precies, stamppot over een vuur gekookt...-DIA- schreef:Klinkt exotisch... geen idee wat het is...Bert Mulder schreef:gisteravond 'campfire stew' gehad.
Kampvuur stamppot?
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Bert Mulder
- Berichten: 9099
- Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
- Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heerlijk tuinboontjes, even wat spekjes uitbakken, en wat nootmuskaat erover, mmmmmmmm
[Aquote="sirdanilot"]
Niet iedereen lust tuinbonen, je moet ervan houden. Voor mijn studentenbudget zijn ze meestal wat aan de dure kant, mee-eters lusten ze vaak niet en je moet ze doppen dus op mijn menu zul je ze niet vaak tegenkomen ![/quote]
[Aquote="sirdanilot"]
Ik heb ze liever op mediterrane wijze, of in een salade, dan op z'n oerhollands. Als je ze kookt altijd met bonenkruid koken (dat is gewoon te vinden in de supermarkt bij de kruiden). Na het koken afspoelen als je ze in een salade gebruikt dan blijven ze misschien wat mooier groen.Dodo schreef:Vandaag had ik tuinbonen als bij-groente. Ik zei dat ik dit misschien in mijn trouwen nog nooit gekookt had, waarop de reactie was: daar is dan vast een reden voor.
En bij de meesten vielen ze niet in de smaak. Ik vond ze niet vies, maar ik lust bijna alle groente. Jammer dat het spul er zo onooglijk uit ziet. Ik zou ook niet weten wat je er voor leuke schotel mee kunt maken.
Niet iedereen lust tuinbonen, je moet ervan houden. Voor mijn studentenbudget zijn ze meestal wat aan de dure kant, mee-eters lusten ze vaak niet en je moet ze doppen dus op mijn menu zul je ze niet vaak tegenkomen ![/quote]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
[/quote]Gabrielle schreef:Heerlijk tuinboontjes, even wat spekjes uitbakken, en wat nootmuskaat erover, mmmmmmmm
[Aquote="sirdanilot"]Ik heb ze liever op mediterrane wijze, of in een salade, dan op z'n oerhollands. Als je ze kookt altijd met bonenkruid koken (dat is gewoon te vinden in de supermarkt bij de kruiden). Na het koken afspoelen als je ze in een salade gebruikt dan blijven ze misschien wat mooier groen.Dodo schreef:Vandaag had ik tuinbonen als bij-groente. Ik zei dat ik dit misschien in mijn trouwen nog nooit gekookt had, waarop de reactie was: daar is dan vast een reden voor.
En bij de meesten vielen ze niet in de smaak. Ik vond ze niet vies, maar ik lust bijna alle groente. Jammer dat het spul er zo onooglijk uit ziet. Ik zou ook niet weten wat je er voor leuke schotel mee kunt maken.
Niet iedereen lust tuinbonen, je moet ervan houden. Voor mijn studentenbudget zijn ze meestal wat aan de dure kant, mee-eters lusten ze vaak niet en je moet ze doppen dus op mijn menu zul je ze niet vaak tegenkomen !
Lekker. De prijs op zich valt wel mee, maar je hebt zoveel nodig. Vooral als je ze dubbel dopt. Mijn moeder kookte ze, als ze wat ouder waren, dus wat bruiner, in melk. Dan bleven ze blank.
Ik lust in principe ook alle groente, maar niet op iedere wijze.
Gewoon bloemkool vind ik geen lekkere groente, zo flauw. Maar in een kerrie-schotel bijv, vind ik het wel lekker.
En spinazie vind ik kort gewokt ook lekkerder dan (tot snot) gekookt.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat is een lekker recept met snijbiet? Het schijnt iets tussen andijvie en spinazie te zijn, maar dat heb ik alleen van horen zeggen. Vanavond ga ik het voor het eerst in mijn leven eten.
-
- Berichten: 772
- Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
- Locatie: Leiden
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb nog nooit snijbiet gegeten, en weet eigenlijk ook niet wat het is. Ik heb er wel eens van gehoord, het schijnt zo'n 'luxe' of 'vergeten' groente te zijn. Van die groenten eten wij wel nog regelmatig schorseneren (heerlijk !) en af en toe pastinaak (lekker in hutspot !), maar veel meer ook niet. Bij onze groentenboer waren die namelijk af en toe wel eens goedkoop, als het seizoen was.
Vandaag ben ik bij de toko (aziatische winkel) geweest hier in de stad. Je kijkt altijd je ogen uit als je zo'n winkel bezoekt, zo veel onbekende en exotische producten. Ik heb een blok tofu gekocht; uit de supermarkt is tofu niet te nassen (rubberachtig en smaakt naar niks), maar bij de toko is het heerlijk, de structuur is lekker en niet rubberachtig en er zit tenminste ook smaak aan. Dit omdat hij bij de toko vers is, i.t.t. de blokken in de supermarkt. Bovendien kost het maar 1 euro, volgens mij goedkoper dan in de super. Wel snel opeten, want zonder conserveermiddel.
Vandaag ben ik bij de toko (aziatische winkel) geweest hier in de stad. Je kijkt altijd je ogen uit als je zo'n winkel bezoekt, zo veel onbekende en exotische producten. Ik heb een blok tofu gekocht; uit de supermarkt is tofu niet te nassen (rubberachtig en smaakt naar niks), maar bij de toko is het heerlijk, de structuur is lekker en niet rubberachtig en er zit tenminste ook smaak aan. Dit omdat hij bij de toko vers is, i.t.t. de blokken in de supermarkt. Bovendien kost het maar 1 euro, volgens mij goedkoper dan in de super. Wel snel opeten, want zonder conserveermiddel.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb ook inmiddels de Turkse supermarkt ontdekt, heel goed voor de basisgroente, en andere exotische bijprodukten.
Vers, voordelig.
Vers, voordelig.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
courgettesoep.....es kijken of het smaakt
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
helma schreef:courgettesoep.....es kijken of het smaakt
bijzonder lekker!
grote courgette in stukjes snijden
bos lenteuitjes in stukjes; de laatste (groene)10 cm van het bosje hou je apart om rauw door de soep te snipperen, net voor het opdienen
de stukjes courgette/uitjes fruiten in olijfolie
anderhalf liter bouillon koken van 3 kipblokjes
de gefruite groente erdoor; 8 min. koken
alles pureren met de staafmixer.
Mengen met 2 bekertjes crème frais. nog even doorkoken. Klaar.
evt 1 bakje spekblokjes bakken en erdoor roeren
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mmmmm, maar is 2 bekertjes creme fraiche niet een beetje veelhelma schreef:helma schreef:courgettesoep.....es kijken of het smaakt
bijzonder lekker!
grote courgette in stukjes snijden
bos lenteuitjes in stukjes; de laatste (groene)10 cm van het bosje hou je apart om rauw door de soep te snipperen, net voor het opdienen
de stukjes courgette/uitjes fruiten in olijfolie
anderhalf liter bouillon koken van 3 kipblokjes
de gefruite groente erdoor; 8 min. koken
alles pureren met de staafmixer.
Mengen met 2 bekertjes crème frais. nog even doorkoken. Klaar.
evt 1 bakje spekblokjes bakken en erdoor roeren

