Mara schreef:
Gisteren heb ik pizzasaus gemaakt van verse tomaten en wat was ie goed gelukt.
Ik maak meestal zelf wel de saus, maar van bliktomaten en passata, maar omdat de tomaten betaalbaar zijn, ook de pruimtomaat, nu eens echt helemaal vers.
Ieder had topping naar keuze, ik koos voor een plak beenham met wat geraspte kaas.
Oh, heerlijk!
Ik koop om de paar maanden een paar kratjes cherry tomaten bij de tuinder. Daar maak ik verse saus van.
Tomaatjes koken in een grote soep- of vleespan met verse oregano, wat salie, selderij en wat zout erbij, als basissaus. Laten indikken en zeven, en vervolgens invriezen.
Totdat het weer op is ...

en dat gaat hard in een gezin met opgroeiende kinderen.
Kant en klare pakjes en zakjes pastasaus doen we hier niet aan.
Trouwens, tomaten en tomatenpuree in blik zijn minstens net zo gezond als verse tomaten.
Vandaag nog bij de Lidl verse okra, kouseband, kurkuma, groene padron pepers en gember kunnen kopen.
Dat belooft dit weekend een heerlijk vers Thais buffet.
Als je een heerlijk recept wil hebben voor een Thaise kokos/vissoep, laat het ff weten, dan plaats ik dat hier op RF.
Wat hebben we vanavond heerlijk van ons avondeten genoten in de buitenlucht die zo heerlijk naar een zomerse regenbui rook.
