Vleeseters op het forum

PvS
Inactief
Berichten: 1298
Lid geworden op: 16 okt 2008, 21:08

Vleeseters op het forum

Bericht door PvS »

D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19494
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door helma »

PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
misschien handig om dit in het vegetarisch topic te bespreken?
Willem
Berichten: 1933
Lid geworden op: 12 jul 2010, 13:33

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Willem »

Laten we het een ambachtelijke slagerij niet aandoen zijn klandizie in een vegatarisch topic te werven :langue
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 17068
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Hendrikus »

Komt er ook een topic voor viseters? :huhu
~~Soli Deo Gloria~~
Gebruikersavatar
memento
Berichten: 11339
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:42

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door memento »

Ik hou met name van vet-arm vlees. Zoals biefstuk, kipfilet, varkenshaas, been- en achterham, rundertartaar (= goede gehaktvervanger) en sudacelappen (draadjesvlees). Als het vet moet zijn, dan graag hamburger of shoarma (hoewel ik dan liever kip-shoarma heb dan varkens).
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Zita »

PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Ik vind het jammer dat het prijsverschil tussen biovlees en niet-biovlees zo groot is. Het is dan wel een hoge drempel is om voor biovlees te kiezen. Het grote prijsverschil doet mij ook wel vermoeden dat er een groot productieverschil is tussen biovlees en niet-biovlees. Het gaat blijkbaar niet om een paar vierkante centimeter extra graasruimte.
Op dit moment eten we gewoon vlees, vooral rundergehakt, kipfilet, runderriblappen en dergelijke. Soms een beenham. Ik denk dat als ik een eigen huisje heb, ik dan wel voor biovlees ga kiezen. Nu ben ik niet degene die voor de boodschappen betaalt, dus is de keuze aan de chef alhier.
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Zita »

PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
By the way: wordt het een onderneming vanuit hetzelfde idee als Cowporation.nl?
Gebruikersavatar
Bert Mulder
Berichten: 9099
Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
Contacteer:

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Bert Mulder »

wij eten veel vlees, vooral rundvlees, en daarnaast kip en varkensvlees. Hebben niet vorige week een vriezer opgevuld met een koe.

Maar ja, wat wil je, we wonen in Alberta...

if it ain't Alberta, it ain't beef....
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
rekcor
Berichten: 1981
Lid geworden op: 15 aug 2005, 11:25

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door rekcor »

Als je een beetje weet wat er speelt op mileugebied, en als je een hart hebt voor Gods schepping, dan eet je inderdaad biovlees: max 2x per week, max 100g per persoon (=mijn stelling)

Dat is meer dan genoeg om aan de juiste voedingsstoffen te komen. Dus ja: met biokeurmerk graag!
Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11782
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Mister »

PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Het 'vervelende' aan bio- en dier/milieu vriendelijk spul is in de regel de prijs die je ervoor op tafel moet leggen.
Moet je nogal wat monden voeden kan ik me heel goed voorstellen dat je voor de kiloknallers ga.
Gebruikersavatar
Bonny
Berichten: 2514
Lid geworden op: 03 aug 2007, 16:29
Locatie: In partibus infidelium
Contacteer:

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Bonny »

PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Probeer vlees uit de regio aan te bieden. Ga je zelf ook slachten, of inkopen bij een slachterij in de buurt? Anyway, met vlees van in de regio gefokte dieren heeft de klant waarschijnlijk meer feeling en weet het dat het goed behandeld is.
The Groom's still waiting at the altar
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door MarthaMartha »

Mister schreef:
PvS schreef:D.V. hopen wij een ambachtelijke slagerij te openen.
Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van bijv. varkensvlees met een keurmerk.
Waar geven jullie de voorkeur aan?
Vlees van dieren waarbij je niet nadenkt waar het vandaan komt (bv. wat voor voer of leefomstandigheden heeft het dier gehad), of aan vlees wat op een milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze is gefokt.
En waarom koop je het ene wel en het andere niet?
Het 'vervelende' aan bio- en dier/milieu vriendelijk spul is in de regel de prijs die je ervoor op tafel moet leggen.
Moet je nogal wat monden voeden kan ik me heel goed voorstellen dat je voor de kiloknallers ga.
Ik ben ook echt voor bio vlees, maar de prijs schrikt mij ook af om eerlijk te zijn.....
(maar als jullie die slagerij hebben geopend, komen we beslist een keer langs als klant!)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Bert Mulder
Berichten: 9099
Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
Contacteer:

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Bert Mulder »

wat dat betreft, hielden wij voor jaren kippen voor eigen gebruik...

We kregen een beter produkt, en wisten precies wat we aten.

Zo kopen we ook nu nog vlees (runder en bison) van iemand van wie we de kwaliteit kennen. Per heel of half beest.

We zijn ermee gestopt, omdat de dichtsbijzienste slachterij zo'n 2 uur rijden weg is nu...

en ik zie het 'zelfslachten' niet zitten...
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
Fjodor
Berichten: 2970
Lid geworden op: 11 jun 2009, 23:13

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Fjodor »

rekcor schreef:Als je een beetje weet wat er speelt op mileugebied, en als je een hart hebt voor Gods schepping, dan eet je inderdaad biovlees: max 2x per week, max 100g per persoon (=mijn stelling)

Dat is meer dan genoeg om aan de juiste voedingsstoffen te komen. Dus ja: met biokeurmerk graag!
Dit vind ik wel heel ver gaan..
En ik ben benieuwd naar je argumentatie, waarom zou het vlees van de niet-bio-boer afdoen aan Gods schepping?
Daartoe zijn de dingen gegeven, dat ze gebruikt worden; maar niet, opdat ze vergaard zouden worden - D. Bonhoeffer
Gebruikersavatar
Gian
Berichten: 6339
Lid geworden op: 27 nov 2004, 21:24

Re: Vleeseters op het forum

Bericht door Gian »

Bert Mulder schreef:
en ik zie het 'zelfslachten' niet zitten...
Kan je geen kippetje slachten Bert? Ik dacht dat er alleen cowboys in Canada woonde..
Hedendaagse bijbelstudie is voor een belangrijk deel het elimineren van theologische contradicties.
Plaats reactie