Zita schreef:de lunchpot schafte de rest van de erwtensoep van gisteren. Lekkerder dan gisteren. Gehaktballen en appeltaart zijn op dag 2 ook het lekkerst, voor de erwtensoep geldt blijkbaar hetzelfde.
De dinerpot schafte de overgebleven pannenkoeken van gisteren. Minder lekker dan gisteren.
En nu eet ik appeltaart, in de wetenschap dat 'ie morgen nog lekkerder is. Drie tips: maak de bovenkant dicht (dus niet met reepjes, maar helemaal bedekt met deeg), de appels blijven dan lekkerder. En leg speculaasjes op de bodem, voordat de appels erop gaan. Kruidig smaakje, en het neemt mooi het vocht van de appels op. En een eetlepel custardpoeder door de appels is ook erg lekker.
Ipv appels kun je bijv kersen, zomervruchten of bosbessen uit de diepvries (AH) nemen. Heerlijk als afwisseling. Paar uurtjes vantevoren uit de vriezer halen, in vergiet doen, dan kan het vocht eruit lekken.