Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wij dronken thuis ook altijd rauwe melk.
En ik vond het vreselijk als mijn moeder het kookte... het werd er echt niet lekkerder van.
En ik vond het vreselijk als mijn moeder het kookte... het werd er echt niet lekkerder van.
- Maanenschijn
- Berichten: 5264
- Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Als (zoon van) een melkveehouder hebben we altijd de melk gekookt. Er kunnen best behoorlijke risico’s kleven aan ongekookte melk. Al weet ik dat de eisen van hygiene nu vele malen hoger zijn dan vroeger en daarmee het risico kleiner.
Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Die vergelijking over roken gaat niet op. Roken is altijd schadelijk voor het lichaam. Rauwe melk drinken is an sich niet schadelijk. Het kan bacteriën bevatten, maar dat doet het lang niet altijd. Ik ken deze risico's.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
En wat die levenslang rokende opa betreft: realiseer je wel dat men vroeger niet zo veel kon roken vanwege arbeidsomstandigheden en dergelijke.
Mijn opa rookte ook zijn hele leven en is 89 jaar geworden. Maar feitelijk rookte hij alleen op zondag en op verjaardagen een paar sigaretten; op door de weekse dagen niet. En hij had zwaar lichamelijk werk, dus veel beweging.
Terwijl wij bij wijze van spreken elk moment van de dag en avond een sigaret kunnen opsteken.
Mijn opa rookte ook zijn hele leven en is 89 jaar geworden. Maar feitelijk rookte hij alleen op zondag en op verjaardagen een paar sigaretten; op door de weekse dagen niet. En hij had zwaar lichamelijk werk, dus veel beweging.
Terwijl wij bij wijze van spreken elk moment van de dag en avond een sigaret kunnen opsteken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik wil eigenlijk vooral weten waar en hoe laat ik me zaterdagmorgen kan melden voor die wafels
Na een aantal heerlijke warme dagen (hoewel het 's nachts nog onder het vriespunt was, ook na ijsheiligen), slaat naar verwachting morgen het weer om, met een hoop regen en onweer.
Vanavond daarom nog maar even de houtskoolgrill aan.

Na een aantal heerlijke warme dagen (hoewel het 's nachts nog onder het vriespunt was, ook na ijsheiligen), slaat naar verwachting morgen het weer om, met een hoop regen en onweer.
Vanavond daarom nog maar even de houtskoolgrill aan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Op zaterdagmorgen rond 8.00 uur. Dan zijn ze nog lekker warm en krokant. Op verjaardagen ook met slagroom en in de zomer met zomerfruit. Wafels met slagroom en zomerfruit zijn helemaal de ideale combinatie. Als je in Nederland bent, ben je welkom. Wij wonen op fietsafstandEdelweiss schreef: ↑19 mei 2025, 13:38 Ik wil eigenlijk vooral weten waar en hoe laat ik me zaterdagmorgen kan melden voor die wafels![]()
Na een aantal heerlijke warme dagen (hoewel het 's nachts nog onder het vriespunt was, ook na ijsheiligen), slaat naar verwachting morgen het weer om, met een hoop regen en onweer.
Vanavond daarom nog maar even de houtskoolgrill aan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wat voor wafelijzer hebben jullie? Als het zo vaak gebruikt wordt neem ik aan wel een betere kwaliteit?merel schreef: Op zaterdagmorgen rond 8.00 uur. Dan zijn ze nog lekker warm en krokant. Op verjaardagen ook met slagroom en in de zomer met zomerfruit. Wafels met slagroom en zomerfruit zijn helemaal de ideale combinatie. Als je in Nederland bent, ben je welkom. Wij wonen op fietsafstand
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Valt wel mee. Nog niet eens zo'n hele dure. Wij hebben nu onze tweede. Ik denk dat wij deze al wel 8 jaar wekelijks gebruiken.
https://www.bol.com/nl/nl/p/cloer-bruss ... gJN6fD_BwE
Het ijzer gaat ook vaak mee naar de camping.
Ik denk dat 'het geheim van de smid' is dat het wafelijzer niet ingesmeerd wordt met vet/olie. De olie/gesmolten roomboter wordt toegevoegd aan het beslag. Hierdoor bakt het vet niet in het ijzer.
https://www.bol.com/nl/nl/p/cloer-bruss ... gJN6fD_BwE
Het ijzer gaat ook vaak mee naar de camping.
Ik denk dat 'het geheim van de smid' is dat het wafelijzer niet ingesmeerd wordt met vet/olie. De olie/gesmolten roomboter wordt toegevoegd aan het beslag. Hierdoor bakt het vet niet in het ijzer.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Paprika's gevuld met linzen, tomaten, courgette, kruiden en geitenkaas uit de oven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
ja graagEdelweiss schreef: ↑06 sep 2023, 14:09Je bananen zullen inmiddels wel hun bestemming gevonden hebben maar mocht je nog op zoek zijn naar een dergelijk recept: ik gebruik al jaren een simpel doch verrukkelijk Amish-recept; mocht je nog interesse hebben dan zal ik het delenZita schreef: ↑29 aug 2023, 20:21 Ik zoek een niet al te ingewikkeld recept voor een bananenbrood/bananencake. Ik heb drie bruine bananen en wil er iets lekkers mee maken. Het hoeft niet persé gezond te zijn, dus er mag best wel suiker of chocola of iets dergelijks door. De meeste recepten zijn ofwel ultramicrovegabiodynamisch zonder suiker en glutenvrij en met extra vezels, ofwel met negen bananen die je in kokosbloesemsuiker een paar uur moet karamelliseren enz.![]()

- Maanenschijn
- Berichten: 5264
- Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Hete bliksem. Met bruine bonen en spekjes.
Het was ouderwets heerlijk.
Het was ouderwets heerlijk.
Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dat heb ik 1x in mijn studententijd bij iemand gegeten. Alleen zaten er toen geen spekjes en bruine bonen in. We aten het met verse worst. ik vond het toen erg lekker.Maanenschijn schreef: ↑05 jun 2025, 00:02 Hete bliksem. Met bruine bonen en spekjes.
Het was ouderwets heerlijk.
- Maanenschijn
- Berichten: 5264
- Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
De verse Gelderse gekookte worst ontbrak hier ook niet.merel schreef:Dat heb ik 1x in mijn studententijd bij iemand gegeten. Alleen zaten er toen geen spekjes en bruine bonen in. We aten het met verse worst. ik vond het toen erg lekker.Maanenschijn schreef: ↑05 jun 2025, 00:02 Hete bliksem. Met bruine bonen en spekjes.
Het was ouderwets heerlijk.

Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.
-
- Berichten: 3243
- Lid geworden op: 11 mar 2021, 10:34
- Locatie: henkjrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Er gaat nu eenmaal niets boven een Hollandse stamppot!Maanenschijn schreef: ↑05 jun 2025, 00:02 Hete bliksem. Met bruine bonen en spekjes.
Het was ouderwets heerlijk.
-
- Berichten: 8625
- Lid geworden op: 26 jun 2018, 21:37
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Hou op, schei uitHenk J schreef: ↑05 jun 2025, 09:02Er gaat nu eenmaal niets boven een Hollandse stamppot!Maanenschijn schreef: ↑05 jun 2025, 00:02 Hete bliksem. Met bruine bonen en spekjes.
Het was ouderwets heerlijk.
