
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Is de gevulde paprika met of zonder vel?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Met vel, anders worden ze slap en blijven ze niet mooi liggen met de vulling.refo schreef:Is de gevulde paprika met of zonder vel?
Ik heb de paprika's rauw gelaten, vulling voorgebakken en toen ong. 20 min in de oven op 190.
Alles is helemaal op gegaan.
Omdat ik tamelijk veel vulling had, heb ik op het laatste moment besloten geen rijst erdoor te doen.
Ik heb er röstikoekjes bij gebakken.
Ik zag in de winkel een apparaatje waarmee je in een mum van tijd groentenspaghetti kunt maken.

vegetti genaamd.
Maar het lag ook kant en klaar bij AH in het koelvak.
Ik denk dat ik het eerst een keer koop om te proberen of het lekker is, anders zit ik weer met een apparaat in het kastje waar ik niets meer mee doe.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ben ook benieuwd

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Is de paprika dan puur ter decoratie? Verwerk je ze later dan nog ergens in of gooi je ze weg?Mara schreef:Nee, ze lepelen hem uit.Orchidee schreef:Eten ze bij jou een hele paprika![]()
Ik mag al blij zijn als de stukjes paprika niet ergens uitgevist worden![]()
Mijn man eet hem wel op, ik meestal ook niet helemaal, ligt er aan hoe groot deze is.
Ik moet ook zeggen dat rauwe paprika mij beter bekomt dan een gebakken, die valt zwaarder, geen idee hoe dat komt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Je had er blijkbaar overheen gelezenmerel schreef: Is de paprika dan puur ter decoratie? Verwerk je ze later dan nog ergens in of gooi je ze weg?

Het volume van de vulling valt nl best wel mee, als je het zo in de pan ziet.Mara schreef:Ik heb de paprika's rauw gelaten, vulling voorgebakken en toen ong. 20 min in de oven op 190.
Alles is helemaal op gegaan.
Omdat ik tamelijk veel vulling had, heb ik op het laatste moment besloten geen rijst erdoor te doen.
Daarom liet ik de rijst weg en heb er röstikoekjes bij gegeven.
De eerste stoofperen waren er, dus gisteren een pan bloedrode peertjes op tafel gezet, tezamen met de eerste gekookte witlof van dit seizoen.
In de zomermaanden eten we de witlof meestal rauw als salade.
Met malse sucadelapjes.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
witlofrolletjes en aardappelpuree.
Voor de kinderen die witlof niet zo lekker vinden heb ik mais.
Voor de kinderen die witlof niet zo lekker vinden heb ik mais.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hoe maakt jij mais klaar? Onze kinderen zijn dol op het kluiven aan een maiskolf. Ik vind het vreselijk, maar misschien heb ik het juiste recept nog niet gevonden.
Lekker Mara, weer stoofperen. Ik heb ze nog niet gezien. Ik merk dat ik qua eten nog een beetje in het zomerseizoen bijf hangen. Nog even genieten van de laatste zomergroenten en dan weer aan de kolen etc. Ik zag de spruiten en zelfs de boerenkool alweer liggen.
Lekker Mara, weer stoofperen. Ik heb ze nog niet gezien. Ik merk dat ik qua eten nog een beetje in het zomerseizoen bijf hangen. Nog even genieten van de laatste zomergroenten en dan weer aan de kolen etc. Ik zag de spruiten en zelfs de boerenkool alweer liggen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Op zondagmorgen hebben wij bij het ontbijt meestal eierkoeken en krentenbollen, de ene bakker is goed in eierkoeken en moet je speuren naar een rozijntje en bij de ander is het andersom.
Maar gisteren maakte ik de zak open en er kwam een ammoniaklucht mn neus binnen.
Dochter heeft nog 2 hapjes genomen, maar werd er misselijk van.
Ze zijn zo de groene kliko ingegaan.
Het toeval wil dat ze van een bakker komen, hier 40 kilometer vandaan. Mijn man was zaterdagmorgen heel vroeg op pad en had beloofd op de terugweg een bakker aan te doen.
Maar ik denk dat ik er toch even een telefoontje aan waag.
Maar gisteren maakte ik de zak open en er kwam een ammoniaklucht mn neus binnen.

Dochter heeft nog 2 hapjes genomen, maar werd er misselijk van.
Ze zijn zo de groene kliko ingegaan.
Het toeval wil dat ze van een bakker komen, hier 40 kilometer vandaan. Mijn man was zaterdagmorgen heel vroeg op pad en had beloofd op de terugweg een bakker aan te doen.
Maar ik denk dat ik er toch even een telefoontje aan waag.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dan zijn ze te warm/te snel ingepakt @Mara 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kluiven van een maiskolf; héérlijk!merel schreef:Hoe maakt jij mais klaar? Onze kinderen zijn dol op het kluiven aan een maiskolf. Ik vind het vreselijk, maar misschien heb ik het juiste recept nog niet gevonden.
Lekker Mara, weer stoofperen. Ik heb ze nog niet gezien. Ik merk dat ik qua eten nog een beetje in het zomerseizoen bijf hangen. Nog even genieten van de laatste zomergroenten en dan weer aan de kolen etc. Ik zag de spruiten en zelfs de boerenkool alweer liggen.
Maar deze avond krijgen ze het van Bonduel. Ook gewoon lekker.
Beetje boter en peper/zout.
Laatst gewijzigd door helma op 28 sep 2015, 12:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
O ja, weet je zeker van je dochter?Orchidee schreef:Dan zijn ze te warm/te snel ingepakt @Mara

Ik vond het afschuwelijk om 6 verse eierkoeken zo te moeten laten verdwijnen.
Ik zag bij AH weer zakken stamppot gemengde groenten liggen.
Bijvoorbeeld broccoli met snijbonen of boerenkool met reepjes wortel en nog iets....even kwijt.
Ik dacht wat handig, als je boerenkool wilt eten en je hebt nog een halve winterpeen liggen.
De combinatie bietjes/sinaasappel is ook zo verrassend lekker.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Groentenspaghetti is erg lekker, maar je kan er nog meer mee doen. Het is even de draai goed vinden. Ik heb er pas courgette spaghetti mee gemaakt.Mara schreef:Met vel, anders worden ze slap en blijven ze niet mooi liggen met de vulling.refo schreef:Is de gevulde paprika met of zonder vel?
Ik heb de paprika's rauw gelaten, vulling voorgebakken en toen ong. 20 min in de oven op 190.
Alles is helemaal op gegaan.
Omdat ik tamelijk veel vulling had, heb ik op het laatste moment besloten geen rijst erdoor te doen.
Ik heb er röstikoekjes bij gebakken.
Ik zag in de winkel een apparaatje waarmee je in een mum van tijd groentenspaghetti kunt maken.
vegetti genaamd.
Maar het lag ook kant en klaar bij AH in het koelvak.
Ik denk dat ik het eerst een keer koop om te proberen of het lekker is, anders zit ik weer met een apparaat in het kastje waar ik niets meer mee doe.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee niet van m'n dochter, ik heb zelf ook 2 jr in een bakkerij gewerkt en dan moesten wij goed opletten dat ze goed afgekoeld en uitgewasemd waren 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!