Jongerendag "Eindtijd, nu of morgen?" 17/18 nov.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 16750
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Jongerendag "Eindtijd, nu of morgen?" 17/18 nov.

Bericht door Hendrikus »

gelezen op http://www.jvrijssen.nl/ :

Jullie worden allemaal uitgenodigd om op D.V. 17 en 18 november naar Rijssen te komen. Er zal op 18 november een appèl- en toerustingsdag georganiseerd worden met als thema:

‘Is veraf al dichtbij? Eindtijd, nu of morgen?!’

Programma

17 november - Vrijdagavond


Vrijdagavondprogramma:
19.15uur: Ontvangst

19.45uur: Welkom

20.30uur: Volleybalwedstrijd

23.00uur: Naar gastgezinnen

18 november - Zaterdag

Morgenprogramma:

09.15uur: Ontvangst

09.45uur: Opening morgenprogramma

10.00uur: Lezing 1
‘Eindtijd, genadetijd?!’
Spreker: ds. A.L. van Zwet

11.15uur - 12.25uur: Workshops (2x 30minuten)

Workshop 1: ‘Jij en de naaste!
Leider: A.A. Snitselaar

Workshop 2: ‘Jij en de kerk!
Leider: ds. D.J. Budding

Workshop 3: ‘k Zal eeuwig zingen...?!
Leider: Jan-Maarten Plomp (meditatief moment)

Workshop 4: ‘Zalig worden, ook voor jou?’ (Bijbelstudie)
Leider: A. Voortman

12.45uur: Lunch

Middagprogramma:

13.45uur: Opening middagprogramma

14.00uur: Lezing 2
'Als Jezus morgen terugkomt...'
Spreker: ds. H.J. Lam

15.15uur - 17.15uur: Workshops (3x 30 minuten)

Workshop 5: ‘Gods plan met de Joden’
Leider: Ds. M. van Campen

Workshop 6: ‘De tekenen van Christus’ wederkomst
'
Leider: ds. A.J. van de Herik

Workshop 7: ‘De nieuwe hemel en de nieuwe aarde'
Leider: ds. H. Markus

Workshop 8: 'BijBelQuiz' (quiz)
Leider: Gerrit Beunk

Workshop 9: ‘Hoe moeten wij het Bijbelboek Openbaring lezen?’ (Bijbelstudie)
Leider: Adryan Nijland

17.40uur - 19.00uur: Diner

19.00uur - 21.00uur: Informeel samenzijn

Vrijdagavond
Op vrijdagavond, 17 november, wordt er een volleybaltoernooi georganiseerd met het oog op de jongeren die van ver komen. Hier kunnen jullie andere jongeren ontmoeten en alvast kennis met elkaar maken. Wij hopen dat hierdoor een open sfeer zal ontstaan op de JongerenDag! Dit wil niet zeggen dat alleen de jongeren van ver op vrijdagavond mogen komen, maar dit geldt natuurlijk voor alle jongeren! De overnachting zal plaatsvinden in gastgezinnen.

De lezingen en workshops
De eindtijd en de aspecten die daarbij horen zijn een moeilijk en ‘gewaagd’ onderwerp. Desondanks willen wij ons er niet van weerhouden om deze onderwerpen centraal te stellen. Over bepaalde onderwerpen zal een verschil van inzicht kunnen ontstaan. Daarom heeft de JongerenDag-commissie besloten om sprekers en workshopleiders uit te nodigen die in de klassiek gereformeerde traditie staan en predikant of lid zijn van een Hervormd-Gereformeerde gemeente binnen de Protestantse Kerk van Nederland.

Omschrijvingen van de lezingen en workshops

Lezing 1: ‘Eindijd, genadetijd?!’
De eerste lezing gaat in op de relatie tussen de eindtijd en genadetijd. Deze lezing zal samen met lezing 2 de basis van deze JongerenDag zijn. De inhoud van deze lezing zal persoonlijk en actueel van aard zijn. Er zal worden uitgelegd wat genade is en wat het uitwerkt. Tevens zal in worden gegaan waarom we in de eindtijd leven en waar we dat aan kunnen merken in deze wereld.

