Pagina 257 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 nov 2018, 12:58
door helma
Als je chinees gaat eten en er is iemand die koolhydraat arm en suikervij moet eten, wat is dan een goede optie? Iemand ervaring met dit dieet?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 nov 2018, 13:06
door Mara
helma schreef:Als je chinees gaat eten en er is iemand die koolhydraat arm en suikervij moet eten, wat is dan een goede optie? Iemand ervaring met dit dieet?
Dan blijft er bar weinig over helma.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 nov 2018, 13:12
door -DIA-
2 boterhammen (volkoren), één met AH gemberjam , en één met AH schouderham... Een eenvoudig doch voedzaam maal.
Een kop Pickwick rooibosthee erbij als toetje. Aanbevolen! :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 nov 2018, 13:52
door Dodo
Mara schreef:Ik ga hachee maken maar dan nu met de Hollandse stoofkruiden van euroma.
Het fijne van deze kruiden is - net als die van JB - dat er geen zout aan is toegevoegd.
En ik hoef dan geen blaadjes laurier en kruidnagels er uit te vissen. :super
En lekkere kruimige zeeuwsche earrepols en rode kool erbij.
Bij ons vroeger kreeg degene die een kruidnagel in zijn eten aantrof, een kwartje.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 nov 2018, 15:25
door Terri
helma schreef:Als je chinees gaat eten en er is iemand die koolhydraat arm en suikervij moet eten, wat is dan een goede optie? Iemand ervaring met dit dieet?
Ja.
Wij hebben bij de chinees gevraagd of saus apart kon van het vlees.( niet elke chinees wil dat doen)
Het binnenste van een loempia mag/kan gegeten worden, het 'kaft' niet.
Helaas de bami/nasi is taboe. Dat vervingen wij door een blad ijsbergsla, een soort wrap maken.
Een gebakken ei mag ook.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 nov 2018, 15:46
door liz boer
Erwtensoep zonder vlees, ooit het recept gekregen van mijn allereerste buurvrouwtje 36 jaar geleden.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 nov 2018, 19:18
door Roos2018
-DIA- schreef:2 boterhammen (volkoren), één met AH gemberjam , en één met AH schouderham... Een eenvoudig doch voedzaam maal.
Een kop Pickwick rooibosthee erbij als toetje. Aanbevolen! :)
Ay, da´s lekker! Ook een keertje rozenjam proberen @Dia.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 10:29
door -DIA-
Roos2018 schreef:
-DIA- schreef:2 boterhammen (volkoren), één met AH gemberjam , en één met AH schouderham... Een eenvoudig doch voedzaam maal.
Een kop Pickwick rooibosthee erbij als toetje. Aanbevolen! :)
Ay, da´s lekker! Ook een keertje rozenjam proberen @Dia.
Rozebotteljam is goed, en ook nog wel lekker, maar is dat iets anders dan rozenjam?
Rozenbotteljam is er onder de merken als Roosvicee of huismerk.
We kregen het als het ware met de paplepel ingegoten... nou ja, of je dat van jam kunt zeggen is punt 2.
Het zou rijk zijn aan vitamine C, vandaar...
Andere jams waren minder goed, zoals ons naar goed pedagogisch inzicht werd voorgehouden.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 10:35
door Zeeuw
Zelfgemaakte kapsalon met een hoop verse ingrediënten :D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 11:53
door Jantje
Zeeuw schreef:Zelfgemaakte kapsalon met een hoop verse ingrediënten :D
Vertel het recept eens? Ik ben benieuwd...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 12:07
door Goudleus
Ik ga een poging doen om zuurkool echt lekker te krijgen. Het was een wekelijks terugkerende teleurstelling vroeger:) maar wellicht kan het ook anders.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 12:21
door Mara
Goudleus schreef:Ik ga een poging doen om zuurkool echt lekker te krijgen. Het was een wekelijks terugkerende teleurstelling vroeger:) maar wellicht kan het ook anders.
Koken in appelsap.
Koken in witte wijn.
Ovenschotel ervan maken met appel, ananas, rozijnetjes, pittige kipkluifjes, je kunt het kruiden met kerrie dat erg lekker is in combi met appel en ananas. Je kunt ook rulgebakken gehakt in de ovenschotel verwerken, met een dakje van aardappelpuree.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 12:22
door Ambtenaar
Jantje schreef:
Zeeuw schreef:Zelfgemaakte kapsalon met een hoop verse ingrediënten :D
Vertel het recept eens? Ik ben benieuwd...
Verse patat, vers vlees, verse kaas, verse rauwkost, verse knoflooksaus.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 12:58
door Goudleus
Mara schreef:
Goudleus schreef:Ik ga een poging doen om zuurkool echt lekker te krijgen. Het was een wekelijks terugkerende teleurstelling vroeger:) maar wellicht kan het ook anders.
Koken in appelsap.
Koken in witte wijn.
Ovenschotel ervan maken met appel, ananas, rozijnetjes, pittige kipkluifjes, je kunt het kruiden met kerrie dat erg lekker is in combi met appel en ananas. Je kunt ook rulgebakken gehakt in de ovenschotel verwerken, met een dakje van aardappelpuree.
Die Kerrie vind ik een goed idee.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 nov 2018, 14:59
door Roos2018
-DIA- schreef: Rozebotteljam is goed, en ook nog wel lekker, maar is dat iets anders dan rozenjam?
Rozenbotteljam is er onder de merken als Roosvicee of huismerk.
We kregen het als het ware met de paplepel ingegoten... nou ja, of je dat van jam kunt zeggen is punt 2.
Het zou rijk zijn aan vitamine C, vandaar...
Andere jams waren minder goed, zoals ons naar goed pedagogisch inzicht werd voorgehouden.
Rozenbottel zijn de vruchtjes van de roos, rozenjam wordt gemaakt van rozenblaadjes, en het smaakt dus echt naar rozen. Voor ons de lekkerste jam die er is.