Pagina 1 van 3
Geplaatst: 07 mar 2005, 14:53
door Marjan
Ik heb net zo'n doos staan. Volgens mij uit het pakket van de C1000.
Geplaatst: 07 mar 2005, 14:53
door Miscanthus
Oorspronkelijk gepost door anemoon
in een kerstpakket vonden wij een doos risotto
dat is een of ander apart soort rijst wat volgens de beschrijving op de verpakking gekookt moet worden in bouillon
voor ons onbekend
heeft iemand een goed recept voor risotto?
typ in google: risotto recept

Geplaatst: 07 mar 2005, 15:12
door Marjan
weet je dat er eens site is die heet:
www.lassie.nl?
Zou dat van onze Lassie zijn?
Geplaatst: 07 mar 2005, 15:21
door Gabrielle
hahha, ook al zo'n pak in de kast, nou ik heb het maar eens geprobeerd,
't was wel te eten, maar zal het niet gauw zelf kopen.
op de pak zelf staat trouwens ook wel hoe je het lekker klaar kunt maken.
tis wat papperig.
Geplaatst: 07 mar 2005, 15:24
door Marjan
Er zit ook een recept bij van risotto met erwtjes en ham. Klinkt bruikbaar. Ik ga dit vanavond eens proberen.
Geplaatst: 07 mar 2005, 15:26
door Miscanthus
Oorspronkelijk gepost door anemoonik zie me al tonijn en spinazie serveren...
nee, dat wordt nix
MMMMMmmmmmm! :in
Geplaatst: 07 mar 2005, 15:27
door Marjan
Oorspronkelijk gepost door anemoon
heej, op ons pak staat alleen dat malle verhaaltje over dat koken in die bouillon
verder nix geen recept...
er staat trouwens niet eens bij wat ze precies bedoelen met die bouillon
Ingrediënten
150 g Risotto rijst
2 sjalotjes (gesnipperd)
4½ dl kippenbouillon (van tabletten)
150 g diepvrieserwtjes
150 g ham (in blokjes)
40 g (vers) geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
1. Verhit 3 el olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes ca 3 min. Voeg de rijst toe en roer de rijst op zacht vuur door de olie tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn.
2. Voeg de bouillon toe en breng dit op een middelmatig vuur al roerend aan de kook. Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ca. 15 min.
3. Schep de erwtjes en ham door de rijst. Kook de rijst vervolgens nog zachtjes 8 min. Neem de pan van het vuur.
4. Roer de 20 g boter en Parmezaanse kaas door de Risotto. Breng het op smaak met zout & peper. Verdeel de Risotto over 4 borden, klaar!
Voor een sjalotje neem ik gewoon een ui, en als je toevallig geen parmezaan in huis hebt (ik toevallig wel

) neem je oude of belegen kaas.
Komop, zet je huisvrouwenfantasie in beweging! Lekker koken vanavond! Je doet er sla en tomaten bij en je bent klaar.
Geplaatst: 07 mar 2005, 15:28
door Gabrielle
Oorspronkelijk gepost door anemoon
heej, op ons pak staat alleen dat malle verhaaltje over dat koken in die bouillon
verder nix geen recept...
er staat trouwens niet eens bij wat ze precies bedoelen met die bouillon
water met een bouillonblokje erin,,,,,,
staat er ook niks op de zijkant van het pak /