Workshop 1: ‘Jij en de naaste!’
Deze workshop is voor ons allemaal even praktisch. Hoe staan wij tegenover onze naaste? Is er een relatie tussen evangelisatie en de eindtijd en welke taak (verantwoordelijkheid) hebben wij daarin? In deze workshop zal het duidelijk worden!

Workshop 2: ‘Jij en de kerk!’
Tijdens deze workshop zullen twee aspecten worden behandeld, namelijk: wat zijn de kenmerken van de kerk in de eindtijd. Hier zal gekeken worden naar de actuele situatie en toekomstige ontwikkelingen van de kerk. Het tweede punt zal ingaan op welke plaats en taak wij hebben in de (K)(k)erk.

Workshop 3: ´k Zal eeuwig zingen…?!’
Dit is een workshop die meditatief van aard is. De uiteindelijke vraag die tijdens deze workshop gesteld zal worden is: wat is het doel in jouw leven? Er zal met elkaar gezongen worden en uit passende Bijbelgedeelten gelezen worden. Hier is een speciaal programma voor gemaakt.

Workshop 4: ‘Zalig worden, ook voor jou?’
Dit is een Bijbelstudie naar aanleiding van 1 Petrus 4: 17 en 18. Dit gedeelte gaat over het leven en lijden als Christenen. Er zal gekeken worden naar Christus, de lijdende Borg, maar ook of wij al de toevlucht tot deze Borg genomen hebben.

Lezing 2: ‘Als Jezus morgen terugkomt…?’
De tweede lezing van deze dag gaat over de wederkomst van Christus. Er zijn heel wat romans over dit onderwerp geschreven, maar wat zegt Gods Woord ervan? Welke tekenen heeft de wederkomst van Christus? Wat is het doel van de wederkomst?

Workshop 5: ‘Gods plan met de Joden’
In deze workshop staat Israël centraal. Aan de orde komen onder andere: de bekering van het Joodse volk en de plaats van Israël in de eindtijd. Dus Israël zal belicht worden vanuit de eindtijd en niet vanuit politiek oogpunt!

Workshop 6: ‘Tekenen van Christus´ wederkomst’
De volgende onderwerpen zullen behandeld worden: de opname van de gemeente, het duizendjarig vrederijk (chiliasme) en de grote verdrukking. Stuk voor stuk onderwerpen van formaat. Misschien is het verstandig om je van te voren hierop voor te bereiden!

Workshop 7: ‘De nieuwe hemel en de nieuwe aarde’
Dit onderwerp wekt bij de meeste mensen nieuwsgierigheid en vragen op. Daarom zal er bij stil gestaan worden wat deze nieuwe hemel en nieuwe aarde inhoudt en welke voorstelling wij hiervan kunnen en mogen maken. Tevens zal behandeld worden de opstanding van het lichaam en het laatste oordeel.

Workshop 8: ‘BijBelQuiz’
De vorm van deze workshop is een quiz. Dit zal gebeuren door middel van stemknoppen en zal een groot aantal uiteenlopende onderwerpen omvatten!

Workshop 9: ‘Hoe moeten wij het Bijbelboek Openbaring lezen?’
Deze workshop zal een afwisselende vorm hebben van aanpak. Er zal o.a. gebruik gemaakt worden van een Bijbelstudie. Samen met de workshopleider wordt het Bijbelboek ‘Openbaring’ in hoofdlijnen doorgelopen. Gekeken zal worden hoe de getallen, visioenen e.d. die in dit Bijbelboek voorkomen, gelezen moeten worden.

* Als het aantal aanmeldingen voor deze dag groter is dan wij verwachten, zullen er enkele extra workshops worden georganiseerd.

Waarom deze dag?

