Sinds 10 minuten.. maar ik loop al vast: geen idee hoe de planten in onze tuin heten. Nu moet ik wel zeggen, dat ik heel graag in de tuin zit. En dat mijn vrouw heel graag in de tuin werkt. Dus dat is een goede taakverdeling. Ik heb het nog niet verder geschopt dan chef-grasmaaier, chef-verticuteren en chef-sproeier.HersteldHervormd schreef:Haha, precies!
Heb jij de app ook?
Wat doen we vandaag?
Re: Wat doen we vandaag?
’Wie uitziet en hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’.
Re: Wat doen we vandaag?
En nu op naar chef-BBQ. 
Re: Wat doen we vandaag?
Dat valt nog te bezien.. gisteren voor het avondeten even een snelle hap bij de Chinees gehaald. Mijn vrouw was de hele dag weggeweest en we moesten allebei nog even aan het werk in de vroege avond. Ik ben dan zo ‘handig’ dat ik het bakje met babi pangang uit mijn handen laat vallen. Plat op de grond, waardoor de saus omhoog schoot en ik eerst 4 kastdeurtjes en de tegelvloer moet reinigen voor ik aan de ‘snelle hap’ kan beginnen.Tiberius schreef:En nu op naar chef-BBQ.
Maar gelukkig waren we desondanks allebei op tijd waar we wezen moesten.
’Wie uitziet en hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’.
-
HersteldHervormd
- Berichten: 7006
- Lid geworden op: 29 jun 2019, 21:20
Re: Wat doen we vandaag?
Plantnet, dan maak je een foto en zegt de app hoe die heet.Erik1960 schreef:Sinds 10 minuten.. maar ik loop al vast: geen idee hoe de planten in onze tuin heten. Nu moet ik wel zeggen, dat ik heel graag in de tuin zit. En dat mijn vrouw heel graag in de tuin werkt. Dus dat is een goede taakverdeling. Ik heb het nog niet verder geschopt dan chef-grasmaaier, chef-verticuteren en chef-sproeier.HersteldHervormd schreef:Haha, precies!
Heb jij de app ook?
Kom haastig tot Christus. Hij heeft zielen gereinigd die even vuil waren als die van u. – Thomas Boston
mail: broederhh@gmail.com
mail: broederhh@gmail.com
Re: Wat doen we vandaag?
Bijkomen... vanmorgen een paar pallets in stukjes gezaagd t.b.v. de houtkachel. Sinds ik corona heb gehad is het energielevel heel laag en is een klusje wat normaal in een halfuurtje klaar zou zijn een dagbesteding.
Re: Wat doen we vandaag?
Juist dan is een BBQ wat voor je: geen snelle hap, maar heerlijk slow food.Erik1960 schreef:Dat valt nog te bezien.. gisteren voor het avondeten even een snelle hap bij de Chinees gehaald. Mijn vrouw was de hele dag weggeweest en we moesten allebei nog even aan het werk in de vroege avond. Ik ben dan zo ‘handig’ dat ik het bakje met babi pangang uit mijn handen laat vallen. Plat op de grond, waardoor de saus omhoog schoot en ik eerst 4 kastdeurtjes en de tegelvloer moet reinigen voor ik aan de ‘snelle hap’ kan beginnen.Tiberius schreef:En nu op naar chef-BBQ.![]()
Maar gelukkig waren we desondanks allebei op tijd waar we wezen moesten.
Re: Wat doen we vandaag?
Inderdaad… ik zal t verklappen… de Weber staat klaar voor gebruik ;-)Tiberius schreef:Juist dan is een BBQ wat voor je: geen snelle hap, maar heerlijk slow food.Erik1960 schreef:Dat valt nog te bezien.. gisteren voor het avondeten even een snelle hap bij de Chinees gehaald. Mijn vrouw was de hele dag weggeweest en we moesten allebei nog even aan het werk in de vroege avond. Ik ben dan zo ‘handig’ dat ik het bakje met babi pangang uit mijn handen laat vallen. Plat op de grond, waardoor de saus omhoog schoot en ik eerst 4 kastdeurtjes en de tegelvloer moet reinigen voor ik aan de ‘snelle hap’ kan beginnen.Tiberius schreef:En nu op naar chef-BBQ.![]()
Maar gelukkig waren we desondanks allebei op tijd waar we wezen moesten.
’Wie uitziet en hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’.
Re: Wat doen we vandaag?
Mijn ouders staken bijna wekelijks de BBQ aan. Ik gruwelde daarvan. Al die hompen vlees, huzarensalade en stokbrood. Als je geluk had een kleine salade erbij. Sinds ik uit huis ben ( ruim 20 jaar) heb ik zelf nooit BBQ klaargemaakt.Tiberius schreef:Juist dan is een BBQ wat voor je: geen snelle hap, maar heerlijk slow food.Erik1960 schreef:Dat valt nog te bezien.. gisteren voor het avondeten even een snelle hap bij de Chinees gehaald. Mijn vrouw was de hele dag weggeweest en we moesten allebei nog even aan het werk in de vroege avond. Ik ben dan zo ‘handig’ dat ik het bakje met babi pangang uit mijn handen laat vallen. Plat op de grond, waardoor de saus omhoog schoot en ik eerst 4 kastdeurtjes en de tegelvloer moet reinigen voor ik aan de ‘snelle hap’ kan beginnen.Tiberius schreef:En nu op naar chef-BBQ.![]()
Maar gelukkig waren we desondanks allebei op tijd waar we wezen moesten.
