Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 04 mar 2022, 17:48
Stamppot raapstelen
met spekjes?merel schreef:Stamppot raapstelen
Saucijsjes en lekkere jus.Erik1960 schreef:met spekjes?merel schreef:Stamppot raapstelen
Saucijsjes waren in de aanbieding vandaag, denk ik. Hier lag er eentje naast aardappels en spruitjes/champignons en lekkere jus natuurlijk.merel schreef:Saucijsjes en lekkere jus.Erik1960 schreef:met spekjes?merel schreef:Stamppot raapstelen
Hoe maak jij dat? Ik heb wel eens een verspakket van AH genomen. Was best lekker.parel schreef:Wij eten moussaka vandaag
Jouw ontbijtgewoontes zijn best bijzonder. Ik had vanmorgen havermout met bessen. De kinderen hadden hun zaterdagse wafels.J.C. Philpot schreef:Vandaag ontbeten met gebakken sprot uit blik (+ui+tomaat). Tussen de middag overgeslagen, en vanavond zoals elke zaterdag friet (ook met een gesnipperde ui).
Hoe maak jij havermout klaar?merel schreef:Jouw ontbijtgewoontes zijn best bijzonder. Ik had vanmorgen havermout met bessen. De kinderen hadden hun zaterdagse wafels.J.C. Philpot schreef:Vandaag ontbeten met gebakken sprot uit blik (+ui+tomaat). Tussen de middag overgeslagen, en vanavond zoals elke zaterdag friet (ook met een gesnipperde ui).
Optie 2 heb ik ook wel eens klaar gemaakt. Ik breng een grote kom melk in een pannetje aan de kook en doe er dan 5 scheppen havermout in. Dat laat ik zachtjes pruttelen. In de kom doe ik wat bevroren fruit ( blauwe bessen of frambozen) en giet daar de hete havermout over heen. Eigenlijk is dat mijn favoriete ontbijt.J.C. Philpot schreef:Hoe maak jij havermout klaar?merel schreef:Jouw ontbijtgewoontes zijn best bijzonder. Ik had vanmorgen havermout met bessen. De kinderen hadden hun zaterdagse wafels.J.C. Philpot schreef:Vandaag ontbeten met gebakken sprot uit blik (+ui+tomaat). Tussen de middag overgeslagen, en vanavond zoals elke zaterdag friet (ook met een gesnipperde ui).
Ik heb een grote glazen bak, waar ik 5 scheppen havermout en melk in doe. Die zet ik 15 minuten in de magnetron. De schaal is zo hoog dat hij net niet overkookt.
Daarna doe ik er 3 lepels lijnzaad in, en dan nog optie 1. kleurhagel / optie 2. stukjes banaan / optie 3. rozijn en eventueel appel en kaneel.