Pagina 1 van 2
Nederlandse landbouw onmisbaar !!/ nieuwe lnv minister
Geplaatst: 09 mei 2002, 11:37
door Billy
Helaas zijn de NEDERLANDSE boeren tegenwoordig dikwijls het "" slachtoffer"" van dit soort linkse organisaties.
je wilt niet weten hoe SCHOON de nederlandse boer en tuinder teelt. ( ik spreek uit veel ervaringen op het gebied van pesticidengebruik in de nederlandse landbouw.
accoord dat de boeren hier middelen niet meer (mogen) gebruiken maar dan ook de grenzen dicht voor alle buitenlandse groenten en vlees!!!!!
Jij wilt echt niet weten wat er op die spaanse tomaat, zuid-amerikaanse appel en die egyptische sperzieboon voor pesticiden zitten!!!!!!!!!!!!!!!:?:?:?
en daar hoor je deze nederlandse organisaties niet over!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( St. Natuur en Milieu) ze hebben het alleen druk over de nederlandse spruitjes en appels!!!
Nederlandse produktielandbouw = zeeer schoon in vergelijking met andere landen.
In colombia en gambia spuiten ze nog met DDT!!!!!!!
en de nederlandse overheid heeft de laatste jaren enorm de oren lATEN HANGEN naar de linkse groene lobby. want die is super goed en daar kan LTO nog een voorbeeld aan nemen.
mijn mening= LINKSE MILIEU-activisten slaan veel te ver door in nederland
:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::?:?:?:?:?:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
[Veranderd op 24/5/02 door Billy]
Geplaatst: 09 mei 2002, 13:32
door kridje
Voorbijganger!
Ik weet niet wat jouw maatschappelijke functie is, maar wat jij zegt klopt voor geen meter!!!! Als je zelf geen contact met dit vakgebied heb, praat er dan niet over.
Altijd kan het beter, maar Nederland is erg schoon als je kijkt naar het buitenland! Als Nederlandse tuinder of boer kan je zo even naar Belgie (sorry Peet!) rijden en middelen kopen die in Nederland verboden zijn! Hiermee blijk maar al het grote verschil wat er is op het gebied van milieu. Door deze verschillen hebben de boeren het moeilijk, want de alternatieve zijn duurder en de 'buitenlander' kan het op de oude manier doen, dus goedkoper!!!
Wat is jouw voorstelling van Nederland als er geen boeren en tuinders meer zijn?
Wat maak je toch een rare opmerking over 'open plekken' in het buitenland! Deze 'open plekken' zijn nu vaak natuurgebied of braakliggend, maar dat kan je ook als natuur zien. Je verplaatst dan de situatie en meer ook niet! Heb dan erg veel nut!
Landschapsnatuur???? Wie moet dat gaan betalen? Er zijn dan zeker van opbengsten van deze gronden! Subsidie???
Normale woningen???? Hoe duur zijn de woningen in Nederland nu al? Weg open landschap? Nog minder ruimte voor weidevogels, bloeiende slootkanten, wateroppervlak, knotwilgen, hagen, singels, uillen, vleermuizen, hazen, fazanten, enz., enz.
Geplaatst: 09 mei 2002, 18:48
door Pied
Maar Voorbijganger, denk je dan werkelijk gelukkig te kunnen leven in de "Stadstaat Nederland"? Als ik denk aan een volgebouwd Nederland, dan lopen de rillingen me al over de rug.
Zoiets zal best wel een persoonlijke mening zijn, maar ik vermoed dat er hier meer zijn die er zo over denken.
Geplaatst: 09 mei 2002, 20:25
door Trein
Origineel geplaatst door Billy
je wilt niet weten hoe SCHOON de nederlandse boer en tuinder teelt. ( ik spreek uit veel ervaringen op het gebied van pesticidengebruik in de nederlandse landbouw.
En hoe komt dat?
Juist, door de milieu aktivisten.
En hoe komt het dat de boeren zich nog steeds aan die milieu regels houden?
Juist, door de milieu aktivisten.
Dank je voor het aandragen van voorbeelden die de milieu aktivisten voor elkaar gekregen hebben voor het nederlandse milieu.
En het lijkt me overigens vrij logisch dat de
Nederlandse milieu aktivisten alleen werkzaam zijn in
Nederland
(zou de naam
Nederlandse milieu aktivisten daar misschien iets mee te maken hebben?? )
[Veranderd op 9/5/02 door Trein]
Geplaatst: 09 mei 2002, 21:49
door Pied
"...onmisbaar?????? Zeker weten van niet." Mee eens. Maar werkelijk onmisbaar ben je niet zo snel. Ik denk dat het toch wel goed is om de landbouwsector voor ons land te behouden. Niet om in geval van oorlog toch nog wat achter de hand te hebben, daar is ons landje toch te klein voor. Maar meer gevoelsmatig; ik denk dat ik er niet tegen zou kunnen om in een volgebouwd land te moeten leven. Ik ben dan toch nog wel blij met die linkse milieu-activisten.
