Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

MrNuwenspete
Berichten: 15
Lid geworden op: 27 jul 2023, 09:16

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door MrNuwenspete »

Deze heerlijke pasta, elke keer weer een succes.

https://www.eefkooktzo.nl/pasta-met-kip/
Gebruikersavatar
Terri
Berichten: 4600
Lid geworden op: 21 nov 2009, 20:53

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Terri »

merel schreef: 30 jul 2025, 15:01
Henk J schreef: 30 jul 2025, 09:33
merel schreef: 29 jul 2025, 21:47 Een Franse barbeque met heel veel vlees en koolhydraten en weinig tot geen groente.
Klinkt als een echte maaltijd :OO3
Hier was het gisteren sla met karnemelkse sju, lekker zomers.
O lekker! Dat eten mijn ouders ook altijd. Eet jij dat ook met uitgebakken spek en ei?

Vandaag koken wij en eten lasagne met veel groente en meer vlees dan ik normaliter zou doen. De Franse familie houdt niet van vegetarisch eten.
Voordeel van lasagne vind ik idd dat je er veel groente in kan verwerken en relatief weinig vlees en je toch een verrassend smakelijk gerecht op tafel kan zetten. Juist ook voor de 'carnivoren'.
merel
Berichten: 12098
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Voor 10 personen deed ik er nog relatief weinig vlees in, maar meer dan ik zelf gedaan zou hebben. ;)
Ambtenaar
Berichten: 10195
Lid geworden op: 15 apr 2017, 14:37

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Ambtenaar »

Vandaag falafel gemaakt naar recept van Jop van der Bijl.

https://youtu.be/RiX8T2S9zrY?si=Zq-TATCS6p4OGMNa
merel
Berichten: 12098
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Lekker, ik ben dol op falafel. Is het ingewikkeld om te maken? (Ik kan de link niet openen vanwege het slechte bereik)
Henk J
Berichten: 3314
Lid geworden op: 11 mar 2021, 10:34
Locatie: henkjrefoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Henk J »

merel schreef: 30 jul 2025, 15:01
Henk J schreef: 30 jul 2025, 09:33
merel schreef: 29 jul 2025, 21:47 Een Franse barbeque met heel veel vlees en koolhydraten en weinig tot geen groente.
Klinkt als een echte maaltijd :OO3
Hier was het gisteren sla met karnemelkse sju, lekker zomers.
O lekker! Dat eten mijn ouders ook altijd. Eet jij dat ook met uitgebakken spek en ei?
Wel met spek maar niet met ei, wij hebben piepers, bruine bonen, spekjes, sla en karnemelkse sju.
merel
Berichten: 12098
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Henk J schreef: Gisteren, 13:19
merel schreef: 30 jul 2025, 15:01
Henk J schreef: 30 jul 2025, 09:33
merel schreef: 29 jul 2025, 21:47 Een Franse barbeque met heel veel vlees en koolhydraten en weinig tot geen groente.
Klinkt als een echte maaltijd :OO3
Hier was het gisteren sla met karnemelkse sju, lekker zomers.
O lekker! Dat eten mijn ouders ook altijd. Eet jij dat ook met uitgebakken spek en ei?
Wel met spek maar niet met ei, wij hebben piepers, bruine bonen, spekjes, sla en karnemelkse sju.
Wij aten het zonder bruine bonen en met zachtgekookte eieren. Zo lekker! Als ik in de zomer bij met ouders ben weet ik het nog regelmatig. Net zoals kruudmoes. Ook dat vind ik heel lekker.
Gebruikersavatar
Terri
Berichten: 4600
Lid geworden op: 21 nov 2009, 20:53

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Terri »

Henk J schreef: Gisteren, 13:19
merel schreef: 30 jul 2025, 15:01
Henk J schreef: 30 jul 2025, 09:33
merel schreef: 29 jul 2025, 21:47 Een Franse barbeque met heel veel vlees en koolhydraten en weinig tot geen groente.
Klinkt als een echte maaltijd :OO3
Hier was het gisteren sla met karnemelkse sju, lekker zomers.
O lekker! Dat eten mijn ouders ook altijd. Eet jij dat ook met uitgebakken spek en ei?
Wel met spek maar niet met ei, wij hebben piepers, bruine bonen, spekjes, sla en karnemelkse sju.
Wij noemden dat Hollandse rijsttafel.
Maar karnemelk jus, uitgebakken spekjes, aardappel gestampt en fijn gesneden andijvie door elkaar is en was mijn favoriet. Mijn schoonfamilie kent dit zo niet.
Heel lief, ze wilden het een keer voor mij maken. Ik vond het eigenlijk een warm slaatje.....aardappels, andijvie, augurk, ei, mayonaise, kwam niet voor in ons recept.

Zo maken wij het, als 3 generaties lang.

INGREDIENTEN
1� kilogram aardappels
zout
200 gram mager rookspek in blokjes
� liter karnemelk
2 lepels aardappelmeel
750 gram andijvie

Stimpstamp schijnt de 'officiële' naam te zijn.
Henk J
Berichten: 3314
Lid geworden op: 11 mar 2021, 10:34
Locatie: henkjrefoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Henk J »

Terri schreef: Gisteren, 14:46 Wij noemden dat Hollandse rijsttafel.
Maar karnemelk jus, uitgebakken spekjes, aardappel gestampt en fijn gesneden andijvie door elkaar is en was mijn favoriet. Mijn schoonfamilie kent dit zo niet.
Heel lief, ze wilden het een keer voor mij maken. Ik vond het eigenlijk een warm slaatje.....aardappels, andijvie, augurk, ei, mayonaise, kwam niet voor in ons recept.

Zo maken wij het, als 3 generaties lang.

INGREDIENTEN
1� kilogram aardappels
zout
200 gram mager rookspek in blokjes
� liter karnemelk
2 lepels aardappelmeel
750 gram andijvie

Stimpstamp schijnt de 'officiële' naam te zijn.
Als stamppot kennen wij het ook maar dan zonder bruine bonen, dus aardappels, spekjes, karnemelkse sju en andijvie en dan heet het stampandijvie, precies wat het is zeg maar. Wat ik eerder beschreef staat apart van elkaar op tafel, geen stamppot. Als stamppot vind ik het ook lekkerder maar nu ben ik sowieso een enorme liefhebber van alle soorten stamppot met boerenkool voorop.
Plaats reactie