Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lassie »

een likje aardbeienjam, doet me het volgende denken: met je tong in de aardbeienjampot en dan op je broodje. :slurp
Gebruikersavatar
Katharina van Bora
Berichten: 390
Lid geworden op: 19 mei 2009, 15:32

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Katharina van Bora »

Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Een vriend is iemand die alles van je weet en toch van je houdt.
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

andijvie stamp....

vanmorgen even bij oude meneer een bakje gedaan... kreeg een krop mee uit z'n groentetuintje, dat wordt slakjes vissen vandaag...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Marnix
Berichten: 13464
Lid geworden op: 21 jul 2005, 13:18
Locatie: Hilversum

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Marnix »

Katharina van Bora schreef:
Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Hm je ziet vaker dat als mensen ergens 1x ziek van zijn geworden, ze het vervolgens niet meer lekker vinden :)

Maar ik vind hachee super. Sowieso draadjesvlees.... we eten het alleen haast nooit omdat het zo'n werk is om klaar te maken, als je allebei werkt schiet het niet echt op om na afloop rundvlees te gaan klaarmaken, dan kan je pas heeeeel laat eten :)
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Mara »

Katharina van Bora schreef:
Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Inmiddels lust ik het weer hoor :)
Mijn moeder maakte het een stuk vetter, doorregen runderlappen (wij snijden het vlees altijd zelf, mijn vader draaide zelf het gehakt !)
Ik gebruik magere lappen, minder uien en eet wat minder dan ik eigenlijk op zou kunnen.
Prei ben ik niet zo dol op, alleen als soep, dus met staafmixer erdoorheen geweest.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24694
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door refo »

Katharina van Bora schreef:
Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Of door zuurkool. Of worteltjes. Of patat.
Dat smaakt ook anders.
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lassie »

Marnix schreef:
Katharina van Bora schreef:
Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Hm je ziet vaker dat als mensen ergens 1x ziek van zijn geworden, ze het vervolgens niet meer lekker vinden :)

Maar ik vind hachee super. Sowieso draadjesvlees.... we eten het alleen haast nooit omdat het zo'n werk is om klaar te maken, als je allebei werkt schiet het niet echt op om na afloop rundvlees te gaan klaarmaken, dan kan je pas heeeeel laat eten :)
Dan heb ik 1 tipje. Maak het een dag van te voren klaar, dan smaakt het draadjesvlees nog veeeel lekkerder (aldus mijn man).

Ik maak het meestal de avond ervoor klaar (na het avond eten).

De combinatie peen en ui daar kan ik niet tegen. Voor de rest eet ik gewoon alles waar ik ook ziek van geworden ben (al eet ik liever geen kebab meer van de turk bbrr).
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10668
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Orchidee »

Marnix schreef:
Katharina van Bora schreef:
Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Hm je ziet vaker dat als mensen ergens 1x ziek van zijn geworden, ze het vervolgens niet meer lekker vinden :)

Maar ik vind hachee super. Sowieso draadjesvlees.... we eten het alleen haast nooit omdat het zo'n werk is om klaar te maken, als je allebei werkt schiet het niet echt op om na afloop rundvlees te gaan klaarmaken, dan kan je pas heeeeel laat eten :)
Tip! Maak de avond van te voren je sudderlapjes klaar, volgende dag opwarmen en klaar :slurp
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Gebruikersavatar
oesterschelpje
Berichten: 832
Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door oesterschelpje »

Marnix schreef:
Katharina van Bora schreef:
Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Hm je ziet vaker dat als mensen ergens 1x ziek van zijn geworden, ze het vervolgens niet meer lekker vinden :)

Maar ik vind hachee super. Sowieso draadjesvlees.... we eten het alleen haast nooit omdat het zo'n werk is om klaar te maken, als je allebei werkt schiet het niet echt op om na afloop rundvlees te gaan klaarmaken, dan kan je pas heeeeel laat eten :)
Als je een vriezer hebt, is het nog makkelijker.
Wij braden altijd 2 kilo per keer, dat staat een hele zaterdag lekker zachtjes op het sudderpitje te sudderen.
Dan doe ik het in porties verdelen ruim onder jus en vries een groot gedeelte in.
Zondags eten we dan heerlijk draadjesvlees.
Als ik laat thuis ben en niet zo zin heb in koken, schil ik gauw een aardappel, pak een pot groente en heb dan een heerlijk stukje vlees erbij.
Bakje even uit de vriezer vissen, even in een pannetje ontdooien terwijl je aardappels koken en eten maar! :slurp
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Mara »

Bij runderlappen heb ik een pan vol heerlijke jus, ik vries ook een portie vlees + jus in, en wat bakjes met alleen jus.
Als je dan vlees hebt, waar je geen lekkere jus van hebt, (bijv schnitzel of een vegetarisch ding, of rookworst) heb je altijd jus en heb je zo'n vies pakje van Unilever niet nodig.
Bij runderlappen na het braden, warm water + een scheutje azijn toevoegen (of tomatenketchup) Door de zuren worden evt taaie peesjes in het vlees, zachter en malser. Ook door het water warm te maken, voorkom je dat het vlees "schrikt".
Op het allerkleinste pitje zetten, evt met vlamverdeler eronder, het moet niet sudderen, maar af en toe "blub blub" doen.
Gewoon 3 a 4 uur laten staan.
Vroeger ging dit op een petroleumstelletje, net als de stoofpeertjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lassie »

nu zit ik heerlijk aan de worteltjes (ongekookte).

vanavond eten we soep en manlief krijgt er als verrassing een broodje hamburger bij.
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

als er nog een veenendaler is die vandaag of morgen andijvie wil eten.... ik heb veel te veel aan die mega-krop....

dus kom gerust wat halen!!!!!!!!!!!!!!!
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Mara »

Andijvie slinkt toch ? Of is de krop echt mega ?
Maar je kunt er bijv overmorgen nog een lekkere salade van maken.

Ik ben naar mijn favo slager geweest en heb een lekkere rookworst gehaald, hij heeft er ooit een prijs mee gewonnen op de slagersvakbeurs.
Daarbij wijnzuurkool (voor de kids stoofperen erbij)
Lekker stampen.
Omdat 1 kind geen rookworst lust, een tartaar, heb ik meteen jus :)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

Mara schreef:Andijvie slinkt toch ? Of is de krop echt mega ?
Maar je kunt er bijv overmorgen nog een lekkere salade van maken.

Ik ben naar mijn favo slager geweest en heb een lekkere rookworst gehaald, hij heeft er ooit een prijs mee gewonnen op de slagersvakbeurs.
Daarbij wijnzuurkool (voor de kids stoofperen erbij)
Lekker stampen.
Omdat 1 kind geen rookworst lust, een tartaar, heb ik meteen jus :)
Slinken? geen idee.... ik doe ze rauw door de stamp...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door albion »

Ik ga vandaag uit met broerlief (eerst naar een museum) en daarna naar de wok.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Gesloten