De groei van de bevolking is in 2001 afgenomen. Maar de bevolking groeide nog wel, met 113.000 (op de 16,1 miljoen). Ik denk dat dit in toekomst zal veranderen als gevolg van de vergrijzing.
Je had het over ondergronds transport; zou dat een optie kunnen zijn: leven onder de grond? Dat zal wel duur zijn, maar transport onder de grond is dat toch ook.
Geplaatst: 09 mei 2002, 23:27
door limosa
We hebben boeren en tuinders hard nodig voor de voedselvoorziening, of denken we echt alle melk, vlees, granen, groenten en vruchten te importeren? Da's onzin en bovendien is de kwaliteit (ook qua toepassing van chemische bestrijdingsmiddelen) niet substantieel te beinvloeden, op de wereldmarkt zouden wij als inkoper echt totaal onbetekenend zijn. Ook voor de handelsbalans (de bloemen/planten/bomen-kwekers meegerekend dan) zijn boeren en tuinders beslist niet onbelangrijk. Dan nog de perifere activiteiten, de zaadveredeling en de soortenontwikkeling (zowel in landbouw als in veeteeld) én de kassen/stallen/loodsenbouw en mechanisatie. Vergeet verder niet dat een flink aantal belangrijke industriele innovaties (oa. op gebied van brandstoffen en kunststoffen) in de agrarische wereld zullen zitten. Of willen op die gebieden ook niet meer meespelen? (Wat willen we eigenlijk nog wel in Nederland?) Al deze takken van sport hebben elkaar nodig om te kunnen ontwikkelen, er zit behoorlijk wat synergie in dat wereldje!
Over het landschap: dat Hollandse landschap waar we het zo graag over hebben, da's door de boeren zo ingericht (of bedoelen we met landschap de binnenstad van Amsterdam ;-) ). De beste natuurbeheerder (en de goedkoopste, hij verdient meer dan hij kost!) is de boer. Een boer kan dat echt heel veel beter dan een ambtenaar in Den Haag of, nog erger, Brussel.
Probleem met die boeren is: ze werken. En dat doen ze in de tijd dat de actievoerders (met belastinggeld) zitten te bedenken hoe ze die boeren het leven zo moeilijk mogelijk kunnen maken.
limosa (die zelf trouwens geen boer is)
Geplaatst: 10 mei 2002, 09:33
door Billy
Voorbijganger, ik denk dat je je naam nu wel eer aan doet en inderdaad voorbij gaat aan een aantal zaken. Met mense n die, zoals jij , wel erg kort door de bocht gaan heb ik wel altijd wat vraagjes.
# Heb je enige affiniteit met de Agr. Sector?? of zit je zelf ook op een flat 7 hoog 3 achter????
# heb je wel eens mensen uit de steden gesproken die in de winter van 1944 het platteland opgingen om voedsel voor hun kindertjes bij elkaar te krijgen???
# is je mening gestoelt op eigen ervaringen of heb je hem gevormd vanuit de berichtgeving in de media???
Nu wil ik het volgende ff kwijt hoewel ik het veel liever mondeling zou doen.
Zal ff vertellen dat Billy vanuit zijn werk dagelijks over de vloer komt bij de nederlandse boer ( akkerbouwer) en tuinder, kweker en natuurbeheerders.
En kan er ook nog bij vertellen dat deze mensen vaak niet op mijn /onze komst zitten te wachten!!
Ook controle bestrijdingsmiddelentoepassing/gebruik zit in mijn pakket. En ik kan je zeggen dat dit onder de boeren niet het eenvoudigste item is om over te praten
Op grond van mijn ervaringen kan ik je zeggen dat:
1. De nederlandse boer/tuinder absoluut NIET graag bestrijdingsmiddelen toepast vanwege de prijs en omdat het gewoon het minst aangename werk is!!!!!!!!
2. Nergens in heel de wereld de produktie van landbouwvoedingsgewassen zo schoon gebeurt als in Nederland. en dat hangt echt niet van diue geirtewollensokken af!!! Men wil zelf ook een schone natuur.!!!!!
Een boer is opgegroeid in en tussen de natuur. en zijn grote natuurliefhebbers!!!
