Voor wie van pittig houdt én maar één pan wil gebruiken, hier een recept voor chili voor twee personen.
Wij vinden 'm hier erg lekker, vooral vanwege de combi tussen zoet (ananas/banaan) en pittig (sambal). Bovendien mengen de smaken heel lekker door het een half uurtje te laten pruttelen. Je kunt zelf varieren met bijv. wat minder gehakt of juist meer bonen.
Ingrediënten voor
twee personen:
Ingrediënten:
- 250/300 g rundergehakt
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- Rode paprika
- 200 g kidneybonen
- 1 blokje runderbouillon
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 1 blikje tomatenpuree
- Blikje ananasstukjes (uitgelekt)
- 1 Banaan (in stukjes)
- Theelepel van het volgende:
o Chilipoeder
o Paprikapoeder
o Sambal oelek
o Bruine suiker
Bereiding:
Snipper de ui; hak de knoflook fijn (of later uitpersen boven de pan); snij de paprika in kleine stukjes.
- Bak op laag vuur de ui, knoflook, en paprika even.
- Voeg toe en meng goed:
o Chilipoeder
o Paprikapoeder
o evt peper en zout naar smaak
o Sambal
- Voeg het rundergehakt toe, maak het gehakt goed klein, roer door en bak het bruin.
- Voeg de gepelde tomaten (in de pan kapot drukken) en de tomatenpuree toe. Roer goed door.
- Verkruimel hierboven het runderbouillonblokje.
- Voeg de kidneybonen (niet uitgelekt) en de suiker toe, roer goed door.
- Laat dit +- 20/30 minuten pruttelen, tot het geheel wat meer is ingedikt. (In de gaten houden wat de gewenste dikte is, indien nodig met wat water verdunnen. Proef op smaak.)
- Voeg ten slotte de (uitgelekte) ananasstukjes en de banaan toe. Verwarm die kort (zacht) mee.
Je kunt ook overwegen wat van het ananassap in de pan te doen om ook die smaak mee te laten trekken, maar dan wordt het geheel weer wat vochtiger, dus moet het ook wat langer trekken.
Niet zo heel gezond, érg weinig groente (wel fruit), wel erg lekker.
