Pagina 3 van 4

Geplaatst: 28 dec 2006, 19:48
door Josephus
Gian schreef:Met genoeg kruiden kan je gras nog lekker laten smaken :?
Niet iedereen heeft daar kruiden voor nodig... :wink:

Afbeelding

Geplaatst: 28 dec 2006, 21:14
door refo
Gian schreef:
memento schreef:
Marnix schreef:(...) omdat we zelden gerechten met aardappels eten :D
Gerechten met aardappels... Dat probeer ik ook altijd zoveel mogelijk te voorkomen, of het moet zijn in gefrituurde vorm :)

Ik ben nog op zoek naar recepten om aardappels lekker te kruiden, en dan in de oven ofzo. Iemand tips/suggesties? Alle andere ideeën om aardappels lekker te laten smaken zijn natuurlijk ook welkom :)
Bintjes zijn idd niet erg smakelijk. Koop aardappelen van het ras Nicola. Die kosten wel 5 euro de kg, maar dan heb je echt lekkere aardappels. Hak ze in kleine stukjes (dus niet prakken) en laat ze gewoon zwemmen in een laagje jus.
Veel mensen trekken hun neus op voor gewone aardappels, maar zijn te zuinig om wat meer te betalen voor een goede aardappel.
Verder geloof ik dat aviko gekruide aardappels verkoopt, maar dat vind ik zo nep. Met genoeg kruiden kan je gras nog lekker laten smaken
:?
Smaken verschillen.... En je oplossing is een leuke optie als je 2 kg per dag nodig hebt. En waarom is dat laatste nep? Een aardappel smaakt gewoon naar zetmeel = ongeveer niets. De een doet jus, de ander kruiden.

Schillen versmaken.

Geplaatst: 29 dec 2006, 04:55
door Margriet
Ik heb van een vriendin paarse aardappelen gekregen. Haar dochter had die voor haar meegebracht uit Peru en in plaats van te eten hebben ze die gepoot en nu krijgen we elk jaar een maaltje paarse . Het is een ander gezicht op tafel, maar de smaak is
" gewoon "

Geplaatst: 29 dec 2006, 13:40
door Marnix
refo schreef:
Gian schreef:
memento schreef:
Marnix schreef:(...) omdat we zelden gerechten met aardappels eten :D
Gerechten met aardappels... Dat probeer ik ook altijd zoveel mogelijk te voorkomen, of het moet zijn in gefrituurde vorm :)

Ik ben nog op zoek naar recepten om aardappels lekker te kruiden, en dan in de oven ofzo. Iemand tips/suggesties? Alle andere ideeën om aardappels lekker te laten smaken zijn natuurlijk ook welkom :)
Bintjes zijn idd niet erg smakelijk. Koop aardappelen van het ras Nicola. Die kosten wel 5 euro de kg, maar dan heb je echt lekkere aardappels. Hak ze in kleine stukjes (dus niet prakken) en laat ze gewoon zwemmen in een laagje jus.
Veel mensen trekken hun neus op voor gewone aardappels, maar zijn te zuinig om wat meer te betalen voor een goede aardappel.
Verder geloof ik dat aviko gekruide aardappels verkoopt, maar dat vind ik zo nep. Met genoeg kruiden kan je gras nog lekker laten smaken
:?
Smaken verschillen.... En je oplossing is een leuke optie als je 2 kg per dag nodig hebt. En waarom is dat laatste nep? Een aardappel smaakt gewoon naar zetmeel = ongeveer niets. De een doet jus, de ander kruiden.

Schillen versmaken.
Alleen met van die slappe jus uit een pakje blijft he smakeloos... kruiden en jus zijn prima, als het daardoor maar meer smaak krijgt. Geef mij dus maar echt vleesjus... of een sausje of gebakken en gekruid etc.

Geplaatst: 29 dec 2006, 14:03
door refo
pcies
Een aardappel moet altijd smaak krijgen van de aanvullingen. Kruiden, groenten, jus, frituur.
De een houdt van een 'pap'aardappel of maakt er puree van. De ander houdt van kruim, weer een ander van vast.