NB wil wel zeggen dat sinds er bijv. geen slootkanten meer worden bespoten en het gebruik van middelengebruik is afgenomen er meer besef is gekomen bij de boeren, maar dat heeft niks met die linkse rakkers te maken!!
Ik wil ook erkennen dat er rommelpotten tussen zitten die maar een beetje aan het knoeien zijn maar dat zijn niet nederlands innovatieve en investerende bedrijven maar de bedrijven die op sterven na dood zijn!
Verder is het m,iddelenbeleid de laatste 2 jaar veel te hard geggaan. Er zijn middelen uitgegaan terwijl er geen alternatieven voor zijn terwijl dat de boeren wel beloofd was dat die er zouden zijn/komen.
Dit noodzaakt de boeren ( let wel niet terecht!!!!!) straks ( en nu) om middelen in het buitenland te halen!!!
en dat is dan niet de schuld van de boeren maar van de overheid zelf!! men werkt het in de hand.!!!
Ik ben voor een algemeen en breed EUROPEES gewasbeschermingsbeleid!!!
LET WEL:! Je zal dan altijd nog middleen houden die hier verboden zijn en in spanje wel toegelaten omdat we hier met oppervlaktewater zitten en daar niet.
tot zover ff inhoudelijk!
NEDERLAND zal alleen moderne grote en innovatieve landbouwbedrijven overhouden en die hebben zeker nog wel toekomst in nederland en die mogen ook absoluut niet weggaan.
Voporbijganger: weet je wel hoeveel mensne er in nederland in de landbouw of periferie van de landbouw werkzaam zijn????
en hoeveel nederland EXPORTEERT naar het buitenland qua bomen. groente en fruit?
ze moeten eens erkennen dat bijv. de Hoekse Waard met zijn akkerbouw OOK natuur is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dat zien ze niet. weet je waarom niet ?? omdat ze nooit de fiets pakken en er eens gaan fietsen!!!!! wat je dan allemaal wel niet ziet in de natuur!!!
ik heb zo maar even een en ander gespuit
wordt vervolgd
Geplaatst: 10 mei 2002, 09:42
door Jelle
Ik weet van dit alles niet zoveel maar wil toch wel even mijn gedcahten hierover weergeven.
en eerste een stadsstaat, ik moet er niet aan denken,, een land vol beton en huizen, ik krijg het bij die gedachten spaans benauwd. En waarom moet dat? Laat die boeren zitten ik geniet van het boerenlandschap met zijn weilanden en koeien en dat zie ik tiendzuidend keer liever als al die smerige straten zoals in Rotterdam en noem maar op, pakhuizen met mensen erin geen groen, alleen steen en beton, gegil van trams, auto´s bussen. Nee mijn oplossing is dat ze eens minder buitenlanders moeten binnen laten, volgens mij is de groei in ons land groter door inkomende buienlanders dan van de autochtone bevolking. Ik voor dit alles weet ik nog wel een heel goede oplossing. Laat ons hier het land en de koeien en er was elders toch genoeg land voor de boeren? Nou dump daar dan eens al die buitenlanders neer. Zet ze daar dan maar in hun betonnen blokken. Maar laat ons de boeren en de koeien.
Eruit met alles en nog wat ,wat voorstander is van een betonnenstaat.
En de boeren hebben het goed? Het gata nergens zo slecht met de boeren als in Nederland.
Door regering en mileugroepen worden de elke weer weer opnieuw de das omgedaan.
Eerst moeten alle keuterboeren weg. het moeten groten boerderijen worden die geautomatiseerd kunnen werken. weg met de enkeling.
Toen waren ze groot en moesten er ligstallen komen en ga maar door. steeds weer nieuwe regels. En nu? Nu moet het ineens allemaal weer kleiner grote overschotten mest zijn er. Ja wat wil men nu eigenlijk.?
Nee volgens mij moet Nederland grote opruiming maken. Alles wathet hier niet naar de zin heeft weg ermee naar die plaasten waar ruimte is, Ruimte waar boeren hadden kunnen zitten in het buitenland en daar zetten ze dan maar eens de milieuactivisten neer de buitenlanders en noem maar op.
Heerlijk eindelijke weer eens een Nederland waar koeien loeien en waar de groene weilanden elkaar opvolgen. Waar minder woningen nodig zijn omdat vluchtelingen en of noem maar op wat voor mensen zich heerlijk vermaken op de plaatsen waar boeren heen verbannen hadden moeten worden.
Geplaatst: 10 mei 2002, 16:24
door Adje
Ha Billy,
Okee, wat betreft pietluttigheden gaat het idd beter met de Ned. Landbouw. Ze moeten wel. Als ze het niet doen, krijgen ze binnen de korste keren een bekeuring aan hun broek.
