Tweede Kamer wil aanpak homodiscriminatie

Plaats reactie
Hop

Tweede Kamer wil aanpak homodiscriminatie

Bericht door Hop »

DEN HAAG (ANP) – De Inspectie voor het Onderwijs moet kunnen toetsen of scholen een beleid voeren tegen homodiscriminatie en aandacht geven aan homoseksualiteit en het respectvol daarmee omgaan. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, zo bleek donderdag tijdens een overleg met staatssecretaris Ross (Volksgezondheid).

De inspectie verricht al sinds 2002 toezicht op homodiscriminatie tegen scholieren en docenten. Uit een onderzoek van de inspectie blijkt dat 90 procent van de scholen geen preventief beleid heeft tegen homodiscriminatie. Inspecteurs stellen bovendien dat zij niets kunnen doen als een schoolbestuur volhoudt dat er geen homo’s op een school zijn. Eerder constateerde de Commissie Gelijke Behandeling ook dat docenten preventief beleid niet kunnen afdwingen, omdat er geen wettelijk kader is.

Ross beloofde ook met minister Van der Hoeven (Onderwijs) te gaan praten over het christelijke lespakket over homoseksualiteit van de stichting Different, die onderdeel uit maakt van de al meer dan 150 jaar oude evangelische stichting Tot Heil des Volks uit Amsterdam.

Volgens D66 leert het lespakket jongeren dat homoseksuele gevoelens kunnen overgaan en worden de jongeren gestimuleerd die gevoelens te onderdrukken. Ook GroenLinks, de PvdA en het CDA keurden die instelling af. De PvdA zei ervan geschrokken te zijn. „Er zijn grenzen", zei Kamerlid Ferrier van het CDA.

Ross wilde het pakket niet afkeuren zonder het gezien of onderzocht te hebben. Ze wil eerst met Van der Hoeven uitzoeken hoe het zit. Maar de staatssecretaris wel dat ze zei nog nooit had meegemaakt dat homoseksuele gevoelens bij iemand overwaaien.

[hr]
Bovenstaand artikel staat in het RD van vandaag. Diep triest als je de reactie van het CDA leest. Voor hen is homoseksualiteit geen zonde meer, maar een scheppingsvariant.

Oproep: Bidt voor een krachtig bijbels geluid hieromtrent in de 2e kamer.
Bidt voor de st. Tot Heil des Volks.
Gebruikersavatar
Unionist
Berichten: 5738
Lid geworden op: 22 mei 2004, 16:13

Bericht door Unionist »

Op zich is het goed om discriminatie tegen te gaan. Vraag is dan wel: hoe definieer je homodiscriminatie?

Pas zag ik op tv een docent die gepest werd door leerlingen en collega's vanwege zijn geaardheid. Dat mag natuurlijk nooit. Maar is afwijzen van de praxis in de lessen godsdienst en levensbeschouwing ook discriminatie? VOlgens mij niet, maar volgens de geciteerde Kamerleden blijkbaar wel.
Plaats reactie