De JongerenDag is een initiatief van een aantal jongeren die lid zijn van de Hervormde jeugdvereniging ‘Immanuël’ te Rijssen. Het lijkt ons een mooi idee om een appèl- en toerustingsdag te organiseren waar wij als Hervormd-Gereformeerde jongeren binnen de Protestantse Kerk van Nederland elkaar ontmoeten rondom het Woord van God. Waarom? Hier hebben wij verschillende redenen voor, namelijk:

Wij elkaar moeten opzoeken sinds in 2004 de scheuring in onze gemeenten heeft plaatsgevonden bij het ontstaan van de PKN. Wij vinden het van groot belang om elkaar te ontmoeten, te bemoedigen en toe te rusten, om zo onze plaats in te nemen in deze kerk.
Veel jongeren weten weinig over het onderwerp ‘de eindtijd’. Wij vinden het daarom van groot belang om daar meer bekendheid aan te geven. Juist omdat de evangelische beweging een grote invloed in onze kring heeft, willen wij vanuit Gods Woord dit onderwerp belichten, zodat wij de discussie met andersdenkenden op dit gebied aankunnen.
Op deze appèl- en toerustingsdag is er géén ruimte voor centrale discussies. Mocht je vragen willen stellen aan de sprekers of de workshopleiders, dan kun je dit doen tijdens de workshops of in de pauzes. Wel kan er volop gediscussieerd worden op het JongerenDag-forum. Iedereen die zich heeft opgegeven voor deze appèl- en toerustingsdag zal uitgenodigd worden om deel te nemen aan het JongerenDag-forum.

Deze appèl- en toerustingsdag wordt georganiseerd door de JongerenDag-commissie uit Rijssen en is hier ook verantwoordelijk voor. Deze dag staat los van de HGJB.

Jongeren uit andere kerkgenootschappen zijn ook van harte uitgenodigd om deze dag aanwezig te zijn!

Sprekers

Kort willen we jullie de sprekers en workshopleiders van de JongerenDag voorstellen:

Gerrit Beunk is de 1ste voorzitter van de jeugdvereniging. Hij is docent aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Hij geeft daar het vak Lichamelijke Opvoeding. Tevens is hij werkzaam bij Driestar Educatief en is studieleider van het pedagogisch didactisch programma, voortgezet onderwijs.

Ds. D.J. Budding is predikant van de Hervormde gemeente van Waarder. Andere gemeente die hij gediend heeft zijn: Scherpenisse, Nederhemert en Elspeet.

Ds. M. van Campen is predikant van de Hervormde gemeente van Zwartebroek-Terschuur. Hiervoor heeft hij een aantal jaren als docent aan de Christelijke Hogeschool Ede gewerkt. Gemeenten die hij voor zijn docentschap heeft gediend zijn: Poederoyen-Loevestein, Vlaardingen, Woerden en Waddinxveen.

Ds. A.J. van de Herik is predikant van de Hervormde gemeente van Hoevelaken. Andere gemeenten die hij heeft gediend zijn: Moordrecht (B.W.) en Oene.

Ds. H.J. Lam is predikant van de Hervormde gemeente van Rijssen. Tevens is hij lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond, waarvan hij binnenkort het voorzitterschap hoopt over te nemen. Hij heeft de gemeenten van Nieuwe Pekela, Harderwijk, Den Ham en Nieuwerkerk a/d IJssel gediend.

Ds. H. Markus is predikant van de Hervormde gemeente van Rijssen. Hiervoor diende hij de gemeenten van Noordeloos en Woerden.

Adryan Nijland is de jeugdwerkleider van de Hervormde gemeente van Rijssen. Naast deze baan is hij nog een aantal uur docent op ‘Het Streek College’ in Ede en geeft daar het vak Godsdienst.

Jan-Maarten Plomp is de tweede voorzitter van de jeugdvereniging. Hij is directeur van Yakov Result in Rijssen.

Mevrouw A.A. Snitselaar woont in Ede. Zij werkt in het Diaconaal Missionair Centrum ‘De Herberg’ te Oosterbeek en vervult daar de functie van pastoraal werker.

Dhr. A. Voortman is jeugd-ouderling in de Hervormde gemeente van Rijssen. Tevens geeft hij catechisatie en leidt hij diverse kringen binnen de gemeente. In zijn dagelijkse werkzaamheden is de heer Voortman hoofd PO&O (personeel, organisatie en opleiding) geweest, waarvan de laatste 20 jaar bij Reggeland Zorgorganisatie. De heer Voortman is een vervroegde uittreder.