Maar waar je aan voorbij gaat is de gevolgen van de verzuring, voor de Nederlandse milieu. Nog steeds wordt er veel te veel mest op het land gegooid. De weken na Nationale Strontdag wordt het hier allemaal overspoeld met niets anders dan mest. Waar moeten ze het anders laten? Exporteren naar de landen waar ze hun voedingsgewassen vandaan halen lukt niet echt.
De Nederlandse boer moet OF anders gaan boeren, OF vertrekken. De verzuring is zooo ingrijpend!
Geplaatst: 10 mei 2002, 19:45
door kridje
Ik kan me helemaal bij Billy aansluiten. Daarnaast wil ik kwijt dat de hoofdschuld bij de overheid ligt!! En dan krijgt nu de boer de schuld van alles!! Wie stimuleerde de ligboxstallen? De overheid! Wie stimuleerd nu het tegenover gestelde? De overheid! Enzovoorts. De boer wordt maar heen en weer geslingerd!
Verder wil ik een mooie opmerking doorgeven die ik in het nieuwste verschijning van het blaad 'Natuurbehoud' van Natuurmonumenten tegen kwam. Professor Arnold Heertje zegt: 'Met geld kun je meten wat het kost om een stoel te maken. Maar het is onmogelijk er de emotionele waarde van natuur of cultuur mee te meten'
Deze zin geld ook voor het 'boerenlandschap' Het 'boerenlandschap' kunnen we niet in geld uitdrukken. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de populatie van de weidevogel Grutto! Van de wereldse populatie broed 90% in Nederland! Als we het landschap veranderen, dan is de Grutto uitgestorven!!! Dit geld trouwens zo ongeveer voor alle wiedevogels, alleen in andere verhoudingen.
Geplaatst: 10 mei 2002, 19:53
door kridje
Origineel geplaatst door Adje
Ha Billy,
Okee, wat betreft pietluttigheden gaat het idd beter met de Ned. Landbouw. Ze moeten wel. Als ze het niet doen, krijgen ze binnen de korste keren een bekeuring aan hun broek.
Maar waar je aan voorbij gaat is de gevolgen van de verzuring, voor de Nederlandse milieu. Nog steeds wordt er veel te veel mest op het land gegooid. De weken na Nationale Strontdag wordt het hier allemaal overspoeld met niets anders dan mest. Waar moeten ze het anders laten? Exporteren naar de landen waar ze hun voedingsgewassen vandaan halen lukt niet echt.
De Nederlandse boer moet OF anders gaan boeren, OF vertrekken. De verzuring is zooo ingrijpend!
Wie is ten diepste de hoofdschuldigen van het verzuringsprobleem. Wat echt een groot probleem is! Wie eisten zo ongeveer dat de boeren groter moesten worden en in stallen vee telen? Het vingertje wordt weer naar de boer gewezen. Maar de overheid heeft al deze problemen in de hand gewerkt door het beleid. En niet te vergeten elke Nederlandse burger. Wij zijn allemaal te gierig om enkele euro's meer te betalen voor een kilo vlees! Vlees dat op een verantwoordelijke manier is 'gekweekt' dan het normale vlees; dus bio-vlees!
Kom op mensen, beken eens eerlijk kleur! Kopen jullie bio-vlees of industrie-vlees? Als je industrie-vlees koopt, dan draag je persoonlijk bij aan alle problemen. Er zijn zat boeren die biologisch of biologisch-dynamisch willen gaan werken, maar de consument wil niet de extra euro's voor deze produkten neerleggen. Kan je voorstellen hoe rot de boer zich vaak voelt? Men wil, maar men kan niet!!! Dit besef je pas als je het van dichtbij meemaakt!!
Geplaatst: 11 mei 2002, 09:24
door Jelle
Voorbijganger gelukkig leef ik niet meer als de verstedelijking in Nederland helemaal heeft plaatsgevonden.
Mijn nageslacht zal dan waar schijnlijk moeten leven in de stad Nederland.
Jahoor, waarom is er nog maar zo weinig land voor onze boeren? Waarom moeten onze boeren weg?
Zet ze maar in het buitenland die boeren dan kunnen we tenminste andere mensen binnenhalen om op den duur in de grote stad Nederland te gaan wonen.
Afschuwelijk zoals men hier de natuur wil opofferen voor de verstedelijking.
Mensen moeten over tig aantal jaren naar een dierentuin gaan om nog koeien en schapen en varkens te kunnen zien.
