
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mijn man deed vandaag ook boodschappen. Een tiental zakken friet gekocht. 't Was in de aanbieding
(1+1 gratis)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat geloof ik graag.Mara schreef:het boodschappenlijstje staat al vol met aanwijzingenZita schreef:De aardappels kruiden met rozemarijn is ook erg lekker.Mara schreef:Ja hoor. Daarom zet ik plm 30-40 min, het is even aankijken, kip moet goed door en door gaar zijn immers? Ik braadde ze eerst licht aan, maar dat hoeft helemaal niet. De spek houdt ze lekker sappig, ik kruid de filets niet, de zoute smaak trekt helemaal door de kip. De aardappel kruid ik met een mengsel van kerrie, peper en parikapoeder, zout naar smaak.Chrisje72 schreef:Doe je die kip rauw in de oven?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gelukkig heeft mijn man een gruwelijke hekel aan de Lidlrefo schreef:Dat geloof ik graag.Mara schreef:het boodschappenlijstje staat al vol met aanwijzingenZita schreef:De aardappels kruiden met rozemarijn is ook erg lekker.Mara schreef: Ja hoor. Daarom zet ik plm 30-40 min, het is even aankijken, kip moet goed door en door gaar zijn immers? Ik braadde ze eerst licht aan, maar dat hoeft helemaal niet. De spek houdt ze lekker sappig, ik kruid de filets niet, de zoute smaak trekt helemaal door de kip. De aardappel kruid ik met een mengsel van kerrie, peper en parikapoeder, zout naar smaak.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het ging me meer om de aanwijzingen.
Volgens mij heb jij weinig vertrouwen in de kennis en kunde van je medemensen.
Volgens mij heb jij weinig vertrouwen in de kennis en kunde van je medemensen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Je zou ook eerst kunnen vragen wat ik dan precies aanwijs en waarom, ipv weer een kort-door-de-bocht conclusie te trekken.refo schreef:Het ging me meer om de aanwijzingen.
Volgens mij heb jij weinig vertrouwen in de kennis en kunde van je medemensen.
Ik geef je een paar voorbeeldjes als het je interesseert tenminste:
Peterselie (welke? Er ligt hier krul of platte peterselie)
Yoghurt (welke? Volle, halfvolle, magere, biogarde)
Pakje roomboter (gras, gezouten, ongezouten?)
Pak bloem (patentbloem, volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel)
Zo gaat dat dan, omdat ik altijd alle boodschappen doe. En de keus in de supermarkt ontzettend groot is, m.i. te groot.
Ik ga niet over een merk of vol/middel/mager/halfvol/gezouten/ongezouten zeuren, maar er zijn gewoon specifieke boodschappen die je soms moet hebben.
En ik merk dat mannen echt moeten zoeken (als ze tenminste niet regelmatig naar de supermarkt (mee)gaan.
Vrouwen doen heel anders boodschappen. Meestal uit hun hoofd, i.t.t. mannen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Je voorbeeld is perfect. Dat was wat ik bedoelde. Compleet met een generalisering van de mannen.
En ja, ik ben een man.

En ja, ik ben een man.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Meestal!
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
rollade ( had ik nog in de diepvries..)
sperzieboontjes, sla, aardappelen.
Gewoon lekker gezond, vakantie is tenslotte voorbij:)
sperzieboontjes, sla, aardappelen.
Gewoon lekker gezond, vakantie is tenslotte voorbij:)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.
Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.
Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zita: (iets met) spinazie mag je toch niet weer opwarmen?Zita schreef:We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.
Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als de rollade niet helemaal opgaat, kun je er morgen een heerlijke salade omheen bedenkenhenriët schreef:rollade ( had ik nog in de diepvries..)
sperzieboontjes, sla, aardappelen.
Gewoon lekker gezond, vakantie is tenslotte voorbij:)

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het is echt een hele grote, dus opgaan zal íe niet.Mara schreef:Als de rollade niet helemaal opgaat, kun je er morgen een heerlijke salade omheen bedenkenhenriët schreef:rollade ( had ik nog in de diepvries..)
sperzieboontjes, sla, aardappelen.
Gewoon lekker gezond, vakantie is tenslotte voorbij:)
Gaan we morgen nog een keertje van smullen!
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nitraat in de spinazie zou zich bij opnieuw opwarmen omzetten in nitriet, en dat is niet heel goed voor je. Maar die stelregel lijkt achterhaald te zijn, omdat er nu goed gekoeld wordt tussendoor.Mara schreef:Zita: (iets met) spinazie mag je toch niet weer opwarmen?Zita schreef:We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.
Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Bovendien gaat het in mijn geval om een zeer kleine hoeveelheid, en hebben we hier geen extreem zwakke personen of baby's in huis.
De combinatie van nitraat en eiwit zou eerder schadelijk zijn, leerde ik destijds bij biologie. Geen spinazie met een gekookt eitje dus meer

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En bij vis dan?Zita schreef:Nitraat in de spinazie zou zich bij opnieuw opwarmen omzetten in nitriet, en dat is niet heel goed voor je. Maar die stelregel lijkt achterhaald te zijn, omdat er nu goed gekoeld wordt tussendoor.Mara schreef:Zita: (iets met) spinazie mag je toch niet weer opwarmen?Zita schreef:We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.
Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Bovendien gaat het in mijn geval om een zeer kleine hoeveelheid, en hebben we hier geen extreem zwakke personen of baby's in huis.
De combinatie van nitraat en eiwit zou eerder schadelijk zijn, leerde ik destijds bij biologie. Geen spinazie met een gekookt eitje dus meer
Spinazie als 'prak" eten wij vrijwel nooit. Maar ik zou er dan een bal gehakt bij doen denk ik. Oeps, zit ook eitje in

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De spinazie van vandaag wordt deze: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=759 ... rty=rating.
We moeten ons tenslotte nog door de rest van de 300 grams-zak heen-eten. En om eiwitten ga ik me niet druk maken. Geen zin in.
We moeten ons tenslotte nog door de rest van de 300 grams-zak heen-eten. En om eiwitten ga ik me niet druk maken. Geen zin in.