Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 12 sep 2020, 16:49
Halfvolle frietsaus, mijnjn kleinzoon: ze kunnen hem toch gewoon vol doen?Orchidee schreef:Waarom de light versie?
Light is zeer bedrieglijk!
Halfvolle frietsaus, mijnjn kleinzoon: ze kunnen hem toch gewoon vol doen?Orchidee schreef:Waarom de light versie?
Light is zeer bedrieglijk!
En dan zoetstof erin? Nog veel slechter.Mara schreef:Eén keer gekocht en het was bijna niet weg te slikken, zo droog. En dat is de ervaring van meer mensen.Dodo schreef:Wat betekent light bij pindakaas? Is dat minder vet, of minder suiker?Orchidee schreef:Waarom de light versie?
Light is zeer bedrieglijk!
Ik zag een een keer ontbijtkoek zonder suiker. Het voedingscentrum was er enthousiast over. Geen suiker! Fabrikanten, zien jullie dit? Het kan wel!
Persoonlijk hoef ik dat niet. Liever een schep eerlijke suiker dan al die rare stofjes die het gemis van suiker moeten compenseren.
ONTBIJTKOEK ZONDER SUIKER
Briljantsamanthi schreef:Halfvolle frietsaus, mijnjn kleinzoon: ze kunnen hem toch gewoon vol doen?Orchidee schreef:Waarom de light versie?
Light is zeer bedrieglijk!
Dat hadden wij pas met de appelmoes. Onze staafmixer deed ook niets meer. Het is nu geen moes, maar erg grove compote ( de schillen zitten er namelijk ook nog bij)Zita schreef:spinaziesoep, want de spinazie moest op.
Helaas deed de staafmixer niks meer, dus qua textuur en tafelmanieren was het prettig dat ik in mijn eentje at.
Dat zijn fabels. Uit welk onderzoek blijkt dat zoetstoffen slechter zijn dan suiker?samanthi schreef: En dan zoetstof erin? Nog veel slechter.
Nou dat zijn geen fabels, maar ik bedenk dat ik uit ga van ongeraffineerde rietsuiker.Ambtenaar schreef:Dat zijn fabels. Uit welk onderzoek blijkt dat zoetstoffen slechter zijn dan suiker?samanthi schreef: En dan zoetstof erin? Nog veel slechter.
Natuurlijk zijn dat wel fabels. Op de site van het Voedingscentrum staat:samanthi schreef: Nou dat zijn geen fabels, maar ik bedenk dat ik uit ga van ongeraffineerde rietsuiker.
Nou ik krijg iig aften en diaree van zoetstoffen, van aspartaam ook.Ambtenaar schreef:Natuurlijk zijn dat wel fabels. Op de site van het Voedingscentrum staat:samanthi schreef: Nou dat zijn geen fabels, maar ik bedenk dat ik uit ga van ongeraffineerde rietsuiker.
Toch zijn er mensen die producten met zoetstoffen liever mijden. Dat komt vooral doordat er verhalen in omloop zijn die mensen waarschuwen voor E-nummers zoals de zoetstof aspartaam, omdat deze schadelijk voor de gezondheid zouden zijn. Deze verhalen zijn vaak gebaseerd op verkeerde conclusies en onzorgvuldige onderzoeken.
En verder maakt het niets uit welke suiker je gebruikt, alle suiker wordt namelijk op dezelfde manier verwerkt in je lichaam.
Omdat je lichaam ook insuline aanmaakt als je een glas light drinkt. Dus je bloedsuikerspiegel vertoont dan een piek.Dodo schreef:Ik heb wel eens gelezen dat het voor het gewicht verliezen niet heel nuttig is om zoetstoffen te gebruiken, omdat je lichaam die toch herkent als zoet en daarop reageert (maar de details weet ik niet zo). Daarnaast is veel zoetstof ook niet goed, het kan laxerend werken. Dus je zou niet én ontbijtkoek zonder suiker moeten eten, tussendoor wat Fisherman's Friends, en zero frisdrank drinken.
Persoonlijk vind ik de smaak van zoetstoffen niet fijn. Zo'n weeïge vieze smaak, blah.
Alle suikers worden inderdaad op dezelfde wijze verwerkt in het lichaam. In dat kader is het gebruik van een natuurlijke suiker zoals bv honing of dadels niet beter dan basterdsuiker. Wel bevatten bepaalde onbewerkte suikers zoals kokosbloesemsuiker nog bepaalde voedingsstoffen. Dit in tegenstelling tot bewerkte suikers.Ambtenaar schreef:Natuurlijk zijn dat wel fabels. Op de site van het Voedingscentrum staat:samanthi schreef: Nou dat zijn geen fabels, maar ik bedenk dat ik uit ga van ongeraffineerde rietsuiker.
Toch zijn er mensen die producten met zoetstoffen liever mijden. Dat komt vooral doordat er verhalen in omloop zijn die mensen waarschuwen voor E-nummers zoals de zoetstof aspartaam, omdat deze schadelijk voor de gezondheid zouden zijn. Deze verhalen zijn vaak gebaseerd op verkeerde conclusies en onzorgvuldige onderzoeken.
En verder maakt het niets uit welke suiker je gebruikt, alle suiker wordt namelijk op dezelfde manier verwerkt in je lichaam.