de bodem van een springvorm, vet de springvorm in en doe het beslag erin. Schil peren en verdeel de kwarten over het beslag. Meng 200 gr creme fraiche, 100 gram suiker, 2 eieren en een zakje vanillesuiker. Giet dit over de peren. Bestrooi met amandelschaafsel. Bakken op 175 graden.

Ik heb 'm net gebakken met appel. Zusjeliefs verstandskiezen zijn getrokken, dus of ik alstublieft vloeibare appeltaart wilde maken. Vloeibaar is 'ie na het bakken niet meer, maar zachter dan een reguliere appeltaart.

Voorts maakte ik Marskoek. Helaas had ik het recept van half-horen-zeggen, dus ik wist niet zoveel van de verhoudingen, en nadat ik de koek gemaakt had en de recepten op internet vergeleken had met mijn zelfbedachte recept (ja, ik weet het, ik had het beter andersom kunnen doen), kreeg ik het idee dat ik beter meer boter had kunnen gebruiken.
Maar goed, een Marskoek maak je door zes Marsen te smelten met 100 gram boter. Meng dit met 150 gram Rice Crispies, Kellog's Smacks of verkruimelde Wasa Knäckebröd goudbruin. Doe het in een ovenschaal of bakvorm of iets dergelijks. Smelt 100 gram chocola met 25 gram boter en smeer dit over de koek. Bestrooien met amandelschaafsel, of halve amandelen of walnoten erop plakken. Laten opstijven en opeten. En bij het opeten niet al te hard denken aan de calorieën.
Smelten in een pannetje gaat bij de Marsen niet zo goed. In de magnetron is sneller en makkelijker en je hoeft je pan na gebruik niet uit te bikken.

En natuurlijk eten we ook nog gewoon fatsoenlijk. Rooie kool met aardappelpuree, en naar keuze een bal gehakt of stoofvlees. En voor de liefhebbers appelmoes. Het lijkt me een verstandskies-loos-geschikt-menu.
klinkt goed, die marskoek.....

En het andere recept probeer ik vast nog eens met appel. De peren zijn opgegaan in een derde poging.... (die elders heen is verhuisd, dus waarvan ik nog weleens zal vernemen of ie te eten was....)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11010
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Weet iemand iets lekkers om te maken met aubergine?
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11010
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Een halve zalmbroccoliquiche, die nog over was van eerder deze week. En een pizza, omdat ma een pizzadoos nodig had voor het verpakken van een kadootje voor kinderdag.
Morgen schaft de pot tomatengroentensoep. En een zelfgebakken ciabatta met daarin kaas en zongedroogde tomaten. En een pesto-ciabatta. En appeltaart.
Kortom: we eten makkelijk, en ik sta de hele middag in de keuken.
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11010
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Gewokte spitskool met ui, paprika, prei, shii take, gember, rozijnen, djahé, peper, zout, ketjap, en daarbij gemarineerd speklapje en mie.
Gebruikersavatar
TAF
Berichten: 363
Lid geworden op: 19 okt 2011, 11:29

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door TAF »

een paar bruine boterhammen.. kwam erachter dat ik zo weg moet.. geen tijd meer te koken;)

achjah.. goed voor de lijn:)
Gebruikersavatar
Lourens
Berichten: 3873
Lid geworden op: 09 jun 2008, 20:15
Locatie: Bunsburg

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lourens »

Zwitserse aardappelschotel met verse worst.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11010
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Gebakken scholfilet, vissaus à la Ma, gekookte aardappels, peen.
En als toetje staat er tandenkrommende marsepeinpudding met chocoladesaus. Da's echt niks voor mij.
Gebruikersavatar
Geduld
Berichten: 335
Lid geworden op: 15 jul 2011, 16:02

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Geduld »

Nodig: plakjes kaas of geraspte kaas, 250 gr kastanjechampignons, flesje kookroom, ui, verse spinazie, groentebouillontabletten, risottorijst. eventueel kip. Extra mogelijkheid: op het laatst cherry tomaatjes in kwarten toevoegen.

Wat ik altijd doe: eerst alle groente en kip in stukjes snijden

Maak 500 ml. Groentenbouillon.

doe in één koekenpan een laagjes olie, dat even verhitten en dan de risotto rijst toevoegen. 2 minuten bakken en dan langzaam steeds een scheutje bouillon erbij. Is dat opgenomen, dan het volgende scheutje. voeg na 10 minuten de kookroom toe. Maak de bouillon op.

Ondertussen kun je in een andere pan de kip, ui en champigons bakken.

Als de rijst klaar is, voeg je de kip, ui en champignon toe. Dit is ook het moment om de cherry tomaatjes, als je die gebruikt, toe te voegen. Goed doorroeren. En daarna handje voor handje de spinazie.

Op scheppen en dan de plakjes of geraspte kaas toevoegen.
let sin never hold true, that Love never broke through.
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door MarthaMartha »

Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Democritus
Berichten: 1441
Lid geworden op: 30 aug 2004, 19:29
Locatie: Alhier

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Democritus »

MarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
en lekker
Our God is an awesome God. He reigns from heaven above
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door henriët »

Democritus schreef:
MarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
en lekker
ah leuk!

de liefde van de man.. enzovoorts:)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door MarthaMartha »

Zoek op Google op ""
Democritus schreef:
MarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
en lekker
:oops
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gesloten