Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Vanavond lekkere tomatensoep met stokbrood
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Natuurlijk weer frietjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Orchidee schreef:Gezellig...in Tholen somsalbion schreef:mijn man gaat zo even over de braderie en kijken of hij wat lekkers kan kopen voor vanmiddag.
Nee, dat is pas eind augustus, als afsluiting van de braderies op alle dorpen op het eiland Tholen.

De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
bij de grote gele M gegeten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Welnee, kookboekentaal.jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Geweldig, en we snappen het allemaal.
Zoals de Belgen zeggen over Nederlanders: hoe begint een recept in Nederland? "Men lene een..."
~~Soli Deo Gloria~~
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
No, no, dat staat in het Schotse kookboek, men lene een ei.Hendrikus schreef:Welnee, kookboekentaal.jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Geweldig, en we snappen het allemaal.
Zoals de Belgen zeggen over Nederlanders: hoe begint een recept in Nederland? "Men lene een..."
Dat is diezelfde schot die je er niet van overtuigen kan dat het lampje van de koelkast uitgaat als je de deur van de koelkast sluit.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.
Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......Mister schreef:jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Niet kwijlen, Jan!jvdg schreef:Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......Mister schreef:jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Jan, je maakt ons zowaar aan het lachenjvdg schreef:Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......Mister schreef:jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.

Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Sorry hoor, maar dan ik ook nix an doen.Mister schreef:Niet kwijlen, Jan!
Eigenlijk ben ik wel een beetje een bourgondiër.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
die aanvoegende wijs vind ik best wel mooi en handig. Maar toen er in een wiskundige opgave stond: "Zij x=3b+a" vroeg ik me wel even af wat er bedoeld werd. 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Pannenkoeken en soep