Koken is een emotie

Gebruikersavatar
Josephus
Berichten: 2935
Lid geworden op: 04 dec 2006, 16:28
Locatie: Randstad

Bericht door Josephus »

Gian schreef:Met genoeg kruiden kan je gras nog lekker laten smaken :?
Niet iedereen heeft daar kruiden voor nodig... :wink:

Afbeelding
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24683
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Bericht door refo »

Gian schreef:
memento schreef:
Marnix schreef:(...) omdat we zelden gerechten met aardappels eten :D
Gerechten met aardappels... Dat probeer ik ook altijd zoveel mogelijk te voorkomen, of het moet zijn in gefrituurde vorm :)

Ik ben nog op zoek naar recepten om aardappels lekker te kruiden, en dan in de oven ofzo. Iemand tips/suggesties? Alle andere ideeën om aardappels lekker te laten smaken zijn natuurlijk ook welkom :)
Bintjes zijn idd niet erg smakelijk. Koop aardappelen van het ras Nicola. Die kosten wel 5 euro de kg, maar dan heb je echt lekkere aardappels. Hak ze in kleine stukjes (dus niet prakken) en laat ze gewoon zwemmen in een laagje jus.
Veel mensen trekken hun neus op voor gewone aardappels, maar zijn te zuinig om wat meer te betalen voor een goede aardappel.
Verder geloof ik dat aviko gekruide aardappels verkoopt, maar dat vind ik zo nep. Met genoeg kruiden kan je gras nog lekker laten smaken
:?
Smaken verschillen.... En je oplossing is een leuke optie als je 2 kg per dag nodig hebt. En waarom is dat laatste nep? Een aardappel smaakt gewoon naar zetmeel = ongeveer niets. De een doet jus, de ander kruiden.

Schillen versmaken.
Gebruikersavatar
Margriet
Berichten: 1517
Lid geworden op: 17 dec 2003, 04:15
Locatie: Michigan
Contacteer:

Bericht door Margriet »

Ik heb van een vriendin paarse aardappelen gekregen. Haar dochter had die voor haar meegebracht uit Peru en in plaats van te eten hebben ze die gepoot en nu krijgen we elk jaar een maaltje paarse . Het is een ander gezicht op tafel, maar de smaak is
" gewoon "
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty
Gebruikersavatar
Marnix
Berichten: 13464
Lid geworden op: 21 jul 2005, 13:18
Locatie: Hilversum

Bericht door Marnix »

refo schreef:
Gian schreef:
memento schreef:
Marnix schreef:(...) omdat we zelden gerechten met aardappels eten :D
Gerechten met aardappels... Dat probeer ik ook altijd zoveel mogelijk te voorkomen, of het moet zijn in gefrituurde vorm :)

Ik ben nog op zoek naar recepten om aardappels lekker te kruiden, en dan in de oven ofzo. Iemand tips/suggesties? Alle andere ideeën om aardappels lekker te laten smaken zijn natuurlijk ook welkom :)
Bintjes zijn idd niet erg smakelijk. Koop aardappelen van het ras Nicola. Die kosten wel 5 euro de kg, maar dan heb je echt lekkere aardappels. Hak ze in kleine stukjes (dus niet prakken) en laat ze gewoon zwemmen in een laagje jus.
Veel mensen trekken hun neus op voor gewone aardappels, maar zijn te zuinig om wat meer te betalen voor een goede aardappel.
Verder geloof ik dat aviko gekruide aardappels verkoopt, maar dat vind ik zo nep. Met genoeg kruiden kan je gras nog lekker laten smaken
:?
Smaken verschillen.... En je oplossing is een leuke optie als je 2 kg per dag nodig hebt. En waarom is dat laatste nep? Een aardappel smaakt gewoon naar zetmeel = ongeveer niets. De een doet jus, de ander kruiden.