Ds. A.L. van Zwet is predikant van de Hervormde gemeente van Woudenberg. Hiervoor heeft hij de gemeenten Uddel en Hoevelaken gediend.

zie verder http://www.jvrijssen.nl/ en dan in het menu: Jongerendag, waar je je ook kunt aanmelden.
DeepSpirit

Bericht door DeepSpirit »

Gaan er mensen heen?
Gebruikersavatar
Kaw
Berichten: 5448
Lid geworden op: 07 jun 2003, 08:42
Contacteer:

Bericht door Kaw »

DeepSpirit schreef:Gaan er mensen heen?
Vast wel.
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 16750
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Bericht door Hendrikus »

Kaw schreef:
DeepSpirit schreef:Gaan er mensen heen?
Vast wel.
De teller staat al boven de 100, hoorde ik.
Gebruikersavatar
Christiaan
Berichten: 2057
Lid geworden op: 01 sep 2006, 10:03
Locatie: Zeeland

Bericht door Christiaan »

Geen behoefte er heen te gaan. En waarschijnlijk van dit forum ook
niet men vindt dat er genoeg aandacht wordt besteed aan de wederkomst van Christus!
Dat bleek laatst uit mij topic Besteden wij genoeg aandacht aan de wederkomst van Christus?
En daar kwam nauwelijks reactie op dus.
Men vindt dat ermee dan genoeg aandacht aan wordt besteed!!
Bij het lezen van de bijbel zijn twee fouten mogelijk: men neemt alles letterlijk of met vergeestelijkt alles (Blaise Pascal)

Wij zijn bedelaars, dat is waar. (Dr. Maarten Luther)
DeepSpirit

Bericht door DeepSpirit »

Dat is mooi :mrgreen: Want ik heb genoeg vragen!

En daarom ben ik ook van plan het wel te bezoeken mede omdat ik in Rijssen woon
Gebruikersavatar
Klomp
Berichten: 259
Lid geworden op: 29 dec 2001, 12:28
Locatie: Drenthe

Bericht door Klomp »

'k weet het nog niet, waarschijnlijk toch niet.
Het is afgelopen zondagavond op jv nog ter sprake gekomen, en er zijn er wel die die kant op gaan, maar volleyballen(vrijdag) is niet m'n sterkste kant en op zaterdag heb ik eigenlijk iets anders gepland.

Klomp
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 16750
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Re: Jongerendag "Eindtijd, nu of morgen?" 17/18 no

Bericht door Hendrikus »

Even naar voren halen. Ruim 180 aanmeldingen, hoorde ik.

gelezen op http://www.jvrijssen.nl/ :

Jullie worden allemaal uitgenodigd om op D.V. 17 en 18 november naar Rijssen te komen. Er zal op 18 november een appèl- en toerustingsdag georganiseerd worden met als thema:

‘Is veraf al dichtbij? Eindtijd, nu of morgen?!’

Programma

17 november - Vrijdagavond


Vrijdagavondprogramma:
19.15uur: Ontvangst

19.45uur: Welkom

20.30uur: Volleybalwedstrijd

23.00uur: Naar gastgezinnen

18 november - Zaterdag

Morgenprogramma:

09.15uur: Ontvangst

09.45uur: Opening morgenprogramma

10.00uur: Lezing 1
‘Eindtijd, genadetijd?!’
Spreker: ds. A.L. van Zwet

11.15uur - 12.25uur: Workshops (2x 30minuten)

Workshop 1: ‘Jij en de naaste!
Leider: A.A. Snitselaar

Workshop 2: ‘Jij en de kerk!
Leider: ds. D.J. Budding

Workshop 3: ‘k Zal eeuwig zingen...?!
Leider: Jan-Maarten Plomp (meditatief moment)

Workshop 4: ‘Zalig worden, ook voor jou?’ (Bijbelstudie)
Leider: A. Voortman

12.45uur: Lunch

Middagprogramma:

