henriët schreef:Mara schreef:Lourens schreef:Gisteravond hadden we een heerlijk zuurkool-stamppot.
en wat ik om me heen hoorde hadden velen de winterkost weer klaargemaakt.
Zuurkool hoeft niet persé een wintergerecht te zijn. Je kunt er bijv. een ovenschotel van maken met ananas, appel, aard. puree en rulgebakken gehakt of kip.
dat is inderdaad waar, als je een zuurkool ananas schotel maakt of ham-zuurkool- crème fraiche, dan heb je een heerlijk luchtige zomerse schotel!
Al vind ik zuurkool-uit-het-vat persoonlijk lekkerder dan de lang houdbare zakjes.
Maar vers is het pas vanaf eind september verkrijgbaar.
Ik kook het vaak in witte wijn of appelsap, vooral jongere kinderen vinden het dan lekkerder.
De slager kwam net met een schaal vers gemaakte saucijzen aan, dus ik besloot ter plekke voor een Hollands gerecht: bloemkool met saucijzen.
Zo 2 of 3 keer per jaar is dat wel te doen.
