Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11785
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mister »

Zita schreef:Gedroogde springbok. Je maakt wat mee met logé's.
Klinkt alsof je daar wel een mooi verhaal over kunt vertellen...
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Zita schreef:
Zita schreef:
Lassie schreef:Couscous salade is ook erg lekker.

Wij eten vanavond gekookte aardappelen, vegaburger en sperziebonen.
Ik ga straks deze maken: http://www.kokenmetkarin.nl/hoofd/pdf/K ... uscous.pdf Vandaag gewoon, morgen (voor een grote groep) als salade.
Dat met die chilipeper moet je niet al te serieus nemen. Tenzij je het leuk vindt om in halve paniek met suiker en koriander de boel weer af te blussen. En vlak voor sluitingstijd van de winkels met rokende fietsbanden naar de supermarkt te crossen.
:humhihi :humhihi :humhihi :humhihi Geweldig.

Wij hadden pas op ons werk Surinaams eten en daar was de kip ook echt enorm pittig, zo pittig dat mijn lippen echt knalrood waren. Die arme oudjes, die bleven maar water drinken maar dan maak je het alleen maar erger mee.
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11024
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Mister schreef:
Zita schreef:Gedroogde springbok. Je maakt wat mee met logé's.
Klinkt alsof je daar wel een mooi verhaal over kunt vertellen...
Tja, je komt uit Burundi en je neemt mee... Ik heb me er nog niet aan gewaagd. Wie wil komen proeven, is van harte welkom.
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11024
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Vandaag schaft de pot spaghetti met groene pesto, ham, gebakken champignons en in olijfolie en balsamico-azijn geroosterde tomaten.
Mannetje
Berichten: 8607
Lid geworden op: 23 mei 2014, 09:54
Locatie: Tholen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mannetje »

Vandaag maar even chinees gehaald.
- Niet meer zo actief -
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Nasi gemaakt en gegeten, iets uit geschoten met de sambal. :sweat :sweat Zelfs manlief vond het erg pittig.
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10676
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Heb net grote bonken aardappels geschild en frieten gesneden :slurp
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Orchidee schreef:Heb net grote bonken aardappels geschild en frieten gesneden :slurp
Waar bak je die in Orch?
Welke olie/vet bedoel ik dan. :)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mannetje
Berichten: 8607
Lid geworden op: 23 mei 2014, 09:54
Locatie: Tholen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mannetje »

Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.

Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
- Niet meer zo actief -
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Mannetje schreef:Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.

Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
Chinees opwarmen? :?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10676
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Ik gebruik al een paar jaar arachideolie, daarvoor frituurolie van Reddy.
Mijn broer zegt altijd: zus, als je dan toch zoveel werk van je frieten maakt en het niet te vaak eet, gebruik dan ouderwets ossewit.
Dit heb ik nog nooit gedaan en ga het denk ik ook niet doen, lijkt me TE vet :?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mannetje
Berichten: 8607
Lid geworden op: 23 mei 2014, 09:54
Locatie: Tholen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mannetje »

Mara schreef:
Mannetje schreef:Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.

Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
Chinees opwarmen? :?
Hoezo niet? Die plastic bakken zijn gemaakt om in de magnetron te doen.
Prik een gaatje in het dekseltje, minuutje op de hoogste stand en je eet zo weer verder.
- Niet meer zo actief -
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Mannetje schreef:
Mara schreef:
Mannetje schreef:Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.

Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
Chinees opwarmen? :?
Hoezo niet? Die plastic bakken zijn gemaakt om in de magnetron te doen.
Prik een gaatje in het dekseltje, minuutje op de hoogste stand en je eet zo weer verder.
Je weet niet of dit vers bereid voedsel is, soms worden gerechtjes opgewarmd, om het dan pas mee te geven.
Weet je hoe ziek je kunt worden van een voedselvergiftiging? Het heeft mijn buurvrouw bijna het leven gekost, ze had ook een restje chinees opgewarmd.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10676
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Zo vraag ik me altijd het volgende af " vlees kun je invriezen, maar als het ontdooid is mag dat niet meer"
In diverse supermarkten koop je soms half ontdooid/bevroren vlees, zgn "vers" maar zou je zoiets thuis weer willen invriezen, dan kan dat eigenlijk niet :?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Orchidee schreef:Zo vraag ik me altijd het volgende af " vlees kun je invriezen, maar als het ontdooid is mag dat niet meer"
In diverse supermarkten koop je soms half ontdooid/bevroren vlees, zgn "vers" maar zou je zoiets thuis weer willen invriezen, dan kan dat eigenlijk niet :?
Soms staat het op het etiket: niet geschikt om in te vriezen.
Maar je kunt het eigenlijk zien aan de bodem van het schaaltje, als daar veel vleesnat inligt, is het zo goed als zeker ingevroren geweest.
Ik vries nooit iets in, waarvan ik de herkomst niet precies weet. (na eerdere mislukte pogingen)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Plaats reactie