Je kan die ander toch ook iets anders laten klaarmaken dan een broodje ham. Het feit dat je die ander maar 1 kans geeft vind ik niet netjes. en dan moet je achteraf zeker niet gaan klagen dat mensen tegenwoordig zo egocentrisch zijn, want ik zou het in zo'n geval dan ook eens goed nadenken of ik je nog eens iets aan zou bieden.Mara schreef:Neem jij alles zo letterlijk ?JolandaOudshoorn schreef:Maar dat houdt jou er toch niet van om niet meer bij iemand te eten, hmprff??
En dat zou jou ook niet moeten weerhouden, mara! je reactie op je broodje ham vind ik eerlijk gezegd ronduit onbeschoft. Je geeft zo dan ook niemand de kans iets goeds te doen voor jou.
Ik hoop dat je in de werkelijkheid anders reageert.
Natuurlijk ging het niet zo precies, maar ik zei dat ik thuis ging eten dan.
Als je eenmaal een allergische reactie gehad hebt, wil je alles doen om te voorkomen dat het nogmaals gebeurt.
Het gaat erom dat onschuldige etenswaren voor een ander zelfs dodelijk kunnen zijn !
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Dat egocentrisme heeft met totaal andere dingen te maken dan met een broodje ham !
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
BBQ bij Helma en haar gezin! zin in!
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
pittabroodje met kipshoarma met veel sla
vooraf een kopje groentensoep
vooraf een kopje groentensoep
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Varkensfiletlapjes
Witlofsalade met mandarijntjes en ananas
Komkommer
Gekookte aardappels
Witlofsalade met mandarijntjes en ananas
Komkommer
Gekookte aardappels
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
macaroni met spaghettisaus, en een mix van mais, spruitjes, doperwten, worteltjes en wat al niet meer...
Lang leve de Tsjechische supermarkt!
Ohja; het was best lekker hoor!
Lang leve de Tsjechische supermarkt!

Ohja; het was best lekker hoor!
It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
FRIEEEEEEEET ........ de kids wilde naar opa en oma 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ah, dat verklaart die bekende lachMarthaMartha schreef:BBQ bij Helma en haar gezin! zin in!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
We hebben het gisteren op. Het was HEERLIJK!!!!!JolandaOudshoorn schreef:nee, wij zijn weggeweest en hebben tussen de dieren een patatje op.oesterschelpje schreef:Kwas er even een paar dagen tussenuit..., kon er dus niet eerder op reageren.albion schreef:We hebben heerlijk gegeten: Tatsiki en kiwi met kip![]()
@oesterschelpje: Het was heerlijk! Ik vind het bij dit weer passen. En eenvoudig klaar te maken.![]()
Wat leuk dat je mijn recept hebt gebruikt!
Wat fijn dat jullie er ook zo heerlijk van hebben genoten!![]()
Ik ben altijd een beetje afwachtend, twijfel wel eens zal ik dat of dat echt wel lusten.
Maar toen ik dit proefde, was ik meteen om, dat recept wilde ik hebben en met jullie delen.
Inderdaad niet moeilijk om te bereiden.
Jolanda, hebben jullie het vandaag inderdaad ook gegeten?
Maar ik hoop het volgende week maandag of dinsdag klaar te maken, je krijgt in ieder geval er verslag van!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Wat leuk om te lezen!!!
Wij hebben nu iets in het recept veranderd, i.p.v. 2 creme fraice neem je 1 creme fraice en yoghurt.
Ook heerlijk, net iets fijner/frisser van smaak.
Misschien ook voor iedereen die dit recept wil gebruiken een tip om eens uit te proberen!

Wij hebben nu iets in het recept veranderd, i.p.v. 2 creme fraice neem je 1 creme fraice en yoghurt.
Ook heerlijk, net iets fijner/frisser van smaak.
Misschien ook voor iedereen die dit recept wil gebruiken een tip om eens uit te proberen!
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Niet moeilijk, maar best wat arbeidsintensiever.
Gevulde pannekoekjes met rijst en salade