Ik ben nog blij met het uitzicht in mijn woonkamer op de koeien in het land, de eenden, de reigers, de meerkoeten, de schapen, en noem maar op.
Verstedelijking daar moeten nu onze milieu activisten eens tegen optreden.
Waar laten ze onze bergen huisvuil en andere troep die we wegmikken.
Waar laat stad Nederland straks al die troep?
[Veranderd op 11/5/02 door Jelle]
Geplaatst: 11 mei 2002, 23:17
door Francis
Even een opmerking: sommigen doen alsof de 'agrarische natuur' zo prachtig is, met een verwijzing naar de Nederlandse Grutto's e.d., maar vergeet niet dat weidevogels vroeger, voor het landbouwstadium, veel zeldzamer waren dan nu. Die landbouwnatuur is allemaal door mensen gecreeerd, en dus is het geen natuur. De natuurwaarde van het agrarisch gebied is vrijwel nihil. Wanneer alle boerderijen zouden worden afgeschaft, zouden er misschien vijf vogelsoorten nagenoeg uitsterven. Maar echte natuur, als moerassen en bossen (voor zover die er nog zijn in Nederland, echte bossen), hebben een veel grotere ecologische waarde. Ik weet niet wat er bedoeld wordt met trekroutes veilig stellen, maar agrarische gebieden hebben als zodanig geen waarde. Alles is relatief. Wij, burgers die niets gewend zijn en qua natuur niet verder kijken dan het weiland om de hoek, denken al snel dat dat natuur is, maar nogmaals: dat is een misverstand. Als bijvoorbeeld de Wadden worden gebruikt als boorterrein, of moerassen worden drooggelegd, dan gebeurt er pas een catastrofe. Qua milieu zijn de genoemde afwegingen dus m.i. weinig relevant.
Geplaatst: 13 mei 2002, 00:24
door kridje
Francis,
Ik ben het voor 100% niet met je eens! Als je voor de grap eens een paar weken bij een agrarische natuurvereniging gaat stage lopen of werken, dan kom je wel iets anders tegen.
Ik spreek uit ervaring, want voor school heb ik in het verleden stage moeten lopen bij Den Haneker (Alblasserwaard). Ik heb ook geen zin om de hele waslijst op te noemen van dieren en planten die open land (weiland) nodig hebben. Ik kan je wel vertellen dat het er geen 5 zijn, maar tientallen!
Ik kan wel zeggen dat de natuurwaarde van het boerenland de afgelopen jaar achteruit is gegaan. Nogmaals, dit is niet de schuld van de boeren, maar van de overheid! Lees voor de duidelijkheid een artikel in de nieuwste Gezinsgids, misschien geloven jullie het dan eindelijk!
Enne...ter verduidelijking! We hebben in Nederland geen natuur meer zoals Francis het verwoord. Het gebied wat er dicht bij komt is het Waddengebied, maar niet meer! Alle meren, plassen zijn veelal ontstaan door de veenwinning! De bossen op de Veluwe zijn ontstaan door bebossing van de woestijn de Veluwe! De duinen zijn ontstaan door de menselijke vastlegging als bescherming tegen het water! De landschappen zijn ontstaan door de aanleg van rijke grootgrondbezitters! In Nederland is van oorsprong geen echte natuur meer! Geen oerbossen, geen toendra's, geen echte moerassen, heidenvelden ook geen echt natuur, enz. Enne..even ter verduidelijking op je opmerking over de dieren van het boerennatuur! veel van deze dieren kwamen vroeger voor op de toendra's van Nederland! De toendra's zullen we nooit meer krijgen! De weilanden zijn ook de open landschappen waarop deze vogels kunnen leven, dus anders ben je ze echt kwijt!!!
Geplaatst: 13 mei 2002, 09:34
door Adje
kGeloof niet dat het helemaal waar is wat je zegt, Kridje. Als je een stuk arm, aan het lot over gelaten wegberm qua plantensoorten vergelijkt met een stuk bemest grasland, zie je dat in dat stuk op arme bodem vele malen meer (zeldzame) planten groeien.
Als je iets over de natuurwaarde van het boerenland wil lezen, moet je zeker niet bij de Gezinsgids zijn. Dat is ongeveer hetzelfde, als wanneer je in de 'BimBam' een stukje leest over de techniek achter de computer. Het is beter vakbladen te lezen, en niet iets wat bedoeld is om een algemene indruk te geven voor een select lezerspubliek.
Mijn punt van verzuring blijft nog steeds staan. Ook het verkeerde omgaan met water is een ding wat soms speelt. Boeren moeten biologisch gaan boeren, of kappen!