Pagina 6 van 10

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 19:41
door Gijs83
helma schreef:ik ga zo 5 pakken pannenkoeken bakkenAfbeelding
Aha, daar hebben de bakster! Zullen ze vast allemaal wel gesmuld hebben. Doe je er ook nog van alles op(bv.spek of ham of kaas) :quoi

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 21:44
door helma
Gijs83 schreef:
helma schreef:ik ga zo 5 pakken pannenkoeken bakkenAfbeelding
Aha, daar hebben de bakster! Zullen ze vast allemaal wel gesmuld hebben. Doe je er ook nog van alles op(bv.spek of ham of kaas) :quoi
ja, er zijn er nog een paar over Gijs :super

ik heb dit keer (maar) 3 soorten gemaakt
1 pak met appel
2 pakken gewone
2 pakken met groente (ui,prei,tomaat,wortel,courgette,3 kleurtjes paprika en cervelaatworst)

t was echt smullen :slurp
(maar wel een hele klus :bobo )

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 21:45
door MarthaMartha
helma schreef:
Gijs83 schreef:
helma schreef:ik ga zo 5 pakken pannenkoeken bakkenAfbeelding
Aha, daar hebben de bakster! Zullen ze vast allemaal wel gesmuld hebben. Doe je er ook nog van alles op(bv.spek of ham of kaas) :quoi
ja, er zijn er nog een paar over Gijs :super

ik heb dit keer (maar) 3 soorten gemaakt
1 pak met appel
2 pakken gewone
2 pakken met groente (ui,prei,tomaat,wortel,courgette,3 kleurtjes paprika en cervelaatworst)

t was echt smullen :slurp
(maar wel een hele klus :bobo )
er zijn er nog over????????????????????????????????????????????????

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 21:47
door helma
MarthaMartha schreef:
er zijn er nog over????????????????????????????????????????????????
ja dom hè, had ik best ff mee kunnen nemen

ze smaken trouwens ok wel bij n glaasje wijn :hum :tilt

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 21:48
door MarthaMartha
helma schreef:
MarthaMartha schreef:
er zijn er nog over????????????????????????????????????????????????
ja dom hè, had ik best ff mee kunnen nemen

ze smaken trouwens ok wel bij n glaasje wijn :hum :tilt
ja, maar ja.... dan had ik net zo goed naar die receptie kunnen gaan, wordt het weer laat......
volgende keer...........

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 21:50
door helma
MarthaMartha schreef:
helma schreef:
MarthaMartha schreef:
er zijn er nog over????????????????????????????????????????????????
ja dom hè, had ik best ff mee kunnen nemen

ze smaken trouwens ok wel bij n glaasje wijn :hum :tilt
ja, maar ja.... dan had ik net zo goed naar die receptie kunnen gaan, wordt het weer laat......
volgende keer...........

oke, dan maar naar de chat :)

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 21:51
door MarthaMartha
ben appelmoes aan 't koken.
Grote zak valappels gekregen.
Hoeveel suiker moet er eigenlijk bij?
(ik denk twee kilo appel ongeveer)
enne.... hoe lang moet zoiets koken?
(mogen best nog lekker appelstukjes inzitten)

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 22:04
door Gabrielle
MarthaMartha schreef:ben appelmoes aan 't koken.
Grote zak valappels gekregen.
Hoeveel suiker moet er eigenlijk bij?
(ik denk twee kilo appel ongeveer)
enne.... hoe lang moet zoiets koken?
(mogen best nog lekker appelstukjes inzitten)
niet zo lang koken , met weinig water....
Veel suiker , en vergeet de kaneel niet....mjammie

is het gelukt ??

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 22:06
door MarthaMartha
Gabrielle schreef:
MarthaMartha schreef:ben appelmoes aan 't koken.
Grote zak valappels gekregen.
Hoeveel suiker moet er eigenlijk bij?
(ik denk twee kilo appel ongeveer)
enne.... hoe lang moet zoiets koken?
(mogen best nog lekker appelstukjes inzitten)
niet zo lang koken , met weinig water....
Veel suiker , en vergeet de kaneel niet....mjammie

is het gelukt ??
wat is veel?
3 eetlepels?

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 22:11
door Gabrielle
veeeel meer, gewoon flinke scheut uit de pak
een pakje vanillesuiker erdoor is ook lekker,

gewoon beginnen en af en toe proeven
wel erbij blijven en roeren regelmatig, anders heb je het
vast in de pan zitten...

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 21 aug 2008, 22:14
door MarthaMartha
Gabrielle schreef:veeeel meer, gewoon flinke scheut uit de pak
een pakje vanillesuiker erdoor is ook lekker,

gewoon beginnen en af en toe proeven
wel erbij blijven en roeren regelmatig, anders heb je het
vast in de pan zitten...
ik heb al een flinke scheut erbij gedaan en kaneel.
vanillesuiker heb ik niet.
Het begint hier wel errug lekker te ruiken.

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 23 aug 2008, 16:51
door JolandaOudshoorn
MarthaMartha schreef:
Gabrielle schreef:veeeel meer, gewoon flinke scheut uit de pak
een pakje vanillesuiker erdoor is ook lekker,

gewoon beginnen en af en toe proeven
wel erbij blijven en roeren regelmatig, anders heb je het
vast in de pan zitten...
ik heb al een flinke scheut erbij gedaan en kaneel.
vanillesuiker heb ik niet.
Het begint hier wel errug lekker te ruiken.
is het gelukt?

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 23 aug 2008, 20:06
door MarthaMartha
JolandaOudshoorn schreef:
MarthaMartha schreef:
Gabrielle schreef:veeeel meer, gewoon flinke scheut uit de pak
een pakje vanillesuiker erdoor is ook lekker,

gewoon beginnen en af en toe proeven
wel erbij blijven en roeren regelmatig, anders heb je het
vast in de pan zitten...
ik heb al een flinke scheut erbij gedaan en kaneel.
vanillesuiker heb ik niet.
Het begint hier wel errug lekker te ruiken.
is het gelukt?
Mmm.... volgens mij is het niet zoet genoeg.
eerst drie eetlepels suiker, toen nog een scheut uit het pak.....
Het is nu alweer afgekoeld, dus ja, nu nog erdoor werkt natuurlijk niet.
Ook best, ze zullen zo ook wel opkomen denk ik.
en het is niet heel erg.

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 23 aug 2008, 20:07
door MarthaMartha
Heeft iemand een idee?

In mijn tuin hangen enorm veel druivetrossen.
Ze zien er prachtig uit, maar zijn errug zuur.
Wat kan ik ervan maken? recepten?

Re: kookkunst en eetplek.

Geplaatst: 23 aug 2008, 22:44
door jvdg
MarthaMartha schreef:Heeft iemand een idee?

In mijn tuin hangen enorm veel druivetrossen.
Ze zien er prachtig uit, maar zijn errug zuur.
Wat kan ik ervan maken? recepten?
Wat te denken om er wijn van te maken?