Pagina 221 van 460
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 okt 2017, 20:45
door Dodo
Orchidee schreef:Nou het is zéker NIET voor herhaling vatbaar!

Hoe heb je het uiteindelijk klaargemaakt?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 okt 2017, 10:27
door Orchidee
De tofu goed uit laten lekken, daarna een paar uur in een lekkere pittige ketjap marinade gezet.
Veel groenten geroerbakt, toen de tofublokjes 4/5 minuten meegebakken.
Zilvervliesrijst erbij geserveerd
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 okt 2017, 10:42
door Dodo
Orchidee schreef:De tofu goed uit laten lekken, daarna een paar uur in een lekkere pittige ketjap marinade gezet.
Veel groenten geroerbakt, toen de tofublokjes 4/5 minuten meegebakken.
Zilvervliesrijst erbij geserveerd
Klinkt goed. En het was toch niet lekker?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 okt 2017, 19:47
door Orchidee
Nee sorry
Gebakken spons met de smaak van karton kan ons niet bekoren!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 okt 2017, 22:28
door albion
Orchidee schreef:Nee sorry
Gebakken spons met de smaak van karton kan ons niet bekoren!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2017, 11:49
door Dodo
Het was gisteren zo warm dat we maar weer eens een koude pastasalade hebben gegeten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 okt 2017, 07:31
door merel
rode kool, verse worst, stoofperen en gekookte aardappelen en kwark met fruit als toetje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 okt 2017, 10:25
door Roos2017
shakshuka
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 okt 2017, 13:24
door Mara
Roos2017 schreef:shakshuka
Van Pauline?
Ik ben niet zo weg van de combi eieren>>bonen.
Vanavond een ouderwetsche boerenkoolstamppot met rookworst, het kuiltje wordt gevuld met rundvleesjus (overblijfsel van zondag)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 okt 2017, 13:44
door Roos2017
Mara schreef:Roos2017 schreef:shakshuka
Van Pauline?
Ik ben niet zo weg van de combi eieren>>bonen.
Vanavond een ouderwetsche boerenkoolstamppot met rookworst, het kuiltje wordt gevuld met rundvleesjus (overblijfsel van zondag)
Nee, van onszelf.
Het zijn gebakken eieren in tomatensaus met paprika en rode peper en veel kruiden. Bonen horen in shakshuka niet thuis.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 30 okt 2017, 12:33
door Mara
Man- en zoonlief zaterdag klein lijstje meegegeven, vanwege vergeten boodschapjes.
Ik had kipkluifjes opgeschreven.
Kwamen ze thuis met die borrelkluifjes. Die ik bedoelde heten kipvleugeltjes.
Het is idd meer bot dan vlees. Gelukkig had ik nog 2 poten in de vriezer.
En na een zomer Hollandse sperzieboontjes, (van de tuinder) was het schoonmaken van de buitenlandse een heel karwei.
Wat een draden zitten daaraan zeg. Voorlopig neem ik ze niet meer mee.
Is dat jullie ervaring ook?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 30 okt 2017, 12:57
door Roos2017
Mara schreef:Man- en zoonlief zaterdag klein lijstje meegegeven, vanwege vergeten boodschapjes.
Ik had kipkluifjes opgeschreven.
Kwamen ze thuis met die borrelkluifjes. Die ik bedoelde heten kipvleugeltjes.
Het is idd meer bot dan vlees. Gelukkig had ik nog 2 poten in de vriezer.
En na een zomer Hollandse sperzieboontjes, (van de tuinder) was het schoonmaken van de buitenlandse een heel karwei.
Wat een draden zitten daaraan zeg. Voorlopig neem ik ze niet meer mee.
Is dat jullie ervaring ook?
Ja, soms wel ervaring mee.
Verder ben ik wat voorzichtig met buitenlandse boontjes: de Egyptische zijn vaak slap, en de boontjes uit Senegal en Zimbabwe worden vaak met veel pesticiden bespoten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 30 okt 2017, 13:23
door merel
Mara schreef:Man- en zoonlief zaterdag klein lijstje meegegeven, vanwege vergeten boodschapjes.
Ik had kipkluifjes opgeschreven.
Kwamen ze thuis met die borrelkluifjes. Die ik bedoelde heten kipvleugeltjes.
Het is idd meer bot dan vlees. Gelukkig had ik nog 2 poten in de vriezer.
En na een zomer Hollandse sperzieboontjes, (van de tuinder) was het schoonmaken van de buitenlandse een heel karwei.
Wat een draden zitten daaraan zeg. Voorlopig neem ik ze niet meer mee.
Is dat jullie ervaring ook?
Wij eten over het algemeen seizoensgebonden groente en fruit. Dan heb je daar geen last van. Ik eet waarschijnlijk pas weer sperziebonen in juni. Op dit moment gewoon winterkost, vandaag rode kool met gehaktballen, mogen hutspot, woensdag koolraap en donderdag linzensoep. Heerlijk!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 30 okt 2017, 13:41
door Mara
Roos2017 schreef:
Ja, soms wel ervaring mee.
Verder ben ik wat voorzichtig met buitenlandse boontjes: de Egyptische zijn vaak slap, en de boontjes uit Senegal en Zimbabwe worden vaak met veel pesticiden bespoten.
Ik had groente opgeschreven en s'zondags eten we dan meestal snij- of sperzieboontjes, of witlof o.i.d.
merel schreef:Wij eten over het algemeen seizoensgebonden groente en fruit. Dan heb je daar geen last van.
Dat kan ook van mindere kwaliteit zijn. Maar sperziebonen uit een ver land hoef ik i.i.g. niet meer.
Op zondag kook ik niet zo heel uitgebreid, gewoon aard. groenten en vlees.
Heel ouderwets kom je dan meestal op die soort groenten terecht.
Mijn moeder hoorde een keer dat wij op zondag rode kool hadden gegeten, dat was toch geen groente voor de zondag!!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 30 okt 2017, 14:17
door merel
Natuurlijk kan dat ook van mindere kwaliteit zijn, maar je hebt geen draadjes in de sperziebonen/snijbonen. Die zijn er in Nederland uitgekweekt.
Gisteren aten wij bij vrienden, zilvervliesrijs met pompoen, tomaten en kikkererweten of rijst met hachee. En voor de kinderen frietjes.
Bij ons wisselt het; soms kook ik heel uitgebreid en soms gewoon een soepje ( kan trouwens ook uitgebreid zijn). Ligt er net aan hoe de week verlopen is, wat er voor aankomende week op de planning en het menu staat.