Energienota tientjes lager

Plaats reactie
Gebruikersavatar
tukkertje
Berichten: 3358
Lid geworden op: 07 mar 2002, 19:26
Locatie: Rijssen
Contacteer:

Energienota tientjes lager

Bericht door tukkertje »

Veel huishoudens hebben komende zomer al een financiële meevaller als de maandelijkse energienota lager wordt vanwege de sterk gedaalde prijzen van olie en gas.
De energierekening van de huishoudens kan met enkele tientjes omlaag, zo verwachten de energieleveranciers. Met name aardgas zal goedkoper worden, zo is de verwachting

Nutsbedrijven als Nuon en Essent zijn van plan het inkoopvoordeel zo snel mogelijk aan de consument door te berekenen. Ze willen hiermee niet wachten tot de jaarlijkse eindafrekening. Dit betekent dat veel maandelijkse voorschotnota's tientjes lager worden.

Dit gebeurt vanaf 1 juli, de eerstvolgende datum waarop de tarieven worden aangepast. De kosten van nutsvoorzieningen voor de consument bevinden zich momenteel op een recordhoogte. De verwachting is dat de tarieven vanaf 1 juli lager zijn. De energiebedrijven, die hun huidige brandstofvoorraad vorig jaar op het hoogtepunt van de olieprijs moesten inkopen, kunnen straks voor veel minder geld hun slag slaan.

Hoe hoog de besparing exact uitvalt, is nog niet bekend omdat ongewis blijft tegen welke prijs de energiereuzen hun brandstoffen straks inkopen. In elk geval is elke daling een trendbreuk, aangezien de kosten van gas en elektra de afgelopen jaren in ijltempo opliepen.

Direct profiteren

Nuon verhoogde onlangs tussentijds de maandelijkse voorschotten die het van zijn klanten int met bijna tien procent. De kans is groot dat dit komende zomer wordt teruggedraaid. "We proberen altijd te voorkomen dat onze klanten bij de jaarafrekening veel moeten bijbetalen of enorme bedragen terug moeten krijgen. Een tussentijdse verlaging van de maandbedragen past in die filosofie", aldus woordvoerster Melanie Poort. Ook Essent-klanten kunnen onmiddellijk profiteren als de tarieven dalen. "Als ze elke twee maanden hun meterstanden doorgeven, laten we de maandelijkse voorschotten steeds in de pas lopen met het werkelijke verbruik", aldus zegsman Rik Hammer.

Klanten van Eneco merken relatief het minste van de enorme tariefschommelingen. "Wij hebben de maandbedragen niet verhoogd vanwege de hoge inkoopprijzen, dus hoeven we ze straks ook niet te verlagen", aldus zegsman Cor de Ruijter




Eerst zien dan geloven
Lapressa
Berichten: 582
Lid geworden op: 12 jun 2008, 11:36

Re: Energienota tientjes lager

Bericht door Lapressa »

Ik zit bij Eneco maar mijn maandelijkse bedrag is met 20 euro gezakt voor 2009!!
'Wat zullen wij dan tot deze dingen zeggen? Zo God voor ons is, wie zal tegen ons zijn?'
Gebruikersavatar
Gijs83
Berichten: 7035
Lid geworden op: 04 feb 2008, 17:12
Locatie: vlakbij een kerk

Re: Energienota tientjes lager

Bericht door Gijs83 »

Maar de winter dan? Meer stookkosten gehad neem ik aan, dus juist hogere energienota! Misschien dat het met dit gegeven erbij nog meevalt!
Plaats reactie