13.45uur: Opening middagprogramma

14.00uur: Lezing 2
'Als Jezus morgen terugkomt...'
Spreker: ds. H.J. Lam

15.15uur - 17.15uur: Workshops (3x 30 minuten)

Workshop 5: ‘Gods plan met de Joden’
Leider: Ds. M. van Campen

Workshop 6: ‘De tekenen van Christus’ wederkomst
'
Leider: ds. A.J. van de Herik

Workshop 7: ‘De nieuwe hemel en de nieuwe aarde'
Leider: ds. H. Markus

Workshop 8: 'BijBelQuiz' (quiz)
Leider: Gerrit Beunk

Workshop 9: ‘Hoe moeten wij het Bijbelboek Openbaring lezen?’ (Bijbelstudie)
Leider: Adryan Nijland

17.40uur - 19.00uur: Diner

19.00uur - 21.00uur: Informeel samenzijn

Vrijdagavond
Op vrijdagavond, 17 november, wordt er een volleybaltoernooi georganiseerd met het oog op de jongeren die van ver komen. Hier kunnen jullie andere jongeren ontmoeten en alvast kennis met elkaar maken. Wij hopen dat hierdoor een open sfeer zal ontstaan op de JongerenDag! Dit wil niet zeggen dat alleen de jongeren van ver op vrijdagavond mogen komen, maar dit geldt natuurlijk voor alle jongeren! De overnachting zal plaatsvinden in gastgezinnen.

De lezingen en workshops
De eindtijd en de aspecten die daarbij horen zijn een moeilijk en ‘gewaagd’ onderwerp. Desondanks willen wij ons er niet van weerhouden om deze onderwerpen centraal te stellen. Over bepaalde onderwerpen zal een verschil van inzicht kunnen ontstaan. Daarom heeft de JongerenDag-commissie besloten om sprekers en workshopleiders uit te nodigen die in de klassiek gereformeerde traditie staan en predikant of lid zijn van een Hervormd-Gereformeerde gemeente binnen de Protestantse Kerk van Nederland.

Omschrijvingen van de lezingen en workshops

Lezing 1: ‘Eindijd, genadetijd?!’
De eerste lezing gaat in op de relatie tussen de eindtijd en genadetijd. Deze lezing zal samen met lezing 2 de basis van deze JongerenDag zijn. De inhoud van deze lezing zal persoonlijk en actueel van aard zijn. Er zal worden uitgelegd wat genade is en wat het uitwerkt. Tevens zal in worden gegaan waarom we in de eindtijd leven en waar we dat aan kunnen merken in deze wereld.

Workshop 1: ‘Jij en de naaste!’
Deze workshop is voor ons allemaal even praktisch. Hoe staan wij tegenover onze naaste? Is er een relatie tussen evangelisatie en de eindtijd en welke taak (verantwoordelijkheid) hebben wij daarin? In deze workshop zal het duidelijk worden!

Workshop 2: ‘Jij en de kerk!’
Tijdens deze workshop zullen twee aspecten worden behandeld, namelijk: wat zijn de kenmerken van de kerk in de eindtijd. Hier zal gekeken worden naar de actuele situatie en toekomstige ontwikkelingen van de kerk. Het tweede punt zal ingaan op welke plaats en taak wij hebben in de (K)(k)erk.

Workshop 3: ´k Zal eeuwig zingen…?!’
Dit is een workshop die meditatief van aard is. De uiteindelijke vraag die tijdens deze workshop gesteld zal worden is: wat is het doel in jouw leven? Er zal met elkaar gezongen worden en uit passende Bijbelgedeelten gelezen worden. Hier is een speciaal programma voor gemaakt.

Workshop 4: ‘Zalig worden, ook voor jou?’
Dit is een Bijbelstudie naar aanleiding van 1 Petrus 4: 17 en 18. Dit gedeelte gaat over het leven en lijden als Christenen. Er zal gekeken worden naar Christus, de lijdende Borg, maar ook of wij al de toevlucht tot deze Borg genomen hebben.

Lezing 2: ‘Als Jezus morgen terugkomt…?’
De tweede lezing van deze dag gaat over de wederkomst van Christus. Er zijn heel wat romans over dit onderwerp geschreven, maar wat zegt Gods Woord ervan? Welke tekenen heeft de wederkomst van Christus? Wat is het doel van de wederkomst?

