Hendrikus schreef:een visje wil er nog steeds niet in, MM? Zoooo lekker!MarthaMartha schreef:aardappelen met spinazie en erbij voor mij een gehaktbal, voor demo een stukje zalm...
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
je moet nog een heleboel lerenMarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:een visje wil er nog steeds niet in, MM? Zoooo lekker!MarthaMartha schreef:aardappelen met spinazie en erbij voor mij een gehaktbal, voor demo een stukje zalm...
~~Soli Deo Gloria~~
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
oh ja?Hendrikus schreef:je moet nog een heleboel lerenMarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:een visje wil er nog steeds niet in, MM? Zoooo lekker!MarthaMartha schreef:aardappelen met spinazie en erbij voor mij een gehaktbal, voor demo een stukje zalm...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
ja: vis eten, bijvoorbeeldMarthaMartha schreef:oh ja?Hendrikus schreef: je moet nog een heleboel leren

~~Soli Deo Gloria~~
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Hendrikus schreef:ja: vis eten, bijvoorbeeldMarthaMartha schreef:oh ja?Hendrikus schreef: je moet nog een heleboel leren

Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
ja: vis eten, bijvoorbeeld. Hier nog een leuk filmpje voor jeMarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:oh ja?Hendrikus schreef: je moet nog een heleboel leren
[youtube]aoBeRoS29lo[/youtube]
~~Soli Deo Gloria~~
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
ik voel mee met die kleine krullebol die ze haring willen voeren...Hendrikus schreef:ja: vis eten, bijvoorbeeld. Hier nog een leuk filmpje voor jeMarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef: oh ja?(let ooook op het vreeeselijke tweeantse acceeent....)
[youtube]aoBeRoS29lo[/youtube]
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Jummie. Vis is gezond en lekker 
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ik heb liever gekookte zalm, dan gebakken zalm (ik ben niet dol op vlees of vis). Af en toe een slibtongetje, of een gerookte paling (gebakken paling is ook wel lekker, hoewel erg vet).Marnix schreef:Jummie. Vis is gezond en lekker
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken
Krabsalade vind ik wel weer lekker. Krab en kreeft ook wel. We hadden hier een paar kreeften over de vloer lopen, gelukkig waren de scharen wel gebonden (mijn man kreeg die van de
vissers, waren in de netten gekomen), hij moest ze toen in een pan met heet kokend water doen. Ik vind dat maar niets. Mosselen (gekookte) vind ik heerlijk, vooral als mijn man die
gekookt heeft met sausjes erbij. We waren eens gaan eten in Philippine (bekend om zijn mossels), maar wat een afgang. Veel krabbetjes en geen sausjes. Nee dat was zonden van het geld.
Gebakken mosselen zijn wat zwaar op de maag vind ik, en mossels bij de aardappels vind ik ook niet echt lekker. Kreukels en rozijnbrood wordt in Tholen gegeten met Pasen. Kreukels zijn wel lekker af en toe.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Sperciebonen met gort.
2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.
Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.
Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Vette vis is niet ongezond. Wat ik zelf erg lekker vind is om de vis met kruiden, tomaat enz. in aluminiumfolie te doen en dan het pakketje in de oven, zodat de kruiden / groentesmaak lekker in de vis kan trekken.albion schreef:Ik heb liever gekookte zalm, dan gebakken zalm (ik ben niet dol op vlees of vis). Af en toe een slibtongetje, of een gerookte paling (gebakken paling is ook wel lekker, hoewel erg vet).Marnix schreef:Jummie. Vis is gezond en lekker
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken
Krabsalade vind ik wel weer lekker. Krab en kreeft ook wel. We hadden hier een paar kreeften over de vloer lopen, gelukkig waren de scharen wel gebonden (mijn man kreeg die van de
vissers, waren in de netten gekomen), hij moest ze toen in een pan met heet kokend water doen. Ik vind dat maar niets. Mosselen (gekookte) vind ik heerlijk, vooral als mijn man die
gekookt heeft met sausjes erbij. We waren eens gaan eten in Philippine (bekend om zijn mossels), maar wat een afgang. Veel krabbetjes en geen sausjes. Nee dat was zonden van het geld.
Gebakken mosselen zijn wat zwaar op de maag vind ik, en mossels bij de aardappels vind ik ook niet echt lekker. Kreukels en rozijnbrood wordt in Tholen gegeten met Pasen. Kreukels zijn wel lekker af en toe.
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Is dat lekker???PvS schreef:Sperciebonen met gort.
2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.
Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Da's inderdaad wel lekker, alleen bij witvis ben je dan wel alle vissmaak kwijt. Dat kan een voordeel zijn als je niet zo van vis houdt, maar het is wel een beetje jammer als je alleen uit de textuur kunt opmaken dat je geen kip eet.Marnix schreef:Vette vis is niet ongezond. Wat ik zelf erg lekker vind is om de vis met kruiden, tomaat enz. in aluminiumfolie te doen en dan het pakketje in de oven, zodat de kruiden / groentesmaak lekker in de vis kan trekken.albion schreef:Ik heb liever gekookte zalm, dan gebakken zalm (ik ben niet dol op vlees of vis). Af en toe een slibtongetje, of een gerookte paling (gebakken paling is ook wel lekker, hoewel erg vet).Marnix schreef:Jummie. Vis is gezond en lekker
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken
Krabsalade vind ik wel weer lekker. Krab en kreeft ook wel. We hadden hier een paar kreeften over de vloer lopen, gelukkig waren de scharen wel gebonden (mijn man kreeg die van de
vissers, waren in de netten gekomen), hij moest ze toen in een pan met heet kokend water doen. Ik vind dat maar niets. Mosselen (gekookte) vind ik heerlijk, vooral als mijn man die
gekookt heeft met sausjes erbij. We waren eens gaan eten in Philippine (bekend om zijn mossels), maar wat een afgang. Veel krabbetjes en geen sausjes. Nee dat was zonden van het geld.
Gebakken mosselen zijn wat zwaar op de maag vind ik, en mossels bij de aardappels vind ik ook niet echt lekker. Kreukels en rozijnbrood wordt in Tholen gegeten met Pasen. Kreukels zijn wel lekker af en toe.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Vis, heerlijk! Gebakken, (kibbeling/lekkerbek/mosselen/inktvisringen/schol/zalm) gekookt of uit de oven, (krab/mosselen/zalm/kabeljauwfilet/pangasius/tonijn) of op brood, (haring/sardientjes/paling/tonijn/mosselen) of gewoon zomaar (haring) 
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
PvS schreef:Sperciebonen met gort.
2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.
Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Oei; ik denk niet dat ze dat hier lekker vinden; gort...
(mijn moeder deed weleens gortpap of gort door de boerenkool geloof ik. Ik vond het echt niet lekker; beetje zurig.)
Is het een streekgerecht of een eigen recept?
(ik doe de boontjes en spekjes weleens met strikjes (pasta) en dan tagliatellasaus)