Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 14 jun 2011, 21:42
bloemkool met een heerlijk aspergesausje erover + rauwkost salade (paprika en nog het een en ander het was in ieder geval lekker).
Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
Mijn ma doet nog allemaal ingewikkelde dingen met azijn en aardappelmeel. Geen idee wat precies. Maar ongetwijfeld heb je het intussen al zowat wel op.Mara schreef:Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma
O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.
nou nee, Demo staat met pech ergens langs de weg...Zita schreef:Mijn ma doet nog allemaal ingewikkelde dingen met azijn en aardappelmeel. Geen idee wat precies. Maar ongetwijfeld heb je het intussen al zowat wel op.Mara schreef:Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma
O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.
Ik ben van bijna alle groenten meer fan van de verse versie dan van de diepvriesversie maar spinazie is dan inderdaad de uitzondering die de regel bevestigt. Als de spinazie dan toch vers is moet je het ook heel fijn snijden, te grof vind ik dan niet lekker.Orchidee schreef:Wij houden niet van blaadjes spinazie, dus koop ik altijd gehakte spinazie uit de diepvries![]()
Houden wij meneer IGLO ook nog in leven
Lourens schreef:Mijn moeder vertelde toen ik zei dat we kwamen eten dat ze de benedenbuurmannen liet koken.
Dat wordt dus chinees of de snackbar.
Ons wacht een verrassingsmaaltijd ...een etentje in een restaurant ergens in de omgeving geregeld door de kinderen plus aanhang.henriët schreef:patat!