ik eet nu citroentaart. Erg lekker. En erg makkelijk om te maken
ingrediënten
100 g boter (plus nog wat voor de bakvorm)
175 g tarwebloem (plus nog wat voor de bakvorm)
225 g suiker
1 theelepel vanillesuiker
sap en geraspte schil van 1 citroen
3 eieren
poedersuiker om over de taart te strooien
bereiden
Snijd de boter in blokjes en vermeng deze met 150 g bloem, 45 g suiker, de vanillesuiker en 2 theelepels citroenrasp. Kneed dit tot een deeg. Vet een springvorm in met boter en bestrooi hem met bloem. Doe het deeg in de vorm. Druk het goed aan en verdeel het over de bodem. Maak met een vork een paar gaatjes in het deeg, zet het ten minste 15 minuten koel weg en verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bak de taart daarna circa 10 minuten. Maak intussen de citroenvulling. Klop de eieren en 180 g suiker luchtig. Voeg 25 g bloem, 1 theelepel citroenrasp en 2 eetlepels citroensap toe. Giet de vulling in de taart en bak hem nog eens 10 minuten. De vulling moet in het midden nog een beetje vloeibaar zijn, want die wordt stijf als de taart afkoelt. Voordat je hem serveert, moet de taart helemaal koud zijn, zodat je hem goed kunt snijden. Laat de citroentaart gerust een nachtje in de koelkast staan. Strooi er poedersuiker overheen en geef hem eventueel met ijs of licht geklopte slagroom.