recepten
- Miscanthus
- Berichten: 5306
- Lid geworden op: 30 okt 2004, 14:38
- Locatie: Heuvelrug
- Miscanthus
- Berichten: 5306
- Lid geworden op: 30 okt 2004, 14:38
- Locatie: Heuvelrug
IngrediëntenOorspronkelijk gepost door anemoon
heej, op ons pak staat alleen dat malle verhaaltje over dat koken in die bouillon
verder nix geen recept...
er staat trouwens niet eens bij wat ze precies bedoelen met die bouillon
150 g Risotto rijst
2 sjalotjes (gesnipperd)
4½ dl kippenbouillon (van tabletten)
150 g diepvrieserwtjes
150 g ham (in blokjes)
40 g (vers) geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
1. Verhit 3 el olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes ca 3 min. Voeg de rijst toe en roer de rijst op zacht vuur door de olie tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn.
2. Voeg de bouillon toe en breng dit op een middelmatig vuur al roerend aan de kook. Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ca. 15 min.
3. Schep de erwtjes en ham door de rijst. Kook de rijst vervolgens nog zachtjes 8 min. Neem de pan van het vuur.
4. Roer de 20 g boter en Parmezaanse kaas door de Risotto. Breng het op smaak met zout & peper. Verdeel de Risotto over 4 borden, klaar!
Voor een sjalotje neem ik gewoon een ui, en als je toevallig geen parmezaan in huis hebt (ik toevallig wel

Komop, zet je huisvrouwenfantasie in beweging! Lekker koken vanavond! Je doet er sla en tomaten bij en je bent klaar.
Be yourself, there are plenty of others.
water met een bouillonblokje erin,,,,,,Oorspronkelijk gepost door anemoon
heej, op ons pak staat alleen dat malle verhaaltje over dat koken in die bouillon
verder nix geen recept...
er staat trouwens niet eens bij wat ze precies bedoelen met die bouillon
staat er ook niks op de zijkant van het pak /