Schillen versmaken.
Alleen met van die slappe jus uit een pakje blijft he smakeloos... kruiden en jus zijn prima, als het daardoor maar meer smaak krijgt. Geef mij dus maar echt vleesjus... of een sausje of gebakken en gekruid etc.
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24683
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Bericht door refo »

pcies
Een aardappel moet altijd smaak krijgen van de aanvullingen. Kruiden, groenten, jus, frituur.
De een houdt van een 'pap'aardappel of maakt er puree van. De ander houdt van kruim, weer een ander van vast.
Petrus

Bericht door Petrus »

Als ik iemand aan de spruitjes wil krijgen, dan laat ik ze nastoven in de roomboter, nét als de aardappelen.

Daarbij een doorregen runderlap, aanbraden (goed bruin dus) en dan met wat blaadjes laurier en iets knoflook lekker laten pruttelen..........

dat is geen eten..............dat is VREselijk lekker
Adorote

Bericht door Adorote »

Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK
Gebruikersavatar
Daphne
Berichten: 4577
Lid geworden op: 17 jun 2002, 19:26

Bericht door Daphne »

Petrus schreef:Als ik iemand aan de spruitjes wil krijgen, dan laat ik ze nastoven in de roomboter, nét als de aardappelen.

dat is geen eten..............dat is VREselijk lekker

en VREselijk slecht voor de lijn :wink:
Gebruikersavatar
Miscanthus
Berichten: 5306
Lid geworden op: 30 okt 2004, 14:38
Locatie: Heuvelrug

Bericht door Miscanthus »

Adorote schreef:Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK
Ik heb nog nooit in een duikboot gegeten, kun je er iets meer over vertellen? :wink:
Adorote

Bericht door Adorote »

Miscanthus schreef:
Adorote schreef:Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK
Ik heb nog nooit in een duikboot gegeten, kun je er iets meer over vertellen? :wink:

Het enige wat je zou kunnen doen is je aanmelden bij de Marine, en dan vragen graag ingedeeld te worden bij de onderzeedienst, daar is koken een EMOTIE.
Petrus

Bericht door Petrus »

Ik ben een "geintje" aan het uithalen:

varkenslappen in haché-kruiden laten sudderen............ben écht benieuwd hoe dát zal gaan smaken.......... (en dan samen met in roomboter gesmoorde spercieboontjes en piepertjes................mét natuurlijk een heerlijke dikke jus.................)
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

Adorote schreef:
Miscanthus schreef:
Adorote schreef:Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK
Ik heb nog nooit in een duikboot gegeten, kun je er iets meer over vertellen? :wink:

Het enige wat je zou kunnen doen is je aanmelden bij de Marine, en dan vragen graag ingedeeld te worden bij de onderzeedienst, daar is koken een EMOTIE.
Het eten bij de marine is zowiezo heel erg goed en uitgebreid. En werken bij de marine verdient ook heel goed. Vooral als je moet wachtlopen, heb ik begrepen.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Tiberius
Administrator
Berichten: 34727
Lid geworden op: 12 jan 2006, 09:49
Locatie: Breda

Bericht door Tiberius »

Petrus schreef:Ik ben een "geintje" aan het uithalen:

varkenslappen in haché-kruiden laten sudderen............ben écht benieuwd hoe dát zal gaan smaken.......... (en dan samen met in roomboter gesmoorde spercieboontjes en piepertjes................mét natuurlijk een heerlijke dikke jus.................)
Beetje matigen in dit topic, Petrus!
Sommige forummers vasten. Dan is het niet zo leuk om ze het water in de mond te laten lopen. :wink:
Ma Vis
Berichten: 386
Lid geworden op: 31 jan 2007, 21:26
Locatie: Zvwovp

Bericht door Ma Vis »

Tjoh, Petrus; jij bent ook een veelzijdig iemand.
Ook al een topkok dus?!
De sperzieboontjes staan bij mij klaar; in water :( .
Dus dat ga ik eens wisselen voor roomboter.
Kijken hoe dát is. En bedankt voor het idee.

(Want wij vasten niet...)
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Bericht door JolandaOudshoorn »

Probeer dit dan eens:
in roomboter wat spekjes, uitje fruiten, sperciebonen en blokjes tomaat toevoegen en goed omroeren, klein beetje water toevoegen en ca 15 min laten smoren. Afmaken met een beetje italiaanse kruiden. mmmmmmmm
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gesloten