Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kaasfondue met werphengels. (Maar we leggen wel altijd een zeiltje op de keukenvloer, anders wordt het zo'n geknoei.)
Logisch-reformatorisch meubelconsulent -- bij 500 berichten houd ik het hier echt helemaal voor gezien, en dan kom ik de dag daarop weer terug op het forum
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]


Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Stamppot Chinese kool met haaskarbonaadjes en zoete stoofappeltjes 

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Spitskool met rijst!
De spitskool in dunne reepjes snijden.
De de uien in blokjes snijden.
Pers 1 teentje knoflook uit.
Voor de bouillon giet ik 100 ml kokend water in een mok en doe er een verkruimelde bouillontablet bij.
Zet de specerijen vast klaar.
Bereidingswijze
Kook de rijst.
Zet een hapjespan op een middelhoog vuur.
Scheutje olijfolie er in en het rundergehakt toevoegen en rul bakken.
Met peper en zout het gehakt kruiden naar eigen smaak.
Als het gehakt bijna gaar is alvast de blokjes ui toevoegen.
Nu ook de knoflook en djahe ( gemberpeder ) goed over het gehakt-ui-mengsel verdelen. Pas om met de djahe, want dat is gauw teveel.
Dit op een laag vuur even warmhouden todat je de rijst gaat afgieten.
Het is de bedoeling dat je 5 minuten voor opdienen pas de spitskool gaat toevoegen zodat deze knapperig blijft.
Spitskool beetje bij beetje toevoegen aan het gehakt en omscheppen todat je alles in de pan hebt.
De bouillon over het geheel gieten en doorroeren.
De kerriepoeder goed verdelen en doorroeren.
Nu snel serveren.
Serveertips
Schep op de ene helft van het bord de witte rijst.
Op de andere helft het gehakt-kool-mengsel.
Trek met sweet chilisaus een streep op de scheiding tussen de rijst en het vlees/kool.
Doe op het midden van het gerecht een flinke dot kant en klare gebakken uitjes op.
Dit gerecht is oorspronkelijk met gebakken aardappeltjes en knoflooksaus. Ook erg lekker.
De spitskool in dunne reepjes snijden.
De de uien in blokjes snijden.
Pers 1 teentje knoflook uit.
Voor de bouillon giet ik 100 ml kokend water in een mok en doe er een verkruimelde bouillontablet bij.
Zet de specerijen vast klaar.
Bereidingswijze
Kook de rijst.
Zet een hapjespan op een middelhoog vuur.
Scheutje olijfolie er in en het rundergehakt toevoegen en rul bakken.
Met peper en zout het gehakt kruiden naar eigen smaak.
Als het gehakt bijna gaar is alvast de blokjes ui toevoegen.
Nu ook de knoflook en djahe ( gemberpeder ) goed over het gehakt-ui-mengsel verdelen. Pas om met de djahe, want dat is gauw teveel.
Dit op een laag vuur even warmhouden todat je de rijst gaat afgieten.
Het is de bedoeling dat je 5 minuten voor opdienen pas de spitskool gaat toevoegen zodat deze knapperig blijft.
Spitskool beetje bij beetje toevoegen aan het gehakt en omscheppen todat je alles in de pan hebt.
De bouillon over het geheel gieten en doorroeren.
De kerriepoeder goed verdelen en doorroeren.
Nu snel serveren.
Serveertips
Schep op de ene helft van het bord de witte rijst.
Op de andere helft het gehakt-kool-mengsel.
Trek met sweet chilisaus een streep op de scheiding tussen de rijst en het vlees/kool.
Doe op het midden van het gerecht een flinke dot kant en klare gebakken uitjes op.
Dit gerecht is oorspronkelijk met gebakken aardappeltjes en knoflooksaus. Ook erg lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ziet er aantrekkelijk en smakelijk uit Sheba.
Is dit van oorsprong een oosters recept, gezien de kruiderij?
Is dit van oorsprong een oosters recept, gezien de kruiderij?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een beetje oosters gemaakt....Mara schreef:Ziet er aantrekkelijk en smakelijk uit Sheba.
Is dit van oorsprong een oosters recept, gezien de kruiderij?

En de kinderen zijn slechte eters qua kool. Maar dit vinden ze wel lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Italiaanse stamppot met magnetische walnoten
Logisch-reformatorisch meubelconsulent -- bij 500 berichten houd ik het hier echt helemaal voor gezien, en dan kom ik de dag daarop weer terug op het forum
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Magnetisch?modesto schreef:Italiaanse stamppot met magnetische walnoten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja, da's een nieuwe rage. Je slikt een magneet in, houdt je mond geopend boven de walnoten en ze vliegen zo naar binnen. Ze komen er ook zo weer uit, na een dag ongeveer, even afspoelen en je kunt het herhalen. Leuk!Sheba schreef:Magnetisch?modesto schreef:Italiaanse stamppot met magnetische walnoten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Anker schreef:Ja, da's een nieuwe rage. Je slikt een magneet in, houdt je mond geopend boven de walnoten en ze vliegen zo naar binnen. Ze komen er ook zo weer uit, na een dag ongeveer, even afspoelen en je kunt het herhalen. Leuk!Sheba schreef:Magnetisch?modesto schreef:Italiaanse stamppot met magnetische walnoten

Leuk als er twee tegenstelde polen bij elkaar komen....

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kijk eens aan! Ik geloof echt dat ik achter begin te lopen! Ik kan alles niet meer bijbenen...Anker schreef:Ja, da's een nieuwe rage. Je slikt een magneet in, houdt je mond geopend boven de walnoten en ze vliegen zo naar binnen. Ze komen er ook zo weer uit, na een dag ongeveer, even afspoelen en je kunt het herhalen. Leuk!Sheba schreef:Magnetisch?modesto schreef:Italiaanse stamppot met magnetische walnoten

© -DIA- 33.950 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij eten vanavond spinazie, met gehakt, kastanjechampignons, roomkaas en tagliatelle.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Verse boerenkoolstamppot met rookworst, hmmm heb nu al zin 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Orchidee schreef:Verse boerenkoolstamppot met rookworst, hmmm heb nu al zin
Lekker. Maar hoe krijg jij de boerenkool lekker zacht nu? Ik had begrepen dat over de lekkerste boerenkool eerst nachtvorst moest zijn gegaan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat staat bij ons morgen op het menu, maar dan met runderrookworst.