Heb ik ook al gesteld, maar een pijp van 14m. is niet meer te kwalificeren als schoorsteen.Bert Mulder schreef:Je moet dus dezelfde procedure als met een open haard volgen, en de lucht in de pijp eerst opwarmen, door er bijvoorbeeld een brandende krant in te houden.... Als dat tenminste mogelijk is...oesterschelpje schreef:Vanaf de kachel loopt er een hele lange pijp naar het dak.
Als de pijp afkoelt, omdat er niet meer gestookt wordt, dan slaat de kou in de pijp.
Warme lucht stijgt, koude lucht "zakt". Vandaar een kou-slot.
Als wij gaan stoken en het vuur geeft nog niet voldoende warmte af om alle kou uit die 14 meter pijp te blazen, dan slaat de rook de kamer in.
Zelfs door de gesloten deurtjes, het komt gewoon door de luchttoevoergaten.
Die moeten openstaan, anders gaat het vuur uit, zonder zuurstof.
Het is echt afschuwelijk, vandaar mijn vraag of iemand een gouden tip hiervoor heeft.
Vandaar mijn vraag.