Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 12 jun 2013, 12:35
Alleen dat woord al....Zita schreef:Weet iemand een lekker recept met koolrabi?
Alleen dat woord al....Zita schreef:Weet iemand een lekker recept met koolrabi?
http://www.smulweb.nl/recepten/&query=koolrabiZita schreef:Weet iemand een lekker recept met koolrabi?
Zover was ik ook alhuisman schreef:http://www.smulweb.nl/recepten/&query=koolrabiZita schreef:Weet iemand een lekker recept met koolrabi?
Voldoe ik aan die eis?Zita schreef:Zover was ik ook alhuisman schreef:http://www.smulweb.nl/recepten/&query=koolrabiZita schreef:Weet iemand een lekker recept met koolrabi?![]()
Ik hoor het liever uit betrouwbare bron. Een goed huisvrouwrecept ofzo.
Ik vind het altijd een beetje jammer om de staafmixer in heerlijke groenten te zetten.Mara schreef:Voldoe ik aan die eis?Zita schreef:Zover was ik ook alhuisman schreef:http://www.smulweb.nl/recepten/&query=koolrabiZita schreef:Weet iemand een lekker recept met koolrabi?![]()
Ik hoor het liever uit betrouwbare bron. Een goed huisvrouwrecept ofzo.![]()
Het is geen favoriete groente hier, (net als meiknolletjes en broccoli) dus verwerk ik het in een soepje of hartige taart.
Koolrabi is een pittige groente, die met veel dingen is te combineren.
Als roerbakgerecht, in een omelet.
Een huisvrouwenrecept zou van mij dus worden:
1 groene paprika
koolrabi 1 of 2
struikje paksoi
courgette
tuinerwtjes
handje sperzieboontjes
evt broccoli
Kruiden en zout naar smaak.
Dit alles gaar koken, staafmixer erdoor en garneren met wat fijngehakte selderij/peterselie/bieslook
evt kun je er blokjes uitgebakken mager spek of hamblokjes door doen.
Het komt regelmatig voor dat ik met mijn gebit hetzelfde doe...Zita schreef:Ik vind het altijd een beetje jammer om de staafmixer in heerlijke groenten te zetten.
Ook lekker ZitaZita schreef:Ik vind het altijd een beetje jammer om de staafmixer in heerlijke groenten te zetten.Mara schreef:Voldoe ik aan die eis?Zita schreef:
Zover was ik ook al![]()
Ik hoor het liever uit betrouwbare bron. Een goed huisvrouwrecept ofzo.![]()
Het is geen favoriete groente hier, (net als meiknolletjes en broccoli) dus verwerk ik het in een soepje of hartige taart.
Koolrabi is een pittige groente, die met veel dingen is te combineren.
Als roerbakgerecht, in een omelet.
Een huisvrouwenrecept zou van mij dus worden:
1 groene paprika
koolrabi 1 of 2
struikje paksoi
courgette
tuinerwtjes
handje sperzieboontjes
evt broccoli
Kruiden en zout naar smaak.
Dit alles gaar koken, staafmixer erdoor en garneren met wat fijngehakte selderij/peterselie/bieslook
evt kun je er blokjes uitgebakken mager spek of hamblokjes door doen.
Maar de koolrabi wordt nog even bewaard, want zojuist bracht iemand spinazie. Die kun je minder goed bewaren, dus ik ga zongedroogde tomaatjes fijnsnijden, geitenkaas verkruimelen en vermengen met de tomaatjes, een ui fruiten, spinazie snel meebakken, paprika erdoor, geitenkaasmengsel erdoor, en dan eten we het met pasta en gebakken champignons. Dagje lekker vegetarisch.
Het overkomt mij ook weleens. Wat hebben we vandaag toch een hoop gemeenschappelijkLuther schreef:Het komt regelmatig voor dat ik met mijn gebit hetzelfde doe...Zita schreef:Ik vind het altijd een beetje jammer om de staafmixer in heerlijke groenten te zetten.
Zita schreef:Het overkomt mij ook weleens. Wat hebben we vandaag toch een hoop gemeenschappelijkLuther schreef:Het komt regelmatig voor dat ik met mijn gebit hetzelfde doe...Zita schreef:Ik vind het altijd een beetje jammer om de staafmixer in heerlijke groenten te zetten.
Maar ik kan dan nog wel de verschillende smaken en texturen onderscheiden, terwijl dat bij gepureerde groenten wat minder lukt. Ik ervaar in ieder geval verschil tussen een normale maaltijd en een olvaritpotje.
Nu kun je toch wel zien dat je een emigrant bent.Margriet schreef:Chicken Cacciatore
Het is hier heet dus ik wilde een simpel gerecht! Ik heb een slow cooker en die gebruikt ik!!
Ik ded er kippepoten in, een cup bouillon (235 cc ) een blikje champions, een fijngesneden ui ,
een blik hele tomaten, 3 teentjes knoflook en liet dat op low voor een uur of 3 gaan.
Aan het eind van de kooktijd zette ik de spaghetti op en we hadden een excellent meal!!
O vergeet Bind the sauce met 2 eetlepels maizena!!
Ik denk dat het op een lagere temp in een grote ovenschaal in de oven, ook heel goed kan Helmahelma schreef:Nou hebben wij natuurlijk geen slow cooker (alhoewel...ik zou mijn moeder eens kunnen polsen)
Is er dan een alternatief?