Workshop 5: ‘Gods plan met de Joden’
In deze workshop staat Israël centraal. Aan de orde komen onder andere: de bekering van het Joodse volk en de plaats van Israël in de eindtijd. Dus Israël zal belicht worden vanuit de eindtijd en niet vanuit politiek oogpunt!

Workshop 6: ‘Tekenen van Christus´ wederkomst’
De volgende onderwerpen zullen behandeld worden: de opname van de gemeente, het duizendjarig vrederijk (chiliasme) en de grote verdrukking. Stuk voor stuk onderwerpen van formaat. Misschien is het verstandig om je van te voren hierop voor te bereiden!

Workshop 7: ‘De nieuwe hemel en de nieuwe aarde’
Dit onderwerp wekt bij de meeste mensen nieuwsgierigheid en vragen op. Daarom zal er bij stil gestaan worden wat deze nieuwe hemel en nieuwe aarde inhoudt en welke voorstelling wij hiervan kunnen en mogen maken. Tevens zal behandeld worden de opstanding van het lichaam en het laatste oordeel.

Workshop 8: ‘BijBelQuiz’
De vorm van deze workshop is een quiz. Dit zal gebeuren door middel van stemknoppen en zal een groot aantal uiteenlopende onderwerpen omvatten!

Workshop 9: ‘Hoe moeten wij het Bijbelboek Openbaring lezen?’
Deze workshop zal een afwisselende vorm hebben van aanpak. Er zal o.a. gebruik gemaakt worden van een Bijbelstudie. Samen met de workshopleider wordt het Bijbelboek ‘Openbaring’ in hoofdlijnen doorgelopen. Gekeken zal worden hoe de getallen, visioenen e.d. die in dit Bijbelboek voorkomen, gelezen moeten worden.

* Als het aantal aanmeldingen voor deze dag groter is dan wij verwachten, zullen er enkele extra workshops worden georganiseerd.

Waarom deze dag?

De JongerenDag is een initiatief van een aantal jongeren die lid zijn van de Hervormde jeugdvereniging ‘Immanuël’ te Rijssen. Het lijkt ons een mooi idee om een appèl- en toerustingsdag te organiseren waar wij als Hervormd-Gereformeerde jongeren binnen de Protestantse Kerk van Nederland elkaar ontmoeten rondom het Woord van God. Waarom? Hier hebben wij verschillende redenen voor, namelijk:

Wij elkaar moeten opzoeken sinds in 2004 de scheuring in onze gemeenten heeft plaatsgevonden bij het ontstaan van de PKN. Wij vinden het van groot belang om elkaar te ontmoeten, te bemoedigen en toe te rusten, om zo onze plaats in te nemen in deze kerk.
Veel jongeren weten weinig over het onderwerp ‘de eindtijd’. Wij vinden het daarom van groot belang om daar meer bekendheid aan te geven. Juist omdat de evangelische beweging een grote invloed in onze kring heeft, willen wij vanuit Gods Woord dit onderwerp belichten, zodat wij de discussie met andersdenkenden op dit gebied aankunnen.
Op deze appèl- en toerustingsdag is er géén ruimte voor centrale discussies. Mocht je vragen willen stellen aan de sprekers of de workshopleiders, dan kun je dit doen tijdens de workshops of in de pauzes. Wel kan er volop gediscussieerd worden op het JongerenDag-forum. Iedereen die zich heeft opgegeven voor deze appèl- en toerustingsdag zal uitgenodigd worden om deel te nemen aan het JongerenDag-forum.

Deze appèl- en toerustingsdag wordt georganiseerd door de JongerenDag-commissie uit Rijssen en is hier ook verantwoordelijk voor. Deze dag staat los van de HGJB.

Jongeren uit andere kerkgenootschappen zijn ook van harte uitgenodigd om deze dag aanwezig te zijn!