Geplaatst: 12 feb 2007, 00:43
door Petrus
Als ik iemand aan de spruitjes wil krijgen, dan laat ik ze nastoven in de roomboter, nét als de aardappelen.

Daarbij een doorregen runderlap, aanbraden (goed bruin dus) en dan met wat blaadjes laurier en iets knoflook lekker laten pruttelen..........

dat is geen eten..............dat is VREselijk lekker

Geplaatst: 12 feb 2007, 02:10
door Adorote
Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK

Geplaatst: 12 feb 2007, 13:09
door Daphne
Petrus schreef:Als ik iemand aan de spruitjes wil krijgen, dan laat ik ze nastoven in de roomboter, nét als de aardappelen.

dat is geen eten..............dat is VREselijk lekker

en VREselijk slecht voor de lijn :wink:

Geplaatst: 12 feb 2007, 13:24
door Miscanthus
Adorote schreef:Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK
Ik heb nog nooit in een duikboot gegeten, kun je er iets meer over vertellen? :wink:

Geplaatst: 12 feb 2007, 13:49
door Adorote
Miscanthus schreef:
Adorote schreef:Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK
Ik heb nog nooit in een duikboot gegeten, kun je er iets meer over vertellen? :wink:

Het enige wat je zou kunnen doen is je aanmelden bij de Marine, en dan vragen graag ingedeeld te worden bij de onderzeedienst, daar is koken een EMOTIE.

Geplaatst: 22 feb 2007, 13:49
door Petrus
Ik ben een "geintje" aan het uithalen:

varkenslappen in haché-kruiden laten sudderen............ben écht benieuwd hoe dát zal gaan smaken.......... (en dan samen met in roomboter gesmoorde spercieboontjes en piepertjes................mét natuurlijk een heerlijke dikke jus.................)

Geplaatst: 22 feb 2007, 13:52
door JolandaOudshoorn
Adorote schreef:
Miscanthus schreef:
Adorote schreef:Wat denkt men van een kleine marine rijsttafel die op onderzeeboten wordt klaar gemaakt in de jaren 60, nu bij de grote onderzeeboten een grote volledige rijsttafel maar wel op de marinewijze.---------------HEERLIJK
Ik heb nog nooit in een duikboot gegeten, kun je er iets meer over vertellen? :wink:

Het enige wat je zou kunnen doen is je aanmelden bij de Marine, en dan vragen graag ingedeeld te worden bij de onderzeedienst, daar is koken een EMOTIE.
Het eten bij de marine is zowiezo heel erg goed en uitgebreid. En werken bij de marine verdient ook heel goed. Vooral als je moet wachtlopen, heb ik begrepen.

Geplaatst: 22 feb 2007, 16:33
door Tiberius
Petrus schreef:Ik ben een "geintje" aan het uithalen:

varkenslappen in haché-kruiden laten sudderen............ben écht benieuwd hoe dát zal gaan smaken.......... (en dan samen met in roomboter gesmoorde spercieboontjes en piepertjes................mét natuurlijk een heerlijke dikke jus.................)
Beetje matigen in dit topic, Petrus!
Sommige forummers vasten. Dan is het niet zo leuk om ze het water in de mond te laten lopen. :wink:

Geplaatst: 22 feb 2007, 16:40
door Ma Vis
Tjoh, Petrus; jij bent ook een veelzijdig iemand.
Ook al een topkok dus?!
De sperzieboontjes staan bij mij klaar; in water :( .
Dus dat ga ik eens wisselen voor roomboter.
Kijken hoe dát is. En bedankt voor het idee.

(Want wij vasten niet...)

Geplaatst: 22 feb 2007, 16:54
door JolandaOudshoorn
Probeer dit dan eens:
in roomboter wat spekjes, uitje fruiten, sperciebonen en blokjes tomaat toevoegen en goed omroeren, klein beetje water toevoegen en ca 15 min laten smoren. Afmaken met een beetje italiaanse kruiden. mmmmmmmm