Super van je

Een langer voorarrest betekent niet dat de verdenking ernstiger is, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Er kunnen ook andere redenen zijn om iemand langer vast te houden. De verdachte kan een gevaar zijn voor de maatschappij of er wordt gevreesd dat de verdachte naar het buitenland zal vluchten. Ook kan iemand langer worden vastgehouden omdat extra onderzoek noodzakelijk is (citaat: ND)
Het OM gaat niet over het voorarrest. Uiteindelijk beslist een rechter en neem maar van mij aan dat de ernst van de feiten en het liggende bewijs meetelt in de verlening van het voorarrestRido91 schreef: ↑12 mei 2025, 20:31Een langer voorarrest betekent niet dat de verdenking ernstiger is, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Er kunnen ook andere redenen zijn om iemand langer vast te houden. De verdachte kan een gevaar zijn voor de maatschappij of er wordt gevreesd dat de verdachte naar het buitenland zal vluchten. Ook kan iemand langer worden vastgehouden omdat extra onderzoek noodzakelijk is (citaat: ND)
Daarbij moet ik toch terugdenken aan de eenzame bijdrager die hier een paar dagen was, en meldde dat een geemeriteerde GG-predikant haar misbruikt had, en vooral aan de -mijns inziens ongepaste- reacties daarop.Het tweede punt dat ik wil aanreiken, is goed nieuws: iedereen kan íéts doen. We kunnen –om in de lijn van de Bijbelboeken Ezra en Nehemia te blijven– allemaal bijdragen aan het herstel van de stad.
Misbruik staat namelijk nooit op zichzelf. Het óntstaat en béstaat in een bedding die gevormd wordt door hoe wij met elkaar omgaan in onze gezinnen, kerken, verenigingen, organisaties en scholen. Samen maken wij die bedding, elke dag weer, ieder op de plaats waar hij of zij leeft en werkt. Ieders bijdrage telt.
Laat ik beginnen dat ik niet weet wat er precies in het door jou geplaatste maar door de mods verwijderde artikel stond, en wat de definitie is van 'vunzig'.Wim Anker schreef: ↑Gisteren, 18:21 Als ik hier wat citeer uit de Volkskrant wordt het verwijderd wegens vunzige taal (de taal was ook vunzig). Maar toch gebeurd dat verwijderen niet bij allerlei andere zondige beschrijvingen.
We kunnen wel veel babbelen over openheid en transparantie maar het is vooral voor de bühne. Zodra de taal al wat storend wordt is verwijderen - uit mijn waarnemingswereld! - de reactie. Hoe kan dan iemand ooit in vertrouwen zijn verhaal doen als al zo wordt omgegaan (doen of het niet bestaat) als een Volkskrant tekst niet de gewenste liefelijkheid bevat?
Openheid is voor de heling wel degelijk het sleutelwoord. Ook bij traumaverwerking moet het slachtoffer meerdere malen het verhaal vertellen. Pas daarna kan herstel optreden.Herman schreef: ↑Gisteren, 22:07 Datgene wat intiem plaatsvind moet ook intiem blijven. Dat gaat ook om het vertellen daarover. Het schijnt een tamelijk zware psychologische belasting te zijn voor slachtoffers om alle handelingen juist te omschrijven in verband met het onderzoek en het stellen van de strafmaat. Daar praat je dus niet over alsof het maar een oppervlakkig gebeuren is en omdat daar ook schaamte bij komt kijken, vind ik niet dat je dus per definitie moet gaan bepalen dat 'openheid' daar het sleutelwoord is. Het gaat om dingen die je hooguit in een zeer vertrouwelijke sfeer met een enkeling deelt en niet publiek.
Helemaal niet. Dat praten dient vertrouwelijk te zijn en moet op een veilige en ondersteunende manier gebeuren en dus niet via een artikel in een krant met een verslag van een rechtbankverhoor.