Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

-DIA-
Berichten: 33950
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door -DIA- »

Bert Mulder schreef:
Vagari schreef:
Bert Mulder schreef:snert
Hahaha, zo lijkt het net alsof er daar iets vreselijk fout ging.
Nee, het ging juist goed.

De snert was echt lekker.
Als het maar van Unox is, dé soepmakers van huis uit! :)
© -DIA- 33.950 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
WimA
Berichten: 2028
Lid geworden op: 17 mei 2012, 20:15

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door WimA »

-DIA- schreef:Als het maar van Unox is, dé soepmakers van huis uit! :)
De erwtensoep van Unox is qua eten wat de Telegraaf is qua nieuws.
Gericht op sensatie, zonder diepgang. Met zout en kruiden vermomde troep.
Online
Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11782
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mister »

WimA schreef:
-DIA- schreef:Als het maar van Unox is, dé soepmakers van huis uit! :)
De erwtensoep van Unox is qua eten wat de Telegraaf is qua nieuws.
Gericht op sensatie, zonder diepgang. Met zout en kruiden vermomde troep.
We zijn het roerend eens met elkaar. Met enige weemoed denk ik terug aan de erwtensoep die mijn oma maakte. Geweldig, daarbij vergeleken ril je van zo'n blik Unox met plastic worst.
eilander
Moderator
Berichten: 16786
Lid geworden op: 15 okt 2007, 21:42

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door eilander »

Mister schreef:
WimA schreef:
-DIA- schreef:Als het maar van Unox is, dé soepmakers van huis uit! :)
De erwtensoep van Unox is qua eten wat de Telegraaf is qua nieuws.
Gericht op sensatie, zonder diepgang. Met zout en kruiden vermomde troep.
We zijn het roerend eens met elkaar. Met enige weemoed denk ik terug aan de erwtensoep die mijn oma maakte. Geweldig, daarbij vergeleken ril je van zo'n blik Unox met plastic worst.
En hoe lang is het geleden dat jullie snert uit zo'n Unoxblik hebben gegeten?
Ik vind nu juist de erwtensoep van Unox wel een acceptabel alternatief.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Mister schreef:
WimA schreef:
-DIA- schreef:Als het maar van Unox is, dé soepmakers van huis uit! :)
De erwtensoep van Unox is qua eten wat de Telegraaf is qua nieuws.
Gericht op sensatie, zonder diepgang. Met zout en kruiden vermomde troep.
We zijn het roerend eens met elkaar. Met enige weemoed denk ik terug aan de erwtensoep die mijn oma maakte. Geweldig, daarbij vergeleken ril je van zo'n blik Unox met plastic worst.
Ik maak elk jaar een pan snert, alleen, er zijn steeds minder liefhebbers voor.
De jongere generatie lust het niet.
En je kunt geen klein pannetje maken (tenminste, ik niet)
Als ik de ingrediënten lees op een blik of zak soep, denk ik, brrrr, wie eet dit en waarom.
Het is zo eenvoudig om zelf een pannetje kippen- of tomatensoep te maken.
Of een vegetarisch groentensoepje. :)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

eilander schreef:
Mister schreef:
WimA schreef:
-DIA- schreef:Als het maar van Unox is, dé soepmakers van huis uit! :)
De erwtensoep van Unox is qua eten wat de Telegraaf is qua nieuws.
Gericht op sensatie, zonder diepgang. Met zout en kruiden vermomde troep.
We zijn het roerend eens met elkaar. Met enige weemoed denk ik terug aan de erwtensoep die mijn oma maakte. Geweldig, daarbij vergeleken ril je van zo'n blik Unox met plastic worst.
En hoe lang is het geleden dat jullie snert uit zo'n Unoxblik hebben gegeten?
Ik vind nu juist de erwtensoep van Unox wel een acceptabel alternatief.
Geef een euro meer uit en koop dan een ingevroren pak bij een ouderwetse slager!
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
eilander
Moderator
Berichten: 16786
Lid geworden op: 15 okt 2007, 21:42

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door eilander »

Dat was mijn vraag eigenlijk niet, en die euro het probleem niet ;)
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

eilander schreef:Dat was mijn vraag eigenlijk niet, en die euro het probleem niet ;)
Okay, dan gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik ooit, heeeeeel lang geleden en klein kopje snert uit blik heb gegeten en ik vond het zo vies.
Ik mocht het niet zeggen van tante, die werd boos op mij.
Ik noemde het nl. anders toen. :hum
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
WimA
Berichten: 2028
Lid geworden op: 17 mei 2012, 20:15

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door WimA »

eilander schreef:
Mister schreef:
WimA schreef:
-DIA- schreef:Als het maar van Unox is, dé soepmakers van huis uit! :)
De erwtensoep van Unox is qua eten wat de Telegraaf is qua nieuws.
Gericht op sensatie, zonder diepgang. Met zout en kruiden vermomde troep.
We zijn het roerend eens met elkaar. Met enige weemoed denk ik terug aan de erwtensoep die mijn oma maakte. Geweldig, daarbij vergeleken ril je van zo'n blik Unox met plastic worst.
En hoe lang is het geleden dat jullie snert uit zo'n Unoxblik hebben gegeten?
Ik vind nu juist de erwtensoep van Unox wel een acceptabel alternatief.
Niet lang hoor. Ik weet niet precies wat je bedoeld met 'acceptabel' maar ik heb niet willen zeggen dat het niet lekker is. Integendeel zelfs.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5851
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Wij eten weinig zout, en dan is bliksoep snel te zout. En eigengemaakt blijft gewoon het lekkerst. En je weet wat er in zit.
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Gehaktbal, gekookte aardappelen en een mix van verschillende groenten (gestoomd).
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Dodo schreef:Wij eten weinig zout, en dan is bliksoep snel te zout. En eigengemaakt blijft gewoon het lekkerst. En je weet wat er in zit.
Strooien jullie "halvazout" of gebruik je gewone keukenzout, maar dan minder?
Lassie schreef:Gehaktbal, gekookte aardappelen en een mix van verschillende groenten (gestoomd).
Heb jij een stoompan Lassie?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Nee een stoommandje. Althans ik hoop dat ik die nog heb ;)
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5851
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Minder zout. Sowieso niets over groente en aardappels, weinig over vlees. Wel andere smaakmakers, sambal, ui, kruiden etc. Ik weet van thuis uit niet anders.
Voor mijn man is het soms lastig, hij moet vaak kaas proeven voor zijn werk en die vindt hij dan soms te zout terwijl dat eigenlijk niet zo is.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Lassie schreef:Nee een stoommandje. Althans ik hoop dat ik die nog heb ;)
Ja, anders wordt het toch koken ;)
Maar mijn vraag is dan, stoom je de groenten net zo lang als je deze zou koken?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Plaats reactie