Re: Wat doen we vandaag?
Dat sentiment ken ik… veel mensen hebben geen goede herinneringen aan bbq-old style: verbrand rauw vlees eten is geen pretje. Maar met de modernere bbq’s kun je een heel verantwoorde en toch lekkere maaltijd maken. En dat verbranden is gelukkig verleden tijd met een deksel erop.merel schreef:Mijn ouders staken bijna wekelijks de BBQ aan. Ik gruwelde daarvan. Al die hompen vlees, huzarensalade en stokbrood. Als je geluk had een kleine salade erbij. Sinds ik uit huis ben ( ruim 20 jaar) heb ik zelf nooit BBQ klaargemaakt.Tiberius schreef:Juist dan is een BBQ wat voor je: geen snelle hap, maar heerlijk slow food.Erik1960 schreef:Dat valt nog te bezien.. gisteren voor het avondeten even een snelle hap bij de Chinees gehaald. Mijn vrouw was de hele dag weggeweest en we moesten allebei nog even aan het werk in de vroege avond. Ik ben dan zo ‘handig’ dat ik het bakje met babi pangang uit mijn handen laat vallen. Plat op de grond, waardoor de saus omhoog schoot en ik eerst 4 kastdeurtjes en de tegelvloer moet reinigen voor ik aan de ‘snelle hap’ kan beginnen.Tiberius schreef:En nu op naar chef-BBQ.![]()
Maar gelukkig waren we desondanks allebei op tijd waar we wezen moesten.
’Wie uitziet en hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’.
Re: Wat doen we vandaag?
Verbrand en rauw vlees hadden wij nooit. Voor een kind dat niet van vlees hield, was het gewoon geen pretje.
Ik houd trouwens nog niet van vlees. Een stoofpot, klein stukje kip, worst in de erwtensoep en dergelijke vind ik allemaal prima. Alleen liever niet iedere dag. Ik heb liever groente.
Ik houd trouwens nog niet van vlees. Een stoofpot, klein stukje kip, worst in de erwtensoep en dergelijke vind ik allemaal prima. Alleen liever niet iedere dag. Ik heb liever groente.
Re: Wat doen we vandaag?
Het gaat mij nog niet eens om het vlees (hoewel dat ook niet te versmaden is), maar om de gezelligheid.
Re: Wat doen we vandaag?
Je kunt ook groente bereiden op de BBQ. Doe ik 's zomers vaak.merel schreef: Mijn ouders staken bijna wekelijks de BBQ aan. Ik gruwelde daarvan. Al die hompen vlees, huzarensalade en stokbrood. Als je geluk had een kleine salade erbij. Sinds ik uit huis ben ( ruim 20 jaar) heb ik zelf nooit BBQ klaargemaakt.
Re: Wat doen we vandaag?
Ik heb mezelf een heerlijk abdijbiertje ingeschonken. Nou ja, biertje: het is een quadrupple.
Allemaal een inspirerende zondag gewenst. En vergeet niet je klok te verzetten als dat niet automatisch gaat.
Allemaal een inspirerende zondag gewenst. En vergeet niet je klok te verzetten als dat niet automatisch gaat.
’Wie uitziet en hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’.
-
GerefGemeente-lid
- Verbannen
- Berichten: 8382
- Lid geworden op: 14 apr 2021, 23:55
- Locatie: Zeeland
Re: Wat doen we vandaag?
Afgaande op de liturgie moet dat zeker wel gaan lukken.Erik1960 schreef:Allemaal een inspirerende zondag gewenst.
-
OnlineMaanenschijn
- Berichten: 5587
- Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33
Re: Wat doen we vandaag?
Het is de kunst om niet in grote hoeveelheden te denken. Als ik een heerlijk stukje vlees klaar maak, wat ik graag op onze houtgestookte bbq doe (vooral lekker langzaam) snij ik op tafel vaak dunne, heerlijke plakjes. Vaak alleen gekruid met zout en peper en verse kruiden uit de tuin, vergezeld van een wat rokerige smaak van diverse houtsoorten.merel schreef:Verbrand en rauw vlees hadden wij nooit. Voor een kind dat niet van vlees hield, was het gewoon geen pretje.
Ik houd trouwens nog niet van vlees. Een stoofpot, klein stukje kip, worst in de erwtensoep en dergelijke vind ik allemaal prima. Alleen liever niet iedere dag. Ik heb liever groente.
Een rijtje van die dunne malse plakjes, met wat aardappelkroketjes, salade of meegestoofde groeten geven een maaltje wat een restaurant vaak niet verbetert
Een fotootje ter illustratie:

Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.