merel schreef:Verbrand en rauw vlees hadden wij nooit. Voor een kind dat niet van vlees hield, was het gewoon geen pretje.
Ik houd trouwens nog niet van vlees. Een stoofpot, klein stukje kip, worst in de erwtensoep en dergelijke vind ik allemaal prima. Alleen liever niet iedere dag. Ik heb liever groente.
Het is de kunst om niet in grote hoeveelheden te denken. Als ik een heerlijk stukje vlees klaar maak, wat ik graag op onze houtgestookte bbq doe (vooral lekker langzaam) snij ik op tafel vaak dunne, heerlijke plakjes. Vaak alleen gekruid met zout en peper en verse kruiden uit de tuin, vergezeld van een wat rokerige smaak van diverse houtsoorten.
Een rijtje van die dunne malse plakjes, met wat aardappelkroketjes, salade of meegestoofde groeten geven een maaltje wat een restaurant vaak niet verbetert
Een fotootje ter illustratie:

Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.