Pagina 46 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 okt 2013, 13:23
door sirdanilot
Mooi zo !

Ik maak zelf de hutspot ietsjes anders, al is dat wel de traditionele manier. Ik kook de aardappels en wortels wel, maar de uien bak ik met wat spekjes en laat ik daarna sudderen tot het zacht is. Of met een braadworst of zo, dan heb je ook jus.

Maar het maakt niet zo veel uit hoe je het maakt het is altijd wel lekker !

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 okt 2013, 13:33
door helma
courgettesoep met gerookte zalm
wraps

:slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 okt 2013, 16:29
door MarthaMartha
nasi zonder pakjes en zakjes
gebakken eitje
satestokjes met satesaus
babi ketjap

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 okt 2013, 23:45
door Zita
Pompoenpuree (kleine pompoen schillen en in stukken hakken, aardappel schillen en in stukken snijden (ongeveer verhouding 4:1 pompoen:aardappel), koken in 250 ml runderbouillon van bouillonblokje met een scheut olijfolie erdoor. Afgieten, pureren, evt scheut melk erdoor, klont boter erdoor, peper.
Kastanjechampignons bakken, gesnipperd sjalotje erdoor, lenteuitje erdoor, spinazie erdoor en laten slinken, peper en zout erdoor.
Kipfilet in drie lange repen snijden, marineren in een scheutje ketjap en in een paar plakjes ham rollen. Bakken in de oven.
Zwager zei dat het lekker was.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 okt 2013, 10:02
door MarthaMartha
Zita schreef:Pompoenpuree (kleine pompoen schillen en in stukken hakken, aardappel schillen en in stukken snijden (ongeveer verhouding 4:1 pompoen:aardappel), koken in 250 ml runderbouillon van bouillonblokje met een scheut olijfolie erdoor. Afgieten, pureren, evt scheut melk erdoor, klont boter erdoor, peper.
Kastanjechampignons bakken, gesnipperd sjalotje erdoor, lenteuitje erdoor, spinazie erdoor en laten slinken, peper en zout erdoor.
Kipfilet in drie lange repen snijden, marineren in een scheutje ketjap en in een paar plakjes ham rollen. Bakken in de oven.
Zwager zei dat het lekker was.
En wat vond jij ervan?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 okt 2013, 13:37
door Zita
MarthaMartha schreef:
Zita schreef:Pompoenpuree (kleine pompoen schillen en in stukken hakken, aardappel schillen en in stukken snijden (ongeveer verhouding 4:1 pompoen:aardappel), koken in 250 ml runderbouillon van bouillonblokje met een scheut olijfolie erdoor. Afgieten, pureren, evt scheut melk erdoor, klont boter erdoor, peper.
Kastanjechampignons bakken, gesnipperd sjalotje erdoor, lenteuitje erdoor, spinazie erdoor en laten slinken, peper en zout erdoor.
Kipfilet in drie lange repen snijden, marineren in een scheutje ketjap en in een paar plakjes ham rollen. Bakken in de oven.
Zwager zei dat het lekker was.
En wat vond jij ervan?
Ik vond het ook erg lekker :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 okt 2013, 13:43
door Luther
Zita schreef:Pompoenpuree (kleine pompoen schillen en in stukken hakken, aardappel schillen en in stukken snijden (ongeveer verhouding 4:1 pompoen:aardappel), koken in 250 ml runderbouillon van bouillonblokje met een scheut olijfolie erdoor. Afgieten, pureren, evt scheut melk erdoor, klont boter erdoor, peper.
Kastanjechampignons bakken, gesnipperd sjalotje erdoor, lenteuitje erdoor, spinazie erdoor en laten slinken, peper en zout erdoor.
Kipfilet in drie lange repen snijden, marineren in een scheutje ketjap en in een paar plakjes ham rollen. Bakken in de oven.
Zwager zei dat het lekker was.
In de Bijbel noemden ze dat nog 'wilde kolokwinten' waarvan gold dat 'de dood in de pot was'.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 okt 2013, 17:44
door Zita
Luther schreef:
Zita schreef:Pompoenpuree (kleine pompoen schillen en in stukken hakken, aardappel schillen en in stukken snijden (ongeveer verhouding 4:1 pompoen:aardappel), koken in 250 ml runderbouillon van bouillonblokje met een scheut olijfolie erdoor. Afgieten, pureren, evt scheut melk erdoor, klont boter erdoor, peper.
Kastanjechampignons bakken, gesnipperd sjalotje erdoor, lenteuitje erdoor, spinazie erdoor en laten slinken, peper en zout erdoor.
Kipfilet in drie lange repen snijden, marineren in een scheutje ketjap en in een paar plakjes ham rollen. Bakken in de oven.
Zwager zei dat het lekker was.
In de Bijbel noemden ze dat nog 'wilde kolokwinten' waarvan gold dat 'de dood in de pot was'.
Die zwagers? Of die champignons?

Vandaag schaft de pot lasagne-voor-luie-mensen (of voor hardwerkende mensen, net hoe je 't bekijkt).
Fruit een sjalotje, braad 100 gram gehakt rul mee, mik er een pot pastasaus-kant-en-klaar doorheen (in dit geval bolognesesaus), kiep er een pakje passata di pomodori of iets anders met tomaten in blokjes of gepureerd door. Breng aan de kook.
Smelt een klont boter en voeg dezelfde hoeveelheid aan bloem toe. Laat even garen en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Doe er peper, zout, eventueel bieslook of peterselie of iets dergelijks door.
Vul een ovenschaal met afwisselend laagjes lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en spinazieblaadjes. Eindig met een laagje bechamelsaus en daarop geraspte kaas. Halfuurtje in de oven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 okt 2013, 00:13
door henriët
Vandaag kook ik o.a. stoofpeertjes. Ik doe het in glühwein, al vraag ik me af hoelang die goedblijft, want dit is nog een overgebleven fles van vorig jaar..

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 okt 2013, 10:36
door sirdanilot
^ Was hij dicht of open? Dicht moet wel goedblijven, al zou ik het sowieso eerst eventjes proeven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 okt 2013, 10:44
door henriët
sirdanilot schreef:^ Was hij dicht of open? Dicht moet wel goedblijven, al zou ik het sowieso eerst eventjes proeven.
Dicht.
Dus gaat vast lukken :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 okt 2013, 10:44
door Tiberius
sirdanilot schreef:^ Was hij dicht of open? Dicht moet wel goedblijven, al zou ik het sowieso eerst eventjes proeven.
Dat is sowieso een goed idee. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 30 okt 2013, 15:46
door Lassie
Bloemkoolsoep.
Macaroni ovenschotel.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 30 okt 2013, 15:50
door Mister
Lassie schreef:Bloemkoolsoep.
Macaroni ovenschotel.
Lekker! :super

Leuk dat je weer langs komt hier
;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 30 okt 2013, 15:51
door helma
Jachtschotel :) :slurp