Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 30 mei 2011, 13:40
Als de krop erg groot is halveer ik 'm even(in de lengte) ik krijg anders zo gauw kramp in m'n handen.Lassie schreef:Wij eten vanavond: andijviestamppot met worst.
Alleen hadden ze geen voorgesneden andijvie meer. Hoe kan ik het beste de andijvie snijden?
k heb maar een appeltje meegegeven ipv een stuk komkommer, die was ik eerst heeeeel goed af..Orchidee schreef:http://www.nu.nl/binnenland/2527906/ned ... nking.html
Eerst even het harde stuk eraf snijden. Als je maar met z'n tweeen bent, is een hele krop gegarandeerd teveel, dus snij niet te enthousiast reepjes. Een halve andijviekrop (in de lengte gehalveerd, dan blijft het mooi bij elkaar, als je het harde stuk eraan laat zitten) kun je beter bewaren dan de losse reepjes; die verkleuren heel snel.Terri schreef:Als de krop erg groot is halveer ik 'm even(in de lengte) ik krijg anders zo gauw kramp in m'n handen.Lassie schreef:Wij eten vanavond: andijviestamppot met worst.
Alleen hadden ze geen voorgesneden andijvie meer. Hoe kan ik het beste de andijvie snijden?
De halve krop gebundeld in je ene hand met het doormidden gesneden gedeelte onder op een snijplank.
Beetje krom misschien uitgelegd, hoop dat je het begrijp.![]()
En ja, heel fijne reepjes is het lekkerst.
Kijk uit met munt (tenzij je een volledige munttuin wilt), het woekert enorm! Zet 'm in een pot, die je eventueel ingraaft.JolandaOudshoorn schreef:Niet echt eten, maar een heerlijke drank: verse muntthee!
Zet eerst groene thee, in de glazen wat verse munt doen en suiker en dan de thee erop gieten. Heerlijk!!!!
(ik heb er speciaal een muntplant voor in de tuin gezet!)
Hij staat tussen de woekerende aardbeienZita schreef:Kijk uit met munt (tenzij je een volledige munttuin wilt), het woekert enorm! Zet 'm in een pot, die je eventueel ingraaft.JolandaOudshoorn schreef:Niet echt eten, maar een heerlijke drank: verse muntthee!
Zet eerst groene thee, in de glazen wat verse munt doen en suiker en dan de thee erop gieten. Heerlijk!!!!
(ik heb er speciaal een muntplant voor in de tuin gezet!)
En thee zetten met alleen de blaadjes munt is ook erg lekker.
ja zo denk ik er ook over.Marnix schreef:Beetje jammer, als je de komkommer goed wast en evt schilt kan je ze prima eten, zonder enig risico te lopen.
Bijna hetzelfde hier, alleen bonen ipv rode biet.MarthaMartha schreef:aardappelen, rode bieten met uitjes, gehakt...
(eigenlijk niks met dit warme weer)
en hamburgers ipv gehakt en..... komkommersJolandaOudshoorn schreef:Bijna hetzelfde hier, alleen bonen ipv rode biet.MarthaMartha schreef:aardappelen, rode bieten met uitjes, gehakt...
(eigenlijk niks met dit warme weer)
Idem, alleen zonder gehakt en zonder uitjes, maar met wat spekjes.JolandaOudshoorn schreef:Bijna hetzelfde hier, alleen bonen ipv rode biet.MarthaMartha schreef:aardappelen, rode bieten met uitjes, gehakt...
(eigenlijk niks met dit warme weer)