GrootNieuws Radio brengt christelijke radioprogramma's

Plaats reactie
Gebruikersavatar
jakobmarin
Berichten: 3523
Lid geworden op: 04 aug 2004, 13:42

GrootNieuws Radio brengt christelijke radioprogramma's

Bericht door jakobmarin »

WO 01 aug 2007 | 08.53
Radio 10 Gold is niet meer te beluisteren via de ether. Het radiostation van Talpa is nu alleen nog te horen via de kabel en het internet. Afgelopen week introduceerde Talpa Radio wel 3 aanverwante stations op het online radioplatform Radio Digitaal. Het betreft de kanalen Radio 10 Gold 60/70's hits, Radio 10 Gold 80's hits en Radio 10 Gold 90's hits.

Radio 10 Gold is de afgelopen tijd flink aangepakt door Talpa. Het station kwam steeds verder in de problemen. De verliezen, mede door de dure AM-frequentie en terugloop van adverteerders, liepen steeds verder op. Daarom heeft Talpa Radio besloten om verder te gaan met maar 3 dj's en voornamelijk non stop muziek.

GrootNieuws Radio
De middengolffrequentie van Radio 10 Gold is verkocht aan GrootNieuwsMedia bv, dat een christelijk radiostation zal starten. "We gaan in eerste instantie muziek uitzenden. In november of december starten we dan definitief", zo laat woordvoerder Arjan de Heer weten. Het bedrijf heeft geen connecties met bestaande radiostations.

Onder de naam GrootNieuws Radio zal op de frequentie een station worden gerealiseerd met veel aandacht voor nieuws dat in christelijke kring relevant wordt geacht. Hierbij moet gedacht worden aan nieuws uit binnen- en buitenland, en zakelijke informatie met een speciale focus op kerkelijk nieuws. Daarnaast komen er veel opiniërende, informatieve en muzikale programma's.

1008 AM, de frequentie van het nieuwe station, is bij vol vermogen tot ver buiten Nederland te ontvangen.

Stromingen
GrootNieuwsMedia Bv richt zich op alle gelovigen, zonder zich exclusief te verbinden aan enige denominatie. "In onze programmering zijn evangelicalen, messiasbelijdende Joden, Rooms Katholieken en protestantse christenen te verwachten. De kern waarin we elkaar zullen vinden bij GrootNieuwsMedia is het geloof in Jezus Christus", zegt De Heer.

De website http://www.grootnieuwsradio.nl is inmiddels wel geregistreerd, maar nog niet actief.

De EO heeft overigens op zondag een programma op Radio 5 onder de titel Groot Nieuws met veel gewijde muziek en een overdenking door een dominee.

Bron: Broadcast Magazine
Wie zegt 'er is geen waarheid' heeft groot gelijk, want die bestaat wél.
BDS '73

Bericht door BDS '73 »

Interessant idee, al vind ik muziek op de AM-band nou niet echt je dát.
Gebruikersavatar
judith
Berichten: 3809
Lid geworden op: 21 jul 2007, 11:29
Locatie: Geboren in Wageningen;)

Bericht door judith »

Best interessant ja... :P :roll:
Plaats reactie