Pagina 1 van 5

Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 13:55
door PvS
D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 15:36
door helma
PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
misschien handig om dit in het vegetarisch topic te bespreken?

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 15:39
door Willem
Laten we het een ambachtelijke slagerij niet aandoen zijn klandizie in een vegatarisch topic te werven :langue

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 15:40
door Hendrikus
Komt er ook een topic voor viseters? :huhu

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 15:41
door memento
Ik hou met name van vet-arm vlees. Zoals biefstuk, kipfilet, varkenshaas, been- en achterham, rundertartaar (= goede gehaktvervanger) en sudacelappen (draadjesvlees). Als het vet moet zijn, dan graag hamburger of shoarma (hoewel ik dan liever kip-shoarma heb dan varkens).

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 16:05
door Zita
PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Ik vind het jammer dat het prijsverschil tussen biovlees en niet-biovlees zo groot is. Het is dan wel een hoge drempel is om voor biovlees te kiezen. Het grote prijsverschil doet mij ook wel vermoeden dat er een groot productieverschil is tussen biovlees en niet-biovlees. Het gaat blijkbaar niet om een paar vierkante centimeter extra graasruimte.
Op dit moment eten we gewoon vlees, vooral rundergehakt, kipfilet, runderriblappen en dergelijke. Soms een beenham. Ik denk dat als ik een eigen huisje heb, ik dan wel voor biovlees ga kiezen. Nu ben ik niet degene die voor de boodschappen betaalt, dus is de keuze aan de chef alhier.

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 16:07
door Zita
PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
By the way: wordt het een onderneming vanuit hetzelfde idee als Cowporation.nl?

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 16:36
door Bert Mulder
wij eten veel vlees, vooral rundvlees, en daarnaast kip en varkensvlees. Hebben niet vorige week een vriezer opgevuld met een koe.

Maar ja, wat wil je, we wonen in Alberta...

if it ain't Alberta, it ain't beef....

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 17:45
door rekcor
Als je een beetje weet wat er speelt op mileugebied, en als je een hart hebt voor Gods schepping, dan eet je inderdaad biovlees: max 2x per week, max 100g per persoon (=mijn stelling)

Dat is meer dan genoeg om aan de juiste voedingsstoffen te komen. Dus ja: met biokeurmerk graag!

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 19:49
door Mister
PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Het 'vervelende' aan bio- en dier/milieu vriendelijk spul is in de regel de prijs die je ervoor op tafel moet leggen.
Moet je nogal wat monden voeden kan ik me heel goed voorstellen dat je voor de kiloknallers ga.

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 21:35
door Bonny
PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Probeer vlees uit de regio aan te bieden. Ga je zelf ook slachten, of inkopen bij een slachterij in de buurt? Anyway, met vlees van in de regio gefokte dieren heeft de klant waarschijnlijk meer feeling en weet het dat het goed behandeld is.

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 21:36
door MarthaMartha
Mister schreef:
PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Het 'vervelende' aan bio- en dier/milieu vriendelijk spul is in de regel de prijs die je ervoor op tafel moet leggen.
Moet je nogal wat monden voeden kan ik me heel goed voorstellen dat je voor de kiloknallers ga.
Ik ben ook echt voor bio vlees, maar de prijs schrikt mij ook af om eerlijk te zijn.....
(maar als jullie die slagerij hebben geopend, komen we beslist een keer langs als klant!)

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 21:40
door Bert Mulder
wat dat betreft, hielden wij voor jaren kippen voor eigen gebruik...

We kregen een beter produkt, en wisten precies wat we aten.

Zo kopen we ook nu nog vlees (runder en bison) van iemand van wie we de kwaliteit kennen. Per heel of half beest.

We zijn ermee gestopt, omdat de dichtsbijzienste slachterij zo'n 2 uur rijden weg is nu...

en ik zie het 'zelfslachten' niet zitten...

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 21:56
door Fjodor
rekcor schreef:Als je een beetje weet wat er speelt op mileugebied, en als je een hart hebt voor Gods schepping, dan eet je inderdaad biovlees: max 2x per week, max 100g per persoon (=mijn stelling)

Dat is meer dan genoeg om aan de juiste voedingsstoffen te komen. Dus ja: met biokeurmerk graag!
Dit vind ik wel heel ver gaan..
En ik ben benieuwd naar je argumentatie, waarom zou het vlees van de niet-bio-boer afdoen aan Gods schepping?

Re: Vleeseters op het forum

Geplaatst: 25 aug 2011, 22:14
door Gian
Bert Mulder schreef:
en ik zie het 'zelfslachten' niet zitten...
Kan je geen kippetje slachten Bert? Ik dacht dat er alleen cowboys in Canada woonde..