7.7.7.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 16750
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

7.7.7.

Bericht door Hendrikus »

gelezen:

http://www.oakmedia.eu/platform777/index.html

Alleen eenheid door liefde,
alleen liefde door bekering,
alleen bekering door verootmoediging,
alleen verootmoediging door gebrokenheid,
alleen herstel door Jezus.

Lieve broeder en zuster in de Here Jezus Christus,

Een aantal christenen in Nederland heeft het sterke verlangen naar meer eenheid binnen de christelijke kerken. Een misschien wel even groot deel beseft dat wij als christenen in het verleden, door de onderlinge liefdeloosheid, de eenheid hebben verscheurd. Om ons voor deze zonden te verootmoedigen en aan ons verlangen naar eenheid uiting te geven organiseren wij een dag van verootmoediging, gebed en aanbidding.

Wij zijn diep doordrongen van de laatste rede van Jezus in Johannes 17. Kern hierin is het diepe verlangen van Jezus naar onderlinge liefde en eenheid. We merken in deze tijd dat velen in de geest wakker worden voor dit verlangen van onze Heer Jezus Christus. Het is een roep van de Geest om hiermee ernst te maken.

In deze tijd van groot geestelijk verval (ook binnen kerkmuren) wil God krachtig met zijn Geest werken, toerusten en herstellen. Alleen kunnen wij dit verval niet keren. Wij hebben Gods Geest en elkaar daarvoor (over kerkmuren heen) hard nodig.

We denken aan de liefdevol waarschuwende woorden van Jezus:

Pas op dat jullie hart niet afgestompt raakt door de roes en de dronkenschap en de zorgen van het dagelijks leven, zodat die dag (oordeelsdag) jullie overvalt, onvoorspelbaar als een val die dichtklapt. Want plotseling zal hij komen over allen die waar ook op aarde wonen. Wees waakzaam en bid onophoudelijk om te ontkomen aan de dingen die gebeuren gaan en om voor de Mensenzoon te verschijnen (Lucas 21: 34-36).

Wij geloven in Gods karakter zoals staat in 2 Kronieken 7:14 (vrij vertaald voor deze tijd):

Als wij ons samen als “een volk”, waarover de naam van Jezus is uitgeroepen, ons verootmoedigen en bidden, en zoeken Zijn aangezicht en ons bekeren van onze zonden, dan zal Hij uit de hemel horen en ons land herstellen.

Voor zaterdag 7 juli 2007 hebben wij een programma samengesteld dat begint om 10.00 uur. Een aantal sprekers ons zal voorgaan in de thema’s: 1.Verootmoediging en berouw (Arjan Baan en Teun van der Weijden), 2.Eenheid (Jack van der Tang en Arjen Roth), 3.Aanbidding (Kees van Velzen), 4.Gebed (Wout Bouwman)
Voor tijden zie de website http://www.platform777.tk

U vindt op deze website ook de routebeschrijving naar het christelijk vakantie- en conferentiecentrum de KroezeDanne, waar de dag gehouden zal worden. (http://www.kroezedanne.nl).

De dag is bedoeld voor christenen uit het hele land. U wordt van harte uitgenodigd om op deze dag, of een deel daarvan, aanwezig te zijn. Wilt u zo vriendelijk zijn om u vooraf te registreren, zodat wij rekening kunnen houden met het aantal bezoekers. Mogelijk zal de dag snel zijn volgeboekt, daarom adviseren wij u zich snel aan te melden. Catering is aanwezig (niet gratis).

De dag is verder geheel gratis, wel is er een collecte om de kosten te dragen. Bijdragen om het initiatief te ondersteunen kunt u overmaken op gironummer 1230910 t.n.v. Stichting Hoop voor Twente te Enschede, o.v.v. 7.7.7

Mogen wij u ontmoeten u op 7 juli a.s. vanaf 10.00 uur?

Met vriendelijke groet,

Platform 7.7.7

Teun van der Weide tel. 078-6163351
Sander Kastelein tel. 06-52498344
Gebruikersavatar
memento
Berichten: 11339
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:42

Bericht door memento »

Eenheid is in....
BDS '73

Bericht door BDS '73 »

memento schreef:Eenheid is in....
...verdeeldheid is uit....

Was het maar waar....
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Bericht door Rens »

memento schreef:Eenheid is in....
Terecht dat men, tegen welke stroom ook inroeiende, tracht vorm te geven wat de Heere eens bad:

"Opdat zij één zijn, zoals Wij één zijn Vader"

hoe moeilijk het ook is, het is de dure plicht van Christenen om dit gebed van de Heere om te zetten in dáden, met de bede om de zegen en hulpe der Allerhoogste..........
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
rekcor
Berichten: 1981
Lid geworden op: 15 aug 2005, 11:25

Bericht door rekcor »

BDS '73 schreef:
memento schreef:Eenheid is in....
...verdeeldheid is uit....

Was het maar waar....
De meningen zijn in ieder geval verdeeld :mrgreen:
Gebruikersavatar
geledu
Berichten: 1465
Lid geworden op: 23 feb 2006, 21:41

Bericht door geledu »

Als ze nu werkelijk eenheid zoeken , ook met het reformatorische volksdeel, lijkt het mij zinvol om op een andere manier te communiceren.

Het lijkt wel of er in deze groepen steeds meer afstand genomen wordt van de reformatoriche gezindte.
Zeker van kand A. Baan, sta ik in dit opzicht wat verbaasd te kijken.
Ik hoop dat ik het verkeerd zie....
Kislev
Berichten: 2528
Lid geworden op: 08 apr 2002, 16:20

Bericht door Kislev »

Ze willen eenheid. Nou, begin dan om de SRA, heartcry conferenties en dit in elkaar te schuiven.
Gebruikersavatar
J.C. Philpot
Berichten: 8977
Lid geworden op: 22 dec 2006, 15:08

Bericht door J.C. Philpot »

Hoewel ik absoluut niets zie in geforceerde eenheid e.d., vind ik niet dat we vanuit onze comfortabele sofa (op de achtergrond de R.O. aan) moeten gaan schoppen tegen deze mensen, die in ieder geval wat doen. Nogmaals, ik heb niets met dit soort bijeenkomsten, maar laten we blij zijn dat er mensen zijn die de noodzaak van bekering en gebed zien en uitdragen, al is het op een manier die wij niet gewend zijn.
Plaats reactie