Had jij het als lunchgerecht Helma?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mara schreef:Mmmmm, maar is 2 bekertjes creme fraiche niet een beetje veelhelma schreef:helma schreef:courgettesoep.....es kijken of het smaakt
bijzonder lekker!
grote courgette in stukjes snijden
bos lenteuitjes in stukjes; de laatste (groene)10 cm van het bosje hou je apart om rauw door de soep te snipperen, net voor het opdienen
de stukjes courgette/uitjes fruiten in olijfolie
anderhalf liter bouillon koken van 3 kipblokjes
de gefruite groente erdoor; 8 min. koken
alles pureren met de staafmixer.
Mengen met 2 bekertjes crème frais. nog even doorkoken. Klaar.
evt 1 bakje spekblokjes bakken en erdoor roeren![]()
Had jij het als lunchgerecht Helma?
wij hebben vandaag een rommeldag; inpakken e.d.
dus we eten af en toe tussendoor ;-)
je kan 1 beker crème frais vervangen door 300 ml melk.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij hebben vandaag kale pizzabodems gekocht bij AH (waren in de aanbieding).
Nu zelf beleggen.
Vooruit, ik zal een recept publiceren.
Mijn pizza bestaat uit:
Tomaat, kaas, paprika, ui en salami
Nu zelf beleggen.
Vooruit, ik zal een recept publiceren.
Mijn pizza bestaat uit:
Tomaat, kaas, paprika, ui en salami
-
- Berichten: 772
- Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
- Locatie: Leiden
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag 1 kilo spinazie voor minder dan 1 euro gescoord op de markt ! De marktkoopman riep (in plat Leids
) dat hij ging sluiten en ales goedkoper vrkocht. Ik had echter maar net genoeg muntjes voor ergens in de 90 cent, maar dat vond hij ook goed.
Vandaag wordt het echter verse sperzieboontjes met een worstje en aardappeltjes, dan is de spinazie denk ik voor morgen...

Vandaag wordt het echter verse sperzieboontjes met een worstje en aardappeltjes, dan is de spinazie denk ik voor morgen...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag schafte de pot driekwart mango met een nectarine en wat kwark. Ik ging om halfdrie even een klein dutje doen, en schrok om acht uur wakker. Toen had ik geen trek meer in gebakken aardappels...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heb je toen helemaal niet meer gegeten?Zita schreef:Vandaag schafte de pot driekwart mango met een nectarine en wat kwark. Ik ging om halfdrie even een klein dutje doen, en schrok om acht uur wakker. Toen had ik geen trek meer in gebakken aardappels...

Ben je oververmoeid?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon