Pagina 27 van 458
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 okt 2012, 20:30
door helma
Bert Mulder schreef:helma schreef:Ik heb Chinese koolrolletjes gemaakt. Ben heel benieuwd of ze het lusten
Gehaktrolletjes gerold in Koolbladeren
(gehakt gemengd met een ei/zakje Knorr spaghettimix en een kopje rijst)
bedekt met gezeefde tomaten (uit een pakje) en plakjes kaas
half uurtje in de oven
Wordt geserveerd met aardappelpuree. Het ruikt heerlijk.
Meende dat dat Ukrainisch was...
Er wonen hier veel mensen van de Ukraine, en die zijn dat als een nationaal gerecht....
Geen idee; mijn moeder maakte het vroeger thuis al (alleen niet met een zakje Knorr; maar wat ze er wel door deed weet ik eigenlijk niet). Iedereen vond het lekker; behalve de twee die altijd al miesmuizen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 okt 2012, 20:35
door -DIA-
wij hadden vanavond heerlijke aangebrande andijvie!
Verukkelijke aardappelen en een heerlijke rundervink!
Als toetje hadden we een toetje...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 okt 2012, 21:42
door Marieke
-DIA- schreef:wij hadden vanavond heerlijke aangebrande andijvie!
Verukkelijke aardappelen en een heerlijke rundervink!
Als toetje hadden we een toetje...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 okt 2012, 21:57
door vlinder
henriët schreef:Zita schreef:Het was restjesdag: beenham, kipfilet, zalm in bladerdeeg, sperzieboontjes, gebakken shii take, zilvervliesrijst, peperroomsaus.
Zoiets heet dan bij ons een soort van hutsel de frutsel

Bij ons thuis (vroegah) heette dit: kliekjesdag. Dan aten we kliekjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 okt 2012, 22:42
door Lourens
Zo hebben wij eens in de tijd het zogenaamde vriezer leegeten.
Dan waar een ieder zin in heeft. Of het frituur, koekenpan of magnetron is.
Leuke combi's krijg je dan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 11 okt 2012, 07:05
door helma
Lourens schreef:Zo hebben wij eens in de tijd het zogenaamde vriezer leegeten.
Dan waar een ieder zin in heeft. Of het frituur, koekenpan of magnetron is.
Leuke combi's krijg je dan.
ah ja, goed idee. Daar wordt het hier ook wel weer tijd voor. En inmiddels heb ik toch voorlopig maar een half gezin, dus dat kan prima.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 11 okt 2012, 12:09
door MarthaMartha
friet met kroket............ nu al zin in....
Demo eet niet thuis, ik doe het makkelijk, voor kleine demo is friet een feest!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 11 okt 2012, 13:02
door Mara
Lourens schreef:Zo hebben wij eens in de tijd het zogenaamde vriezer leegeten.
Dan waar een ieder zin in heeft. Of het frituur, koekenpan of magnetron is.
Leuke combi's krijg je dan.
Dat is best een idee. Als ik de vriezer schoongemaakt heb, begin ik altijd heel optimistisch met een notitieboekje, stickers op de dozen.
Wat zit erin, wanneer ingevroren enz.
Maar het volhouden, dat is nonchalance
Dus zo af en toe haal ik dat "gebraden vlees in de jus, altijd makkelijk" er toch maar eens uit.
Een tijdje geleden haalde ik een kip uit de koelkast, op zondag. Ik opende de verpakking en er kwam een vieze lucht af, dus in de container.
Dan is zo'n bak kant-en-klaar vlees een uitkomst

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2012, 18:23
door JolandaOudshoorn
Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2012, 19:20
door MarthaMartha
JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist

recept?
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburger
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2012, 19:25
door JolandaOudshoorn
MarthaMartha schreef:JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist

recept?
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburger

Je bent de tweede.
Je bereidt de boerenkool als gewoonlijk: aardappels schillen, snijden en koken met een bouillonblokje, samen met de boerenkool.
In een ander pannetje de spekblokjes uitbakken met 1-2 uitjes, 3-4 uitgeperste knoflook. Daarover strooi wat zwarte peper, ketoembar en djinten (verhouding van deze twee 2:1) en eventueel een mespuntje vijfkruidenpoeder.
Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, afgieten, stampen met wat melk of room en het spek-ui-konflookmengsel met bakvet erdoor heen roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2012, 19:32
door MarthaMartha
JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist

recept?
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburger

Je bent de tweede.
Je bereidt de boerenkool als gewoonlijk: aardappels schillen, snijden en koken met een bouillonblokje, samen met de boerenkool.
In een ander pannetje de spekblokjes uitbakken met 1-2 uitjes, 3-4 uitgeperste knoflook. Daarover strooi wat zwarte peper, ketoembar en djinten (verhouding van deze twee 2:1) en eventueel een mespuntje vijfkruidenpoeder.
Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, afgieten, stampen met wat melk of room en het spek-ui-konflookmengsel met bakvet erdoor heen roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Het klinkt goed. Waar haal je ketoembar en djinten? heb ik nog nooit van gehoord namelijk....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2012, 19:37
door JolandaOudshoorn
MarthaMartha schreef:JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist

recept?
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburger

Je bent de tweede.
Je bereidt de boerenkool als gewoonlijk: aardappels schillen, snijden en koken met een bouillonblokje, samen met de boerenkool.
In een ander pannetje de spekblokjes uitbakken met 1-2 uitjes, 3-4 uitgeperste knoflook. Daarover strooi wat zwarte peper, ketoembar en djinten (verhouding van deze twee 2:1) en eventueel een mespuntje vijfkruidenpoeder.
Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, afgieten, stampen met wat melk of room en het spek-ui-konflookmengsel met bakvet erdoor heen roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Het klinkt goed. Waar haal je ketoembar en djinten? heb ik nog nooit van gehoord namelijk....
Gewoon in de supermarkt (Conimex)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2012, 20:30
door henriët
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2012, 22:43
door Mara
Lusten de kinderen dit ook?
De andijvie was erg goedkoop tot mijn verbazing, er stond hier een Hollandse "prak" op tafel.
Kruimige aardappels, gekookte andijvie en een varkensfiletlapje.