Benodigheden; pannekoekenmix, melk, eieren, 1,5 kilo gekruid gehakt, 5 grote uien, 2 paprika's, soepgroenten, 6 teentjes knoflook, rijst.
Bak een stapel kleine, dunne flensjes, niet te dik, niet te donkerbruin. (ongeveer 25 tot 30 stuks)
Snij de uien en de paprika's en de groenten zeer fijn!
Bak de uien lichtbruin, voeg het gehakt en 2 teentjes knoflook toe en bak het los in de pan.
Voeg daarna de paprika en de soepgroenten toe, bak dit alles nog even lekker door.
Neem een grote ovenschaal, vet deze in met olie.
Leg een flensje op een bord, leg in het midden een eetlepel gebakken uien/gehakt/groenten, vouw twee kantjes van het flensje naar binnen en rol vervolgens de rest op tot een rolletje.
Als het goed is kan er nu niks uitvallen.
Leg het flensje in je ovenschaal en maak de volgende klaar, enz.
Leg de flensjes netjes opgerold allemaal naast elkaar in de schaal.
Bij een grote schaal kun je twee of drie rijtjes maken.
Als alles klaar is, zet je de schaal 10 minuten in de oven, rond de 100 graden.
Kook de rijst.
Terwijl maak je een saus van 2 bekers creme fraice, zeeeeer veel hot paprikapoeder en 4 teentjes knoflook.
Rasp een stuk oude kaas, bak een ons bacon in de pan, laat dit even afkoelen en snipper dat fijn.
Neem de schaal uit de oven, verdeel de saus over de pannekoekjes.
Daarna strooi je de oude kaas en de stukjes bacon over alles heen.
Even terug in de oven op de grillstand, max 10 minuten!
Goed op blijven letten of het niet te snel gaat, het mag net even een bruin korstje geven!
Serveer een lekkere salade / komkommer erbij en smullen maar!

Volgens onze vrienden kun je wat je over hebt (pannekoekjes en/of het gehakt) invriezen voor een volgende keer.
Ik had een gigastapel flensjes gebakken, daar had ik dus nog een stapeltje van over.
Doordat het eten best "zwaar" valt, heb ik deze ingevroren om een volgende keer te kunnen gebruiken.
Je kunt ook als je teveel hebt, dit kant en klaar in de vriezer stoppen, zonder de saus er over te gieten.
Dan hoef je een volgende keer alleen alles te ontdooien, suas er over even in de oven en klaar!
I.p.v. gehakt heb ik ook al een keer kipfilet gebruikt! Heel anders, maar ook erg lekker!
Kben zeer benieuwd naar jullie ervaringen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
graag een keer een recept zonder knoflook; mijn man werkt in een kasteel en kan het echt niet maken om knoflook te eten...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Dan bewaar je de recepten mét knoflook toch voor de vakantie?helma schreef:graag een keer een recept zonder knoflook; mijn man werkt in een kasteel en kan het echt niet maken om knoflook te eten...
(Ik wed trouwens dat de kasteelheren zelf ook wel eens een teentje knoflook nuttigen...)
~~Soli Deo Gloria~~
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Kipkerrie rijst. En daar zit geen knoflook in. Gelukkig niet
Kruid kipfilets (heel laten, blijft sappiger) met kipkerriekruiden.
Bakken in een weinig olie of braadmargarine tot ze goudbruin en gaar zijn.
Op een snijplank leggen.
Evt olie erbij en uitjes zachtjes fruiten, evt wat kerrie erbij doen.
Intussen de rijst koken.
De kipfilets in blokjes snijden of reepjes.
Als de uitjes zachtjes fruiten evt wat fijngesneden champignons erbij (maar hoeft niet)
Blikje kokosmelk erbij, blikje ananas + sap toevoegen.
Even proeven, naar smaak nog wat peper of zout toevoegen.
Evt bijbinden met allesbinder van Honig.
Mocht je saus te weinig hebben, kun je bijv bouillon van een kippenbouillontabletje toevoegen.
Ook kun je er evt nog stukjes mango of appel bij doen.
Op deze manier kun je er mee varieren.

Kruid kipfilets (heel laten, blijft sappiger) met kipkerriekruiden.
Bakken in een weinig olie of braadmargarine tot ze goudbruin en gaar zijn.
Op een snijplank leggen.
Evt olie erbij en uitjes zachtjes fruiten, evt wat kerrie erbij doen.
Intussen de rijst koken.
De kipfilets in blokjes snijden of reepjes.
Als de uitjes zachtjes fruiten evt wat fijngesneden champignons erbij (maar hoeft niet)
Blikje kokosmelk erbij, blikje ananas + sap toevoegen.
Even proeven, naar smaak nog wat peper of zout toevoegen.
Evt bijbinden met allesbinder van Honig.
Mocht je saus te weinig hebben, kun je bijv bouillon van een kippenbouillontabletje toevoegen.
Ook kun je er evt nog stukjes mango of appel bij doen.
Op deze manier kun je er mee varieren.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
er is nu een nieuw soort kauwgom op de markt gekomen die de geur van knoflook moet wegnemen.helma schreef:graag een keer een recept zonder knoflook; mijn man werkt in een kasteel en kan het echt niet maken om knoflook te eten...