Pagina 238 van 254

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 07 dec 2010, 16:40
door Lizzy
Zuurkool met worst

Warme vanillegriesmeel als toetje. :langue ..

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 07 dec 2010, 16:42
door Marnix
Zita schreef:tagliatelle met beenham, courgette, champignons en roomsaus.
Jummie. Tagliatella a la carbonara!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 07 dec 2010, 17:38
door Mara
Onze kinderen lusten geen snert en bruinebonensoep. Nu had ik 2 weken geleden erwtensoep gemaakt, van enkel spliterwten en dat lustten ze toen wel. Gisteren heb ik bruinebonensoep gemaakt en de bonen met de staafmixer gepureerd. Een enkele boon heel gelaten, zoals dat hoort :)
Ze hebben een hele kom gegeten :super
Het bijkomende voordeel bleek echter later, het is veel beter verteerbaar ! Peulvruchten is voor veel mensen zware kost. Maar door ze te pureren, worden ze kennelijk makkelijker opgenomen in het lichaam. Niemand had ergens last van.
N.B.: alleen de boontjes zijn gepureeerd, de groenten en vlees natuurlijk niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 07 dec 2010, 17:56
door albion
hachee! :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 07 dec 2010, 17:56
door JolandaOudshoorn
Lassie schreef:Ik wil vandaag een maaltijdsoep maken voor morgen (want de soep is na 1 dag veel lekkerder).
Hoe doen jullie dat bijv. met een pasta erdoorheen? (bijv. maraconi, penne) wanneer gooi ik die er in, om geen plakkerige pasta te krijgen?
Ik zou dat de volgende dag doen, bij het opwarmen!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 07 dec 2010, 19:55
door Margriet
Venisonshank ( herteschenkel)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 08 dec 2010, 10:26
door Marnix
JolandaOudshoorn schreef:
Lassie schreef:Ik wil vandaag een maaltijdsoep maken voor morgen (want de soep is na 1 dag veel lekkerder).
Hoe doen jullie dat bijv. met een pasta erdoorheen? (bijv. maraconi, penne) wanneer gooi ik die er in, om geen plakkerige pasta te krijgen?
Ik zou dat de volgende dag doen, bij het opwarmen!

Precies, dat is het beste. Gewoon voor je gaat eten de soep opwarmen, de pasta erbij gooien en de soep zo lang laten koken als de pasta nodig heeft.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 08 dec 2010, 12:28
door Mara
Je kunt de pasta misschien beter even apart BEETgaar koken. Als je pasta kookt, wordt het water zo lichtgebonden, is misschien niet lekker voor de soep ?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 08 dec 2010, 12:33
door Lassie
Bij een maaltijdsoep (tomaten) is dat niet zo heel erg dat die lichtgebonden is. Maar bedankt voor jullie tips. :super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 08 dec 2010, 12:33
door Lassie
Vanavond eten wij:
Rundervink
Gekookte aardappelen
Groenten (die moet ik nog even kopen)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 08 dec 2010, 12:33
door Lassie
Vanavond eten wij:
Rundervink
Gekookte aardappelen
Groenten (die moet ik nog even kopen)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 08 dec 2010, 13:07
door helma
strikjes met wokgroenten/spekjes/crème frais

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 08 dec 2010, 13:08
door Mister
Boerenkool! (met worst van het gemeentevarken;) )

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 09 dec 2010, 04:07
door Margriet
Hier was het zelf gecorned beef!! Met heel veel verschillende groenten en aardappels!!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 09 dec 2010, 09:24
door Marnix
Jummie. Gisteren hutspot met een tartaartje gegeten. Vandaag vieren we de tropische temperatuur van enkele graden boven 0 met Mexicaanse Wraps met zelf gemaakte guacamole. Blijft toch wel een favoriet van me. Snel klaar en erg lekker.