recepten

Marjan
Berichten: 1009
Lid geworden op: 17 jan 2005, 21:02

Bericht door Marjan »

Ik heb net zo'n doos staan. Volgens mij uit het pakket van de C1000.
Be yourself, there are plenty of others.
Gebruikersavatar
Miscanthus
Berichten: 5306
Lid geworden op: 30 okt 2004, 14:38
Locatie: Heuvelrug

Bericht door Miscanthus »

Oorspronkelijk gepost door anemoon
in een kerstpakket vonden wij een doos risotto
dat is een of ander apart soort rijst wat volgens de beschrijving op de verpakking gekookt moet worden in bouillon

voor ons onbekend

heeft iemand een goed recept voor risotto?
typ in google: risotto recept :cool:
Marjan
Berichten: 1009
Lid geworden op: 17 jan 2005, 21:02

Bericht door Marjan »

weet je dat er eens site is die heet:

www.lassie.nl?

Zou dat van onze Lassie zijn?
Be yourself, there are plenty of others.
Gabrielle
Berichten: 1055
Lid geworden op: 04 nov 2004, 23:12

Bericht door Gabrielle »

hahha, ook al zo'n pak in de kast, nou ik heb het maar eens geprobeerd,

't was wel te eten, maar zal het niet gauw zelf kopen.

op de pak zelf staat trouwens ook wel hoe je het lekker klaar kunt maken.

tis wat papperig.
Marjan
Berichten: 1009
Lid geworden op: 17 jan 2005, 21:02

Bericht door Marjan »

Er zit ook een recept bij van risotto met erwtjes en ham. Klinkt bruikbaar. Ik ga dit vanavond eens proberen.
Be yourself, there are plenty of others.
Gebruikersavatar
Miscanthus
Berichten: 5306
Lid geworden op: 30 okt 2004, 14:38
Locatie: Heuvelrug

Bericht door Miscanthus »

Oorspronkelijk gepost door anemoonik zie me al tonijn en spinazie serveren...
nee, dat wordt nix
MMMMMmmmmmm! :in
Marjan
Berichten: 1009
Lid geworden op: 17 jan 2005, 21:02

Bericht door Marjan »

Oorspronkelijk gepost door anemoon
heej, op ons pak staat alleen dat malle verhaaltje over dat koken in die bouillon

verder nix geen recept...

er staat trouwens niet eens bij wat ze precies bedoelen met die bouillon
Ingrediënten
150 g Risotto rijst
2 sjalotjes (gesnipperd)
4½ dl kippenbouillon (van tabletten)
150 g diepvrieserwtjes
150 g ham (in blokjes)
40 g (vers) geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
1. Verhit 3 el olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes ca 3 min. Voeg de rijst toe en roer de rijst op zacht vuur door de olie tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn.

2. Voeg de bouillon toe en breng dit op een middelmatig vuur al roerend aan de kook. Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ca. 15 min.

3. Schep de erwtjes en ham door de rijst. Kook de rijst vervolgens nog zachtjes 8 min. Neem de pan van het vuur.

4. Roer de 20 g boter en Parmezaanse kaas door de Risotto. Breng het op smaak met zout & peper. Verdeel de Risotto over 4 borden, klaar!


Voor een sjalotje neem ik gewoon een ui, en als je toevallig geen parmezaan in huis hebt (ik toevallig wel :D ) neem je oude of belegen kaas.

Komop, zet je huisvrouwenfantasie in beweging! Lekker koken vanavond! Je doet er sla en tomaten bij en je bent klaar.
Be yourself, there are plenty of others.
Gabrielle
Berichten: 1055
Lid geworden op: 04 nov 2004, 23:12

Bericht door Gabrielle »

Oorspronkelijk gepost door anemoon
heej, op ons pak staat alleen dat malle verhaaltje over dat koken in die bouillon

verder nix geen recept...

er staat trouwens niet eens bij wat ze precies bedoelen met die bouillon
water met een bouillonblokje erin,,,,,,

staat er ook niks op de zijkant van het pak /
Plaats reactie