Lassie schreef:Boerenkool met worst en spekjes.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Restantje hutspot opgewarmd en daarbij wat Ammerse Lange Jannen (Kipgehaktrol ingewikkeld in spek)
Vult prima, volgende week hebben weer tijd om fatsoenlijk te koken.
Vult prima, volgende week hebben weer tijd om fatsoenlijk te koken.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Deze is wel lekker:MarthaMartha schreef:
weggekieperd, niet te eten .............(de tweede)
de eerste had ik aan mijn schoonzus meegegeven en die mailde voor het recept, hij was héérlijk......
ik heb iets fout gedaan bij die tweede denk ik![]()
![]()
![]()
![]()
maak een cakebeslag van 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, rasp van 1 citroen, 3 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel. Klem bakpapier tussen de rand en de bodem van een springvorm, vet de springvorm in en doe het beslag erin. Schil peren en verdeel de kwarten over het beslag. Meng 200 gr creme fraiche, 100 gram suiker, 2 eieren en een zakje vanillesuiker. Giet dit over de peren. Bestrooi met amandelschaafsel. Bakken op 175 graden.
Ik heb 'm net gebakken met appel. Zusjeliefs verstandskiezen zijn getrokken, dus of ik alstublieft vloeibare appeltaart wilde maken. Vloeibaar is 'ie na het bakken niet meer, maar zachter dan een reguliere appeltaart.
Voorts maakte ik Marskoek. Helaas had ik het recept van half-horen-zeggen, dus ik wist niet zoveel van de verhoudingen, en nadat ik de koek gemaakt had en de recepten op internet vergeleken had met mijn zelfbedachte recept (ja, ik weet het, ik had het beter andersom kunnen doen), kreeg ik het idee dat ik beter meer boter had kunnen gebruiken.
Maar goed, een Marskoek maak je door zes Marsen te smelten met 100 gram boter. Meng dit met 150 gram Rice Crispies, Kellog's Smacks of verkruimelde Wasa Knäckebröd goudbruin. Doe het in een ovenschaal of bakvorm of iets dergelijks. Smelt 100 gram chocola met 25 gram boter en smeer dit over de koek. Bestrooien met amandelschaafsel, of halve amandelen of walnoten erop plakken. Laten opstijven en opeten. En bij het opeten niet al te hard denken aan de calorieën.
Smelten in een pannetje gaat bij de Marsen niet zo goed. In de magnetron is sneller en makkelijker en je hoeft je pan na gebruik niet uit te bikken.
En natuurlijk eten we ook nog gewoon fatsoenlijk. Rooie kool met aardappelpuree, en naar keuze een bal gehakt of stoofvlees. En voor de liefhebbers appelmoes. Het lijkt me een verstandskies-loos-geschikt-menu.
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
klinkt goed, die marskoek.....Zita schreef:Deze is wel lekker:MarthaMartha schreef:
weggekieperd, niet te eten .............(de tweede)
de eerste had ik aan mijn schoonzus meegegeven en die mailde voor het recept, hij was héérlijk......
ik heb iets fout gedaan bij die tweede denk ik![]()
![]()
![]()
![]()
maak een cakebeslag van 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, rasp van 1 citroen, 3 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel. Klem bakpapier tussen de rand en de bodem van een springvorm, vet de springvorm in en doe het beslag erin. Schil peren en verdeel de kwarten over het beslag. Meng 200 gr creme fraiche, 100 gram suiker, 2 eieren en een zakje vanillesuiker. Giet dit over de peren. Bestrooi met amandelschaafsel. Bakken op 175 graden.
Ik heb 'm net gebakken met appel. Zusjeliefs verstandskiezen zijn getrokken, dus of ik alstublieft vloeibare appeltaart wilde maken. Vloeibaar is 'ie na het bakken niet meer, maar zachter dan een reguliere appeltaart.
Voorts maakte ik Marskoek. Helaas had ik het recept van half-horen-zeggen, dus ik wist niet zoveel van de verhoudingen, en nadat ik de koek gemaakt had en de recepten op internet vergeleken had met mijn zelfbedachte recept (ja, ik weet het, ik had het beter andersom kunnen doen), kreeg ik het idee dat ik beter meer boter had kunnen gebruiken.
Maar goed, een Marskoek maak je door zes Marsen te smelten met 100 gram boter. Meng dit met 150 gram Rice Crispies, Kellog's Smacks of verkruimelde Wasa Knäckebröd goudbruin. Doe het in een ovenschaal of bakvorm of iets dergelijks. Smelt 100 gram chocola met 25 gram boter en smeer dit over de koek. Bestrooien met amandelschaafsel, of halve amandelen of walnoten erop plakken. Laten opstijven en opeten. En bij het opeten niet al te hard denken aan de calorieën.
