Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Dodo
- Berichten: 5851
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik ga vandaag een hartige spinazietaart maken, uit een boek voor vegetarische recepten. Alleen... er staat geen spinazie bij de ingrediënten. Wel raapstelen. Waarom het dan spinazietaart heet...
Je zou denken dat ze recepten in een boek wel drie keer overkijken of alles klopt.
Je zou denken dat ze recepten in een boek wel drie keer overkijken of alles klopt.
- J.C. Philpot
- Berichten: 10267
- Lid geworden op: 22 dec 2006, 15:08
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
In Noorwegen kun je in de supermarkt gewoon Walvisvlees kopen (een niet bedreigde soort). Het schijnt gezond te zijn, en veel Omega-3 te bevatten.
Weet iemand of je het in Nederland ook kunt kopen? Of eventueel via internet?


Weet iemand of je het in Nederland ook kunt kopen? Of eventueel via internet?


Man is nothing: he hath a free will to go to hell, but none to go to heaven, till God worketh in him to will and to do of His good pleasure.
George Whitefield
George Whitefield
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dat niet alleen, ik vind de smaak van raapstelen meer overeenkomen met rucola dan met spinazie. Voor raapstelen moet je nog even wachten tot het voorjaar.Dodo schreef:Ik ga vandaag een hartige spinazietaart maken, uit een boek voor vegetarische recepten. Alleen... er staat geen spinazie bij de ingrediënten. Wel raapstelen. Waarom het dan spinazietaart heet...
Je zou denken dat ze recepten in een boek wel drie keer overkijken of alles klopt.
@ JC philpot
Ik hoop niet dat het in Nederland te verkrijgen is. Het is inderdaad erg gezond, maar de meeste walvissen zijn wel bedreigd. Dat weerhoudt mij om het te eten. Datzelfde heb ik trouwens ook met paling. Ik vind het enorm lekker, maar eet het niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Klinkt erg lekker en lijkt wel wat op de kapucijnerschotel die ik regelmatig klaarmaak. Daar maakt ik altijd een spitskoolwortelsalade bijMara schreef:Peulvruchten koken in water met een snufje zout.merel schreef: Hier nog een enorme liefhebber van peulvruchten en stoofschotels. Mag ik het recept?
In een hapjespan (raar woord eigenlijk) in grove stukken gesneden braadworst op hoog vuur aanbakken, eruit halen dan gesnipperde ui, wortel, bleekselderij, teentje(s) knoflook in wat neutrale olie op lager vuur gaar bakken.
Daarna de bijna gare linzen erbij voegen, de worst, takjes verse rozemarijn en een flinke lepel mosterd, deksel erop en nog zo'n 10 minuutjes laten stoven.
Intussen kun je dus de salade maken. Er kwam zoveel sap uit de sinaasappels, dat ik geen dressing gebruikt heb.
Alleen klein lepeltje mosterd. Veldsla wordt snel slap.
Het is een vrij droge stoofschotel he. Ik heb een klein beetje kookwater meegevoegd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik zou geen hap door mijn keel krijgen. Als je de beelden ziet van de walvisvangstJ.C. Philpot schreef:In Noorwegen kun je in de supermarkt gewoon Walvisvlees kopen (een niet bedreigde soort). Het schijnt gezond te zijn, en veel Omega-3 te bevatten.

Er zijn wel meer dieren die elders in het koelschap liggen.
Zoals Walibi, in Australië.
Het zal wel hypocriet zijn maar mij stuit dat erg tegen de borst.
En meestal hoor je als iemand een bijzonder stukje vlees proeft, zoals krokodil : "het smaakt naar kip".

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Groene curry met erin aubergine, komkommer, paprika, tomaat, courgette en rode ui met een kruiden pasta en naanbrood.
Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk
Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. (Joh 8:12b)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Klinkt lekker! Wat is het recept? Jouw vorige curry staat nog regelmatig op tafel.parel schreef:Groene curry met erin aubergine, komkommer, paprika, tomaat, courgette en rode ui met een kruiden pasta en naanbrood.
Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Bij ons ookmerel schreef:Klinkt lekker! Wat is het recept? Jouw vorige curry staat nog regelmatig op tafel.parel schreef:Groene curry met erin aubergine, komkommer, paprika, tomaat, courgette en rode ui met een kruiden pasta en naanbrood.
Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk

Ingrediënten:
- kip(pendij)filet
- aubergine
- courgette
- (kleine) komkommer
- 2 tomaten
- groene paprika
- een groen currypasta (ik weet niet welke, ik had zo'n verspakket gehaald waarbij alle ingrediënten er al inzitten)
- kokosmelk
Kip en een rode ui wokken. Vervolgens een aubergine, een courgette, de komkommer, twee tomaten en een groene paprika en erbij doen. Zo'n vier minuten wokken en een groene currypasta erbij. Als laatste kokosmelk erbij en dat een kwartiertje laten stoven.
Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk
Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. (Joh 8:12b)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dank je! Ik ga het binnenkort eens maken!
Vanavond eten wij spruitjes met een balletjes gehakt en zelfgemaakte appelmoes.
Vanavond eten wij spruitjes met een balletjes gehakt en zelfgemaakte appelmoes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Zelfgemaakte babi pangang, volgens het recept authentiek.
Het vlees moet minstens 3 uur marineren, dus dat heb ik intussen gedaan.
Ik maak er halfvolkoren rijst bij.
Het vlees moet minstens 3 uur marineren, dus dat heb ik intussen gedaan.
Ik maak er halfvolkoren rijst bij.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08 mar 2018, 10:02
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dat klinkt goed!! Heb je misschien dat recept?Mara schreef:Zelfgemaakte babi pangang, volgens het recept authentiek.
Het vlees moet minstens 3 uur marineren, dus dat heb ik intussen gedaan.
Ik maak er halfvolkoren rijst bij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
https://www.jumbo.com/recepten/authenti ... ang-501841Thuisvrouw schreef:Dat klinkt goed!! Heb je misschien dat recept?Mara schreef:Zelfgemaakte babi pangang, volgens het recept authentiek.
Het vlees moet minstens 3 uur marineren, dus dat heb ik intussen gedaan.
Ik maak er halfvolkoren rijst bij.
Mijn dochter kwam naar beneden, snuf snuf, wat stinkt het hier.

Maar ja, net na de lunch zijn het nogal heftige geuren. Knoflook, ui, gember, ketjap.
Het zal vast goedkomen, ze is er dol op.
Maar dit recept had ik nog niet eerder gemaakt.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08 mar 2018, 10:02
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Nou het klinkt in ieder geval goedMara schreef:https://www.jumbo.com/recepten/authenti ... ang-501841Thuisvrouw schreef:Dat klinkt goed!! Heb je misschien dat recept?Mara schreef:Zelfgemaakte babi pangang, volgens het recept authentiek.
Het vlees moet minstens 3 uur marineren, dus dat heb ik intussen gedaan.
Ik maak er halfvolkoren rijst bij.
Mijn dochter kwam naar beneden, snuf snuf, wat stinkt het hier.![]()
Maar ja, net na de lunch zijn het nogal heftige geuren. Knoflook, ui, gember, ketjap.
Het zal vast goedkomen, ze is er dol op.
Maar dit recept had ik nog niet eerder gemaakt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Lekker. Mag ik meeeten?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Alleen met mondkapje opHerman schreef:Lekker. Mag ik meeeten?

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon