Pagina 49 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 14 jun 2011, 21:42
door albion
bloemkool met een heerlijk aspergesausje erover + rauwkost salade (paprika en nog het een en ander het was in ieder geval lekker).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 14 jun 2011, 22:36
door Lassie
Andijviestamppot met spekjes en als toetje griekse yoghurt met rode bessen.
De rode bessen en andijvie komen uit eigen tuin (nou ja de tuin van onze peet moeder).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 23 jun 2011, 17:33
door MarthaMartha
aardappels en spinazie met ei

maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.

Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)

Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?

Wie helpt deze eerste poging slagen?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 23 jun 2011, 18:15
door Mara
MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei

maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.

Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)

Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?

Wie helpt deze eerste poging slagen?
Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma ;)
O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 23 jun 2011, 18:19
door Zita
Mara schreef:
MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei

maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.

Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)

Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?

Wie helpt deze eerste poging slagen?
Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma ;)
O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.
Mijn ma doet nog allemaal ingewikkelde dingen met azijn en aardappelmeel. Geen idee wat precies. Maar ongetwijfeld heb je het intussen al zowat wel op.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 23 jun 2011, 18:47
door Orchidee
Wij houden niet van blaadjes spinazie, dus koop ik altijd gehakte spinazie uit de diepvries :)
Houden wij meneer IGLO ook nog in leven ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 23 jun 2011, 19:08
door MarthaMartha
Zita schreef:
Mara schreef:
MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei

maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.

Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)

Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?

Wie helpt deze eerste poging slagen?
Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma ;)
O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.
Mijn ma doet nog allemaal ingewikkelde dingen met azijn en aardappelmeel. Geen idee wat precies. Maar ongetwijfeld heb je het intussen al zowat wel op.
nou nee, Demo staat met pech ergens langs de weg...
hoop dat ie nog op tijd komt voor vanavond, maar voor mezelf alleen kook ik geen spinazie...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 23 jun 2011, 19:20
door albion
worteltjes, komkommer (uit de tuin van nichtlief), kipfilet
gele vla + bessensap (eigengemaakte)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 24 jun 2011, 10:00
door Marnix
Orchidee schreef:Wij houden niet van blaadjes spinazie, dus koop ik altijd gehakte spinazie uit de diepvries :)
Houden wij meneer IGLO ook nog in leven ;)
Ik ben van bijna alle groenten meer fan van de verse versie dan van de diepvriesversie maar spinazie is dan inderdaad de uitzondering die de regel bevestigt. Als de spinazie dan toch vers is moet je het ook heel fijn snijden, te grof vind ik dan niet lekker.

Ik heb even gezocht maar er zijn nauwelijks recepten te vinden waarbij verse spinazie wordt gekookt en zo gegeten, het gaat of door een ovenschotel, of als salade, of het wordt geroerbakt.

Dus misschien moet je dat ook maar doen :) Roerbakken, of een lekkere lasagna met kip verse spinazie maken... jummie! :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 24 jun 2011, 10:09
door Lassie
Ja met spaghetti hmmm heerlijk. :super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 24 jun 2011, 11:32
door Orchidee
Voor pasta en ovenschotels neem ik ook altijd fijngehakte diepvriesspinazie, maar verder eten wij hier zoveel mogelijk vers :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 25 jun 2011, 11:59
door Lourens
Mijn moeder vertelde toen ik zei dat we kwamen eten dat ze de benedenbuurmannen liet koken.
Dat wordt dus chinees of de snackbar.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 25 jun 2011, 13:01
door Orchidee
Lourens schreef:Mijn moeder vertelde toen ik zei dat we kwamen eten dat ze de benedenbuurmannen liet koken.
Dat wordt dus chinees of de snackbar.
:humhihi :super , fijne dag Lourens!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 25 jun 2011, 14:23
door henriët
patat!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 25 jun 2011, 14:57
door huisman
henriët schreef:patat!
Ons wacht een verrassingsmaaltijd ...een etentje in een restaurant ergens in de omgeving geregeld door de kinderen plus aanhang. :)