Smelten in een pannetje gaat bij de Marsen niet zo goed. In de magnetron is sneller en makkelijker en je hoeft je pan na gebruik niet uit te bikken.
En natuurlijk eten we ook nog gewoon fatsoenlijk. Rooie kool met aardappelpuree, en naar keuze een bal gehakt of stoofvlees. En voor de liefhebbers appelmoes. Het lijkt me een verstandskies-loos-geschikt-menu.
En het andere recept probeer ik vast nog eens met appel. De peren zijn opgegaan in een derde poging.... (die elders heen is verhuisd, dus waarvan ik nog weleens zal vernemen of ie te eten was....)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Weet iemand iets lekkers om te maken met aubergine?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Een halve zalmbroccoliquiche, die nog over was van eerder deze week. En een pizza, omdat ma een pizzadoos nodig had voor het verpakken van een kadootje voor kinderdag.
Morgen schaft de pot tomatengroentensoep. En een zelfgebakken ciabatta met daarin kaas en zongedroogde tomaten. En een pesto-ciabatta. En appeltaart.
Kortom: we eten makkelijk, en ik sta de hele middag in de keuken.
Morgen schaft de pot tomatengroentensoep. En een zelfgebakken ciabatta met daarin kaas en zongedroogde tomaten. En een pesto-ciabatta. En appeltaart.
Kortom: we eten makkelijk, en ik sta de hele middag in de keuken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Gewokte spitskool met ui, paprika, prei, shii take, gember, rozijnen, djahé, peper, zout, ketjap, en daarbij gemarineerd speklapje en mie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
een paar bruine boterhammen.. kwam erachter dat ik zo weg moet.. geen tijd meer te koken;)
achjah.. goed voor de lijn:)
achjah.. goed voor de lijn:)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Zwitserse aardappelschotel met verse worst.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Gebakken scholfilet, vissaus à la Ma, gekookte aardappels, peen.
En als toetje staat er tandenkrommende marsepeinpudding met chocoladesaus. Da's echt niks voor mij.
En als toetje staat er tandenkrommende marsepeinpudding met chocoladesaus. Da's echt niks voor mij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Nodig: plakjes kaas of geraspte kaas, 250 gr kastanjechampignons, flesje kookroom, ui, verse spinazie, groentebouillontabletten, risottorijst. eventueel kip. Extra mogelijkheid: op het laatst cherry tomaatjes in kwarten toevoegen.
Wat ik altijd doe: eerst alle groente en kip in stukjes snijden
Maak 500 ml. Groentenbouillon.
doe in één koekenpan een laagjes olie, dat even verhitten en dan de risotto rijst toevoegen. 2 minuten bakken en dan langzaam steeds een scheutje bouillon erbij. Is dat opgenomen, dan het volgende scheutje. voeg na 10 minuten de kookroom toe. Maak de bouillon op.
Ondertussen kun je in een andere pan de kip, ui en champigons bakken.
Als de rijst klaar is, voeg je de kip, ui en champignon toe. Dit is ook het moment om de cherry tomaatjes, als je die gebruikt, toe te voegen. Goed doorroeren. En daarna handje voor handje de spinazie.
Op scheppen en dan de plakjes of geraspte kaas toevoegen.
Wat ik altijd doe: eerst alle groente en kip in stukjes snijden
Maak 500 ml. Groentenbouillon.
doe in één koekenpan een laagjes olie, dat even verhitten en dan de risotto rijst toevoegen. 2 minuten bakken en dan langzaam steeds een scheutje bouillon erbij. Is dat opgenomen, dan het volgende scheutje. voeg na 10 minuten de kookroom toe. Maak de bouillon op.
Ondertussen kun je in een andere pan de kip, ui en champigons bakken.
Als de rijst klaar is, voeg je de kip, ui en champignon toe. Dit is ook het moment om de cherry tomaatjes, als je die gebruikt, toe te voegen. Goed doorroeren. En daarna handje voor handje de spinazie.
Op scheppen en dan de plakjes of geraspte kaas toevoegen.
let sin never hold true, that Love never broke through.
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
-
Democritus
- Berichten: 1441
- Lid geworden op: 30 aug 2004, 19:29
- Locatie: Alhier
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
en lekkerMarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
Our God is an awesome God. He reigns from heaven above
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
ah leuk!Democritus schreef:en lekkerMarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
de liefde van de man.. enzovoorts:)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Zoek op Google op ""
Democritus schreef:en lekkerMarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!