Sprekers

Kort willen we jullie de sprekers en workshopleiders van de JongerenDag voorstellen:

Gerrit Beunk is de 1ste voorzitter van de jeugdvereniging. Hij is docent aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Hij geeft daar het vak Lichamelijke Opvoeding. Tevens is hij werkzaam bij Driestar Educatief en is studieleider van het pedagogisch didactisch programma, voortgezet onderwijs.

Ds. D.J. Budding is predikant van de Hervormde gemeente van Waarder. Andere gemeente die hij gediend heeft zijn: Scherpenisse, Nederhemert en Elspeet.

Ds. M. van Campen is predikant van de Hervormde gemeente van Zwartebroek-Terschuur. Hiervoor heeft hij een aantal jaren als docent aan de Christelijke Hogeschool Ede gewerkt. Gemeenten die hij voor zijn docentschap heeft gediend zijn: Poederoyen-Loevestein, Vlaardingen, Woerden en Waddinxveen.

Ds. A.J. van de Herik is predikant van de Hervormde gemeente van Hoevelaken. Andere gemeenten die hij heeft gediend zijn: Moordrecht (B.W.) en Oene.

Ds. H.J. Lam is predikant van de Hervormde gemeente van Rijssen. Tevens is hij lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond, waarvan hij binnenkort het voorzitterschap hoopt over te nemen. Hij heeft de gemeenten van Nieuwe Pekela, Harderwijk, Den Ham en Nieuwerkerk a/d IJssel gediend.

Ds. H. Markus is predikant van de Hervormde gemeente van Rijssen. Hiervoor diende hij de gemeenten van Noordeloos en Woerden.

Adryan Nijland is de jeugdwerkleider van de Hervormde gemeente van Rijssen. Naast deze baan is hij nog een aantal uur docent op ‘Het Streek College’ in Ede en geeft daar het vak Godsdienst.

Jan-Maarten Plomp is de tweede voorzitter van de jeugdvereniging. Hij is directeur van Yakov Result in Rijssen.

Mevrouw A.A. Snitselaar woont in Ede. Zij werkt in het Diaconaal Missionair Centrum ‘De Herberg’ te Oosterbeek en vervult daar de functie van pastoraal werker.

Dhr. A. Voortman is jeugd-ouderling in de Hervormde gemeente van Rijssen. Tevens geeft hij catechisatie en leidt hij diverse kringen binnen de gemeente. In zijn dagelijkse werkzaamheden is de heer Voortman hoofd PO&O (personeel, organisatie en opleiding) geweest, waarvan de laatste 20 jaar bij Reggeland Zorgorganisatie. De heer Voortman is een vervroegde uittreder.

Ds. A.L. van Zwet is predikant van de Hervormde gemeente van Woudenberg. Hiervoor heeft hij de gemeenten Uddel en Hoevelaken gediend.

zie verder http://www.jvrijssen.nl/ en dan in het menu: Jongerendag, waar je je ook kunt aanmelden.
wim
Berichten: 3776
Lid geworden op: 30 okt 2002, 11:40

Bericht door wim »

Hm. Rijssen is ver reizen. Bovendien zit vrijdagavond iedereen al in Katwijk aan Zee. :mrgreen:
appelflap
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 jun 2009, 17:30

Re: Jongerendag "Eindtijd, nu of morgen?" 17/18 nov.

Bericht door appelflap »

Is er iemand die weet of er dit jaar weer een jongerendag wordt gehouden? Vorig jaar niet, maar toen zei men dat er dit jaar weer een zou komen, maar ik heb nog niks gehoord en kan ook niets vinden.
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 16750
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Re: Jongerendag "Eindtijd, nu of morgen?" 17/18 nov.

Bericht door Hendrikus »

appelflap schreef:Is er iemand die weet of er dit jaar weer een jongerendag wordt gehouden? Vorig jaar niet, maar toen zei men dat er dit jaar weer een zou komen, maar ik heb nog niks gehoord en kan ook niets vinden.
Denk 't niet. Degenen die destijds de kar trokken, zijn inmiddels zowat allemaal getrouwd of studeren elders. En blijkbaar heeft niemand het vaandel overgenomen.
~~Soli Deo Gloria~~
Plaats reactie