Pagina 1 van 2

Lekkere recepten

Geplaatst: 26 jul 2007, 12:43
door JolandaOudshoorn
Het is nog een beetje vroeg voor een speciale "kerst"cake, maar ik vond dit recept tijdens het opruimen en hij kan al in de herfst gemaakt en gegeten worden!

Noten en vruchten cake (pain de Noelle)

250gr gedroogde vijgen
250gr gekonfituurde kersen
200gr gedroogde abrikozen
150ge gedroogde ontpitte pruimen
100gr gekneusde amandelen
100gr gesuikerde citroenschil
250gr krenten
250gr rozijnen
150gr hazelnoten
350gr roomboter
175gr rietsuiker
175gr bruine suiker
5 grote eieren
Sap en rasp van een sinasappel en citroen
Glas cognac
1 theel foelie
1 theel kaneel
1 theel bakpoeder
350gr bloem

Bakblik van 23cm bekleden en bakpapier invetten. Oven voorverwarmen op 175 C.
Boter en suiker mengen met staafmixer totdat er een crème ontstaat. Eieren er een voor een doormengen.
Fruit snijden en met de hand erdoor mengen. De noten, cognac, fruitsap, bakpoeder en kruiden toevoegen en goed mengen. Als laatste de bloem er doorheen vouwen.
Deeg in de bakvorm doen, in de oven, een uur lang. Daarna de oven terugzetten op 150 C en de cake bedekken met ingevet bakpapier. Ca (ruim) 2 uur laten bakken.
De cake kan 3 weken bewaard worden, wacht een paar dagen met aansnijden,de smaak ontwikkeld zich alleen maar!!!

Re: Lekkere recepten

Geplaatst: 26 jul 2007, 12:55
door Oude-Waarheid
JolandaOudshoorn schreef:Het is nog een beetje vroeg voor een speciale "kerst"cake, maar ik vond dit recept tijdens het opruimen en hij kan al in de herfst gemaakt en gegeten worden!

Noten en vruchten cake (pain de Noelle)

250gr gedroogde vijgen
250gr gekonfituurde kersen
200gr gedroogde abrikozen
150ge gedroogde ontpitte pruimen
100gr gekneusde amandelen
100gr gesuikerde citroenschil
250gr krenten
250gr rozijnen
150gr hazelnoten
350gr roomboter
175gr rietsuiker
175gr bruine suiker
5 grote eieren
Sap en rasp van een sinasappel en citroen
Glas cognac
1 theel foelie
1 theel kaneel
1 theel bakpoeder
350gr bloem

Bakblik van 23cm bekleden en bakpapier invetten. Oven voorverwarmen op 175 C.
Boter en suiker mengen met staafmixer totdat er een crème ontstaat. Eieren er een voor een doormengen.
Fruit snijden en met de hand erdoor mengen. De noten, cognac, fruitsap, bakpoeder en kruiden toevoegen en goed mengen. Als laatste de bloem er doorheen vouwen.
Deeg in de bakvorm doen, in de oven, een uur lang. Daarna de oven terugzetten op 150 C en de cake bedekken met ingevet bakpapier. Ca (ruim) 2 uur laten bakken.
De cake kan 3 weken bewaard worden, wacht een paar dagen met aansnijden,de smaak ontwikkeld zich alleen maar!!!
Als de cake klaar is kom ik wel even :mrgreen:

Re: Lekkere recepten

Geplaatst: 26 jul 2007, 13:21
door JolandaOudshoorn
Oude-Waarheid schreef: Als de cake klaar is kom ik wel even :mrgreen:
Je bent welkom, hoor! Ik geef tzt wel een seintje :wink:

Geplaatst: 26 jul 2007, 14:02
door jvdg
't Wordt zo te zien een "zware" taart.
Kilootje of 4? :roll:

Geplaatst: 26 jul 2007, 16:35
door vlinder
Hmm ik lust echt geen krenten en rozijnen! Jammer hoor! Maar ik zal eens zoeken naar lekkere recepten. Maar eigenlijk kan memento dat misschien beter doen :D

Geplaatst: 26 jul 2007, 16:38
door dré
pas dat in een bakblik van 23 CM??

Geplaatst: 26 jul 2007, 16:43
door JolandaOudshoorn
dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Je kan ook eeniets grotere gebruiken. Maar hij rijst niet zo heel veel

Geplaatst: 26 jul 2007, 16:46
door Rens
dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
23 cm hóóg ja.......en ongeveer 50 cm lang..................

Geplaatst: 26 jul 2007, 16:47
door JolandaOudshoorn
Gaan jullie hem straks eerst uit proberen, dan kom je er vanzelf achter!!

Geplaatst: 26 jul 2007, 19:32
door wim
JolandaOudshoorn schreef:
dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Je kan ook eeniets grotere gebruiken. Maar hij rijst niet zo heel veel
Erg compact dus.

Geplaatst: 26 jul 2007, 20:04
door Rens
wim schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
dré schreef:pas dat in een bakblik van 23 CM??
Je kan ook eeniets grotere gebruiken. Maar hij rijst niet zo heel veel
Erg compact dus.
met andere woorden: het ligt ietwat zwaar op de maag..............

Jolanda. had je er voor de zekerheid niet wat Rennies bij in kunnen doen, voor het biologische evenwicht zeg maar??

Geplaatst: 27 jul 2007, 01:29
door Bert Mulder
Hoe groot is dat glas cognac?

beetje jammer gebruik van goeie cognac, meen ik

Kun je er niet wat goedkope rotzooi voor gebruiken?

Geplaatst: 27 jul 2007, 11:23
door JolandaOudshoorn
Bert Mulder schreef:Hoe groot is dat glas cognac?

beetje jammer gebruik van goeie cognac, meen ik

Kun je er niet wat goedkope rotzooi voor gebruiken?
Ik neem meestal een klein borrelglaasje vol, wat mij betreft genoeg! En ja, ik koop idd een goedkope variant :oops:

Geplaatst: 28 jul 2007, 16:45
door JolandaOudshoorn
Kip pilav met rijst

1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper

1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.

Eet Smakelijk!

Geplaatst: 28 jul 2007, 19:07
door Oude-Waarheid
JolandaOudshoorn schreef:Kip pilav met rijst

1 blikje (400gr) tomatenblokjes op sap
1 blik perziken op sap, in stukjes
1 grote ui gesnipperd
225 gr kipfilet in stukjes, evt kruiden met kipkruiden
225 gr rijst
Boter
Zout en peper

1. Kook de rijst volgens algemene bereidingswijze
2. Verhit de (vloeibare) boter in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de kipstukjes toe. Bak ze rondom bruin
3. Voeg de tomaatblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van de sap toe en laat het geheel ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
4 Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel ook nog met sambal en ketjap.

Eet Smakelijk!
Dank je jij ook houd het toch